Galatasaray 2- Fenerbahçe 2 : Derbi sonrası kavga çıktı

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki dev derbide Galatasaray ile Fenerbahçe karşılaşıyor. Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe'nin attığı 2 golle berabere bitti. Maçın sonunda sahaya giren bir taraftar gerginliğe neden oldu. 2-2 biten Galatasaray - Fenerbahçe maçının ardından futbolcular arasında kavga çıktı.

02 Kasım 2018 Cuma 22:52
Galatasaray 2- Fenerbahçe 2 : Derbi sonrası kavga çıktı






Galatasaray 2- Fenerbahçe 2 ; Derbi sonrası kavga çıktı

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbi maçta Galatasaray ile Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı.2-2 biten Galatasaray - Fenerbahçe maçının ardından futbolcular arasında kavga çıktı.. Hakem Fırat Aydınus, VAR görüntülerini izleyerek futbolcular hakkında karar verecek..

Sarı-Kırmızılılar, 31. dakikada Donk ve 50. dakikada Linnes'in attığı gollerle mücadelede 2-0 öne geçti. Fenerbahçe Valbuena'nın penaltıdan ve 72. dakikada Jailson'un golleriyle skoru eşitledi. Öte yandan Fenerbahçe 27 yıl sonra Galatasaray deplasmanında penaltı kazandı.

Bu sonucun ardından Fatih Terim yönetimindeki Cimbom 20 puana yükseldi. Derbiye yardımcı antrenör Erwin Koeman yönetiminde çıkan Fenerbahçe ise 10 puana yükseldi.

Süper Lig'in günlerdir konuşulan derbisi Galatasaray'ın ev sahipliğinde başladı. Lig'in kalan 10 haftasında 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşayan Galatasaray, 19 puan topladı. Ligde 10. haftada deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-0 yenilen Galatasaray, liderliği 21 puanı bulunan Medipol Başakşehir'e kaptırdı. Galatasaray, haftaya averajla Kasımpaşa'nın ardından üçüncü sırada girdi. Maç, 2-2 berabere bitti..

Süper Lig'in 11. haftasındaki dev derbide Galatasaray ile Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı. Cimbom, Donk ve Linnes'in attığı gollerle mücadelede 2-0 öne geçerken, Fenerbahçe Valbuena (penaltı) ve Jailson ise cevap verdi. Terim yönetimindeki Cimbom bu sonucun ardından 20 puana yükseldi. Derbiye yardımcı antrenör Erwin Koeman yönetiminde çıkan Fenerbahçe ise 10 puana yükseldi..


FENERBAHÇE'YE GÖNDERME

Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşma öncesinde yaptıkları tezahüratlarla kötü bir sezon geçiren Fenerbahçe'ye göndermede bulundu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesinde Süper Lig'de 15. sırada yer alan rakipleri için, "Ali Koç başkan, Fenerbahçe kümeye", "Kümede kal Fenerbahçe" şeklinde tempo tuttu. Taraftarlar ayrıca, sarı-lacivertli kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım lehine tezahürat yaptı.

Süper Lig'de tarihinin en kötü dönemini geçiren, 10. hafta sonunda 9 puanda kalan ve küme düşme hattının bir basamak üstünde 15. sırada bulunan Fenerbahçe ise derbide çıkış arıyor... 

Ankaragücü'ne geçen hafta sahasında 3-1 kaybettikten sonra teknik direktörü Phillip Cocu'yla yollarını ayıran Fenerbahçe, derbiye yardımcı antrenör Erwin Koeman yönetiminde çıkıyor...


STAT: Türk Telekom Stadı
HAKEM: Fırat Aydınus
SAAT: 21.00
YAYIN: beIN Sports

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ömer, Donk, Ndiaye, Onyekuru, Garry Rodrigues, Belhanda, Sinan Gümüş
YEDEKLER: İsmail, Maicon, Ahmet, Selçuk, Sinan, Yunus, Celil, Muğdat, Feghouli
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

FENERBAHÇE: Harun, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Jailson, Eljif, Ayew, Benzia, Valbuena, Frey
YEDEKLER: Berke, Erten, İsmail, Alper, Soldado, Ferdi, Şener, Reyes, Barış, Yiğithan
TEKNİK DİREKTÖR: Erwin Koeman 


SAHASINDA 24 MAÇTIR YENİLMİYOR

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 24 maçta mağlubiyet yaşamadı. Ligde iç sahadaki son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa'ya karşı yaşayan sarı-kırmızılı takım, daha sonra Türk Telekom Stadı'nda çıktığı müsabakalarda rakiplerine boyun eğmedi. Galatasaray, evindeki son 24 lig maçının 22'sini kazanırken, ikisinden beraberlikle ayrıldı.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe, Türk Telekom Stadı'nda son golünü ise 4.5 yıl önce yedi. Kendi sahasında Fenerbahçe'ye son 3 derbidir gol atamayan Galatasaray, taraftarı önünde sarı-lacivertli fileleri son olarak 18 Ekim 2014'te 2-1 kazandıkları maçta Wesley Sneijder'le havalandırmıştı.

