Galatasaray Konya'dan 2 gol ve 3 puanla dönüyor

Süper Lig 8. hafta maçında Galatasaray, Atiker Konyaspor'u deplasmanda Gomis'in golleriyle 2-0 mağlup etti.

14 Ekim 2017 Cumartesi 21:42
Galatasaray Konya'dan 2 gol ve 3 puanla dönüyor






Galatasaray Konya'dan 2 gol ve 3 puanla dönüyor


Süper Lig'in 8. haftasında Atiker Konyaspor, lider Galatasaray'ı konuk etti. Karşılaşma, konuk takım Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğüyle bitti

Sarı-Kırmızılılar ilk yarıda oyunu rakip yarı alana yıkmak isterken, Atiker Konyaspor ise ani ataklarla etkili olmaya çalıştı.

Galatasaray, 32. dakikada zorunlu değişikliğe gitti. Garry Rodrigues, yerini Selçuk İnan'a bıraktı.

Karşılaşmanın 35. dakikasında Galatasaray gole çok yaklaştı. Bafetimbi Gomis'ten aldığı pas sonrasında Sofiane Feghouli ceza sahası dışından harika bir vuruş yaptı ancak kaleci Serkan Kırıntılı köşeden aynı güzellikte çıkardı.

Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle geçilirken, maçtaki ilk gol 54. dakikada geldi...

Selçuk İnan'ın savunma arkasına havadan harika pasında topu kontrol eden Bafetimbi Gomis kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda şutunu çekti, kaleci Serkan Kırıntılı gole izin vermedi. Dönen topa Younes Belhanda penaltı noktasından vurdu fakat savunmaya çarpan top Bafetimbi Gomis'in önünde kaldı. Sol çaprazdan sol ayağıyla çok sert vuran Fransız golcü topu filelerle buluşturdu.
Mücadelenin 77. dakikasında Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Sağ  çaprazdan çalımlarla ceza sahası içine giren Gomis, Ali Turan'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Fransız yıldız penaltıyı gole çevirerek farkı ikiye çıkardı.

Maçın kalan dakikalarında ev sahibi Konyaspor baