Galatasaray - Kasımpaşa Maçının Ardından

Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL, () - GALATASARAY Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ikinci yarıda istedikleri ruhu sahaya yansıttıklarını ifade ederek, "Maça...

31 Ekim 2014 Cuma 23:25
Galatasaray - Kasımpaşa Maçının Ardından






Galatasaray - Kasımpaşa Maçının Ardından

Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL, () - GALATASARAY Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ikinci yarıda istedikleri ruhu sahaya yansıttıklarını ifade ederek, "Maça agresif başlayamadık. İlk yarıda agresif değildik ve oyunu istediğimiz gibi kontrol edemedik. İkinci yarıya farklı bir istekle çıktık. İkinci yarıda istediğimiz ruhu sahaya yansıtabildik. Her maça böyle başlamamız gerekiyor. Rakibinize alan bıraktığınızda futbolda işiniz hep zor olur" dedi.

Sabri Sarıoğlu'nun kim tarafından kadro dışı bırakıldığıyla ilgili farklı açıklamalar olduğunun belirtilmesi üzerine Prandelli, şunları söyledi:

"Daha fazla polemiğe girmek istemiyorum. Sabri takıma tekrar katıldı ve yeni bir sayfa açtık. Sezon öncesi bazı kararlar alınmıştı. Şimdi önümüzde yeni bir sayfamız var ve yeni günlerimize bakıyoruz."

Wesley Sneijder'in maça yedek başlamasıyla ilgili de İtalyan teknik adam, "Sadece taktiksel bir tercihti. Başka bir nedeni yoktu. Başka oyuncuları denemek istedim" dedi.

Galatasaray'ın maç kadrolarının öğle saatlerinde medyaya yansıdığı belirtilerek, "Tesis içinde bir köstebek mi var" sorusu üzerine Prandelli, "Bu benim için yeni bir durum. Eğer gerçeklik payı varsa, inanılmaz kötü bir şey" ifadesini kullandı.

Prandelli, takım olarak özellikle ikinci yarıdaki oyunlarına dikkati çekmek istediğini vurgulayarak, "Eğer ikinci yarıdaki gibi oynarsak çok maç kazanabiliriz. Topu geri kazanma isteğimiz ve ikili mücadelelerdeki etkimiz önemliydi. Bunları devam ettirebilirsek, devamını getiririz" şeklinde konuştu. Ne zaman tam olarak iyi oynayabileceklerini söyleyemeyeceğini dile getiren İtalyan teknik adam, "Daha çok gelişmemiz gerekiyor. Şu anda ligde maç fazlasıyla da olsa lideriz ama daha iyi olabiliriz. Kendimizi geliştirebiliriz" diye konuştu.

Cesare Prandelli, hafta içi yeni başkan Duygun Yarsuvat ve yönetici Abdurrahim Albayrak'la yaptıkları görüşmeyle ilgili de şunları söyledi:

"Bizim tüm çalışmalarımız bir proje üzerine ve bu projede verilecek destekler çok önemliydi. Şu anda kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Yeni başkanımız Duygun Yarsuvat ve yöneticimiz Abdurrahim Albayrak, konuşmalarımızda çok önemli katkılarda bulundular. İlk saniyeden itibaren bize destek verdiler. Biz başlattığımız projede ilerliyoruz. Buna inanarak devam ediyoruz."

GALATASARAYLI FUTBOLCU UMUT BULUT: "BUGÜN ALDIĞIMIZ 3 PUAN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Sarı kırmızılı futbolcu Umut Bulut, çok önemli bir galibiyet aldıklarını vurgulayarak, "Bugün önemli olan galip gelmekti, bunu da başardık. Maçın genelinde ilk yarıya çok da iyi başladığımızı söyleyemem. Ama ikinci yarıda mücadele açısından maçı kazanmak için bütün her şeyimizi ortaya koyduk. Pozisyonlara da girdik, son dakikada attığımız golle de kazanmasını bildik. Bugün aldığımız 3 puan bizim için çok önemliydi. Bundan sonra moral için, öz güven için çok iyi oldu. İnşallah böyle devam ederiz" diye konuştu.

Karşılaşma öncesinde yaptıkları 3 günlük kampla ilgili bir soruya Umut Bulut, "Güzel oldu, iyi geçti. Uzun süreli olması futbolcuyu ister istemez biraz sıkabiliyor. Sonuçta bizim şikayet etme lüksümüz yoktu. Çünkü sadece bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Herkes de bunun bilincindeydi. Bizim için de sonuç iyi oldu" yanıtını verdi.

Teknik direktörün uygun gördüğü oyun sistemine göre oynadıklarını ifade eden tecrübeli futbolcu, "Hocamız ne istiyorsa onu yapmak zorundayız. Tabii ki iki sene üst üste şampiyon olmuş bir takım var. Sistemimiz de 4-4-2'ydi. Bununla başarılı olduk. Bugün de ikinci yarı 4-4-2'ye döndük. Bu şekilde kazandık. İkili forvet oynadığımız zaman Burak da ben de daha faydalı olduğumuzu düşünüyoruz. Yine hocamız ne karar verirse onu yapacağız" dedi.

