Galatasaray kendi sahasında Trabzonspor'u zor geçti 2-1

Türk Telekom Arena'da oynanan Galatasaray - Trabzonspor karşılaşması son yılların en çok kart çıkarılan maçı olarak tarihe geçti.

21 Şubat 2016 Pazar 21:17
Galatasaray kendi sahasında Trabzonspor'u zor geçti 2-1






Galatasaray kendi sahasında Trabzonspor'u zor geçti 2-1

Süper Lig tarihinin en bol kırmızı kartlı maçı olarak tarihe geçen Galatasaray Trabzonspor karşılaşması 2-1 sona erdi. Hakemin daha ilk dakikalardan itibaren kart çıkarmaya başladığı karşılaşma sonrası her iki takımın taraftarından tepki gördü..

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor, Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geldi. Karşılaşma Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Sarı kırmızılıların rakibi Trabzonspor, mücadeleyi 4 kırmızı kart sonrası 7 kişi ile tamamlayabildi.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. 4 kırmızı kartın çıktığı nefes kesen mücadeleyi Galatasaray 2-1 kazanmayı başardı.

DENİZLİ'NİN ŞAŞIRTAN SNEIJDER KARARI

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, karşılaşma öncesi şaşırtan bir karara imza attı. Mustafa Denizli, Wesley Sneijder'i bu sezon ilk kez yedek kulübesinde oturttu. Aynı zamanda Sneijder, ligde 40 maç aradan sonra oyuna yedek kulübesinde başlamış oldu. Hollandalı oyuncuyu ligde son olarak yedek bırakan isim, geçen sezon ligdeki Trabzonspor maçında Cesare Prandelli oldu.

LUKAS PODOLSKI DİREĞİ GEÇEMEDİ...

Karşılaşmaya her iki ekip de tempolu başladı. İki takım da orta sahayı hızlı geçip rakip alanda gol aradı. Mücadelenin 14. dakikasında gelişen Galatasaray atağında, Lukas Podolski sahneye çıktı. Sabri sağ kanattan getirdiği topu Lukas Podolski'ye çıkardı. Podolski topu düzelttikten sonra sert bir şut çıkardı. Alman yıldızın şutu üst direkten oyun alanına geri döndü.

Mücadelenin 21. dakikasında Trabzonspor Marko Marin ile Galatasaray ceza sahasına girdi. Marin topu aut çizgisine doğru sürerken, Sabri Sarıoğlu ile girdiği mücadeleyi kaybetti ve top auta çıktı. Trabzonsporlu oyuncular bu pozisyonda penaltı bekledi.

TÜRK TELEKOM ARENA'DA PENALTI VE İLK GOL

Bu dakikalarda bordo-mavili ekip, daha fazla rakip alanda yer alırken, 24. dakikada sağ kanattan bir Trabzonspor atağı gelişti. Pozisyonun devamında Erkan Zengin, topla ceza sahasında buluştu. Erkan, topla birlikte dönmek isterken Koray Günter'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Deniz Ateş Bitnel pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Trabzonspor'da kazanılan penaltı atışı için topun başına Erkan Zengin geçti. Erkan, penaltıyı gole çevirdi ve Trabzonspor'u 25. dakikada Galatasaray karşısında 1-0 ön geçirdi.

Galatasaray, beraberlik için rakip alanda gol aramaya başlarken, sarı-kırmızılı takım daha çok sağ kanadı kullandı. Mücadelenin 30. dakikasında gelişen Galatasaray atağında sağ kanatta topla Sabri Sarıoğlu buluştu. Sabri, rakibini geçerek ceza sahasına girer girmez topu yerden ortaladı. Kaleye paralel gelen topa Galatasaray'dan kimse dokunamadı ve sarı-kırmızılı takım 30. dakikada önemli bir fırsattan yararlanamadı.

İlk yarının kalan süresinde her iki ekip de gol bulamadı ve ilk 45 dakikayı Trabzonspor 1-0 önde kapattı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Galatasaray daha iyi başladı. Sağ kanattan gelişen atakta sabri Sarıoğlu, topu ceza sahasına ortaladı. Yaşanana karambol sonrası top Umut Bulut'un önünde kaldı. Umut'un sert şutu pozisyonun içerisindeki Olcan Adın'ın kuratına çarparak geri döndü. Bu pozisyonda Olcan Adın yerde kalırken, kısa bir sakatlık geçirdi. Baskısını devam ettiren Galatasaray, 53. dakikada sol kanattan korner kazandı. Selçuk'un ceza sahasına etkili ortasında savunma topu uzaklaştırmayı başardı.