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Erwin Koeman, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki Galatasaray derbisinde sarı-lacivertlilerin son oynadığı maça göre kadroda 3 değişiklik yaptı. Teknik direktör Phillip Cocu yönetimindeki son maçında geçen hafta MKE Ankaragücü'ne 3-1 yenilen sarı-lacivertlilerde Erwin Koeman, 3 ismi değiştirdi.

Son maça ilk 11'de başlayan isimlerden, sakatlanan Oğuz Kağan Güçtekin ile kırmızı kart gören İslam Slimani forma giyemezken, İsmail Köybaşı yedek kulübesinde oturdu. Bu isimlerin yerine Koeman, Eljif Elmas, Mathieu Valbuena ve Michael Frey'i oynattı.

COCU GİTTİ, SİSTEM DEĞİŞTİ  

Fenerbahçe, eski teknik direktörü Cocu'nun son 5 resmi maçtaki sisteminden vazgeçti. Koeman, çift santrforda vazgeçti ve 3-5-2 dizilişi yerine takımını 4-2-3-1 sistemiyle sahaya sürdü. Kalede Harun Tekin'i oynatan Hollandalı teknik adam, savunma dörtlüsünü Mauricio Isla, Roman Neustaeder, Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Orta sahanın ortasında Jailson ve Eljif Elmas'ı görevlendiren Koeman, kanatlarda ise Valbuena ve Andre Ayew'i oynattı. Forvet arkasında Yassine Benzia oynarken, ileri uçta Frey görev yaptı.

KOEMAN'LA İLK MAÇINDA

Fenerbahçe'de teknik direktör Phillip Cocu'nun geçen hafta gönderilmesiyle birinci adam pozisyonuna geçen yardımcı antrenör Erwin Koeman, bu görevde ilk kez sahaya çıktı. Cocu'nun yardımcılığını sezon başından beri yürüten Koeman, teknik sorumlu olarak ilk ciddi sınavını Galatasaray derbisinde verdi.

VALBUENA 2 AY SONRA İLK 11'DE

Fenerbahçe'nin Fransız futbolcusu Valbuena, iki ay sonra ilk 11'de forma şansı buldu. Bu sezon sadece UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki Portekiz ekibi Benfica karşısında ve Süper Lig'de Kayserispor maçında 11'de oynayan Valbuena, Galatasaray derbisiyle formasını aldı. Valbuena son olarak ligin 4. haftasında 1 Eylül'de oynanan Kayserispor maçında ilk 11'de oynamıştı.

5 EKSİK

Fenerbahçe'de bir cezalı, 4 sakat futbolcu olmak üzere 5 isim Galatasaray derbisinde forma giyemedi Sarı-lacivertlilerde, geçen hafta MKE Ankaragücü maçında kırmızı kart gören ve cezalı duruma düşen İslam Slimani, derbide takımını yalnız bıraktı. Sakatlığı devam eden Mehmet Topal, Mehmet Ekici, Tolga Ciğerci ve Oğuz Kağan Güçtekin de Türk Telekom Stadı'nda forma giyemedi.

GALATASARAY CEPHESİ

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda 2 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı takımın, Süper Lig'de geçen hafta Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-0 yenildiği maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen Mariano Filho derbinin kadrosunda yer almazken, o müsabakaya ilk 11'de başlayan Selçuk İnan da yedeğe çekildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe karşısında bu futbolcuların yerine, sakatlıkları geçen Serdar Aziz ve Henry Onyekuru'yu ilk 11'de görevlendirdi. Sarı-kırmızılı takım maça, Fernando Muslera, Martin Linnes, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ömer Bayram, Ryan Donk, Badou Ndiaye, Henry Onyekuru, Younes Belhanda, Garry Rodrigues ve Sinan Gümüş 11'i ile başladı.

Ev sahibi ekipte sakatlığı bulunan Fernando Reges ile ameliyat edilen Yuto Nagatomo ve Emre Akbaba da müsabakanın kadrosunda bulunmadı. Galatasaray'ın yedek kulübesinde Selçuk İnan'ın yanı sıra, sakatlığı geçen Sofiane Feghouli ile İsmail Çipe, Maicon Roque, Ahmet Çalık, Yunus Akgün, Celil Yüksel ve Muğdat Çelik yer aldı.

EREN KADRODAN ÇIKARILDI

Maç öncesinde dağıtılan esame listesinde ilk 11'de gösterilen Eren Derdiyok, ısınma sırasında sakatlığı nüks ettiği için kadrodan çıkarıldı. Teknik direktör Fatih Terim, kadrodan çıkarılan Eren Derdiyok'un yerine Sinan Gümüş'ü forvette sahaya sürdü.

Son Güncelleme: 03.11.2018 09:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.