Uzun bir aranın ardından takıma katılan Sabri Sarıoğlu'nun Galatasaray için önemli bir futbolcu olduğunu vurgulayan Umut Bulut, "Sabri, Galatasaray camiasına mal olmuş önemli bir futbolcu. Zor dönemler geçirdi. Bugün de çıktı, elinden geleni yaptı. Galatasaray'a saygısını bugün gösterdi. Benim attığım golde de güzel bir orta yaptı. Hem Sabri'yi hem de takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

KASIMPAŞA TEKNİK DİREKTÖRÜ ARVELADZE: "İKİ POZİSYONA GİRDİLER, İKİ GOL ATTILAR"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, karşılaşmanın özellikle ilk yarısında Galatasaray'a pozisyon vermediklerini belirterek, "İlk yarıda rakibe pozisyon vermedik. Hem golü attık hem de oyunu tuttuk. Ama ikinci yarıda istediğimiz gibi oynayamadık. İkinci yarıda tutuk olduğumuz bir bölümde beraberlik golünü yedik. Son dakikada ikinci golü yememiz de üzücü oldu. Duran toptan o pozisyonu vermememiz gerekirdi ama yapamadık. Konsantrasyon meselesi. Maç boyunca pres yapmak da kolay değil. Rakip ikinci yarı çift forvete dönünce, oyun anlayışımızda ister istemez değişiklik oldu. Bir baskı da yemedik aslında. İki pozisyona girdiler, iki gol attılar. Bizim de 2-3 kafa vuruşumuz vardı ama değerlendiremedik" diye konuştu.

Hakemlerin kolay faul çaldığı şeklindeki bir yorum üzerine Shota, "Sonuç alamayınca daha çok konuşuyoruz, istediğimiz skorları aldığımızda ise az konuşuyoruz. Sonuçta maçı tekrar oynayacak değiliz. Sonuç da değişmiyor. Kimseyi suçlamak istemiyorum" ifadesini kullandı.

GALATASARAY KULÜBÜ İKİNCİ BAŞKANI YASAMAN: "FEDERASYON VE DİĞER KULÜPLERLE HEP İYİ OLACAĞIZ. BİZİM YÖNETİMİMİZ BARIŞ VE DOSTLUĞA GELDİ"

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Galip geldiğimiz için çok sevinçliyiz. Yönetim olarak bizim ilk maçımız sayılır. Onun için bu galibiyet daha da anlamlı. Almanya'da Borussia Dortmund ile yapacağımız maç öncesi bu galibiyet bize moral verdi. İnşallah Avrupa'da da bu başarımızı devam ettirip, yeni bir seri yakalamak istiyoruz. İyi günlerin önümüzde olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yasaman, başta Abdurrahim Albayrak olmak üzere son günlerde takımla yaptıkları görüşmelerin futbolculara moral verdiğini belirterek, "Bugün Sabri de oynadı. O da iyi bir performans gösterdi. Bir de son anda galip geldik. Bundan sonra şans bizim yanımızda olsun. Hep galip gelelim, seyircimiz de mutlu olsun. İyi oynadıkça, galip geldikçe seyirci artacaktır. Bugün biraz azdı, galibiyetler geldikçe seyirci de artacaktır. Galatasaray için güzel bir galibiyet oldu" ifadesini kullandı.

İkinci başkan Hamdi Yasaman, Wesley Sneijder'in ilk 11'de maça başlamamasının teknik direktörün tercihi olduğunu vurgulayarak, "Belki inlendirmek için ilk 11'de yer vermedi. Salı günü bizim için önemli bir maç var. En azından bir beraberlik almak bile bizim için çok önemli. Belki onu düşünmüştür. En iyisini antrenör biliyor. Maçta faydalı da oldu. İkinci yarıda oyuna girerek takımı ateşledi" şeklinde konuştu.

Yasaman, Türkiye Futbol Federasyonu'na dün nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirterek, "Bizim ilkemiz herkesle iyi geçinmek. Bir defa spor camiasında artık kavga değil, dostluk istiyoruz. Federasyon ve diğer kulüplerle hep iyi olacağız. Bizim yönetimimiz barış ve dostluğa geldi. Artık bu Türkiye'de spor alanında bunun yürümesi lazım. Galatasaray da buna öncülük edecektir. Bundan şüpheniz olmasın" dedi.

Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı'nın alacaklarının ödenmemesiyle ilgili sorunu gidermeye çalıştıklarını ifade eden Yasaman, "Bugün maça çıktılar. Bazı sıkıntıları gidermek ve problemleri çözmek için geldik. Bu problemler halloldu. Hepsi hallolacak. Başarılar geldikçe sorunlar daha çabuk çözülecek" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.