Galatasaray evinde yenildi

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 7DAYS Eurocup dördüncü hafta mücadelesinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda AS Monaco ile karşılaştı.

25 Ekim 2018 Perşembe 11:41
Galatasaray evinde yenildi






 Galatasaray evinde yenildi
   Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 7DAYS Eurocup dördüncü hafta mücadelesinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda AS Monaco ile karşılaştı.Galatasaray karşılaşmadan 85-86’lık mağlubiyetle ayrıldı.

   Mücadele iki takımın karşılıklı basketleriyle başladı. Çeyreğin ortasından itibaren hücumdaki etkinliğini arttıran  Galatasaray, çeyreğin bitimine 02:53 kala skoru 18-12’ye getirdi. Fark 6 sayıya çıktıktan sonra aldığı moladan iyi dönen AS Monaco farkın daha fazla açılmasına izin vermedi ve ilk çeyrek  Galatasaray 25-22’lik üstünlüğüyle sona erdi.

   İkinci çeyreğe Galatasaray özellikle Aaron Harrison’ın etkili oyunuyla çok iyi girdi ve skoru 31-22’ye getirdi.Galatasaray etkili oyununa AS Monaco cevap vermeyi başardı ve çeyreğin bitmesine 06:48 kala farkı 1 sayıya kadar indirdi. (31-30) Çeyreğin kalan dakikaları iki takımın karşılıklı sayılarıyla geçildi ve devreye 41-41’lik eşitlikle gidildi.

 Üçüncü çeyreğin başında iki takımda farkı açacak hamleyi yapmakta zorlandı. Çeyreğin ortasından itibaren AS Monaco özellikle dış şutlardaki isabet yüzdesini arttırdıktan sonra çeyreğin bitmesin 03:50 kala skoru 52-58’e getirdi. Çeyreğin son dakikalarında  Galatasaray beraberliği yakalasa da son saniyede yediği üç sayılık basket ile son çeyreğe 62-65 geride girdi.

 Galatasaray son çeyreğe iyi başladı ve maçın bitmesine 5 dakika kala, ikinci çeyrekten sonra ilk kez öne geçti. (77-76) Galatasaray öne geçtikten sonra mola almak zorunda kalan AS Monaco, moladan iyi döndü ve maçın son iki dakikasına 82-77 önde girdi. Bu andan itibaren oyunun kontrolünü ele geçiren Galatasaray maçın bitimine 13 saniye kala Klobucar’ın üç sayılık basketiyle öne geçmeyi başarsa da AS Monaco’nun 3.6 saniye kala bulduğu baskete engel olamadı ve sahadan 85-86’lık mağlubiyetle ayrıldı.

24 sayı ile oynayan Aaron Harrison tGalatasaray'ın en skorer ismi olurken, Tai Webster 15, Marko Arapovic 13 ve  Zach Auguste 12 sayı ile çift haneli skorlara ulaşan diğer isimler oldu.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı bir sonraki maçını 27 Ekim Cumartesi günü deplasmanda TOFAŞ ile oynayacak.

Son Güncelleme: 25.10.2018 09:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.