DENİZLİ'DEN BEKLENEN DEĞİŞİKLİK; SNEIJDER!

Karşılaşmanın 58. dakikasında Mustafa Denizli, oyuna ilk müdahalesini gerçekleştirdi. Galatasaray'da Wesley Sneijder ve Bilal Kısa oyuna girerken, Olcan Adın ve Koray Günter kenara geldi.

Trabzonspor'da Özer Hurmacı'nın orta sahanın solunda Lionel Carole'ye yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi. Daha önce de bir sarı kartı olan Özer, bu pozisyonda ikinci sarıyı da gördü ve 59. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Trabzonsporlu oyuncular bu karar sonrası Deniz Ateş Bitnel'e tepki gösterirken, itirazlarından dolayı Aykut Demir de bir sarı kartı gördü.

BERABERLİK GOLÜ LUKAS PODOLSKI'DEN GELDİ

Eksik rakibi karşısında baskısını arttıran Galatasaray, rakip alanda gol aramayı sürdürdü. Selçuk İnan, 63. dakikada ceza sahasının dışında sert şutla kaleyi düşündü. Selçuk'un şutunu Onur uzanarak çelmeyi başardı. Boşta kalan topu Ryan Donk kayarak kaleye göndermek istedi ancak Onur yine topu çeldi. Podolski, boşa çıkan topu almayı başardı. Alman yıldız, sırtı kaleye dönük olmasına rağmen kendisine ceza sahası içinde pozisyon yarattı ve sol ayakla yaptığı sert şutta topu ağlara göndermeyi başardı. Lukas Podolski'nin 63. dakikada attığı golle Galatasaray, skora dengeyi getirdi.

ARENA'DA GERGİNLİK VE İKİNCİ KIRMIZI KART

Karşılaşmanın 69. dakikasında oyuna ikinci yarıda giren Wesley Sneijder, ceza sahası dışından mükemmel bir şut çıkardı ancak Onur aynı güzellikte topu kornere çeldi. Kazanılan korneri kullanmak için Sabri topun başına geçerken, ceza sahasında iki takım oyuncuları arasında gergin anlar yaşandı. Aykut Demir ile Lukas Podolski arasında başlayan olay sonrasında hakem Aykut'a ve Podolski'ye birer sarı kart gösterdi. Aykut Demir daha önce de sarı kart gördüğü için kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Trabzonspor da sahada 9 kişi kaldı. Sarı kart gören Podolski de gelecek hafta oynanacak Gaziantepspor maçında cezalı duruma düştü.

79. dakikada Wesley Sneijder'in Salih Dursun'a arkadan yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi ve Sneijder bu pozisyonda bir sarı kart gördü. Hollandalı oyuncu da ceza sınırında olduğundan gelecek hafta oynanacak Gaziantepspor maçında forma giyemeyecek.

Karşılaşmanın 84. dakikasında Galatasaray Umut Bulut ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan Bilal Kısa'nın ceza sahasına açtığı ortaya Umut Bulut hareketlendi. Ancak Umut'un müsait pozisyonda yaptığı kafa vuruşu auta gitti ve Galatasaray çok önemli bir fırsattan yararlanamadı.

SAHA KARIŞTI, TRABZONSPOR 7 KİŞİ KALDI!

Bu pozisyonun kısa bir süre sonrasında Umut Bulut ceza sahasında Cavanda'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Cavanda bu pozisyonda önce topa sert bir şekilde vurdu, ardından da hakemi hafif bir şekilde itti. Bu pozisyon sonrası hakem Cavanda'ya kırmızı kart gösterdi. Bir anda saha karışırken, Salih Uçan da hakemin elinde kırmızı kartı alıp hakeme gösterdi. Bunun üzerine hakem Salih'i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Yaşanan gerginliğin ardından kazanılan penaltı için Galatasaray'da topun başına Selçuk İnan geçti. Selçuk penaltıyı gole çevirdi ve 89. dakikada Galatasaray skoru 2-1 yapmayı başardı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Galatasaray, Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.
 

Son Güncelleme: 21.02.2016 21:21
Anahtar Kelimeler:
GalatasarayTrabzonspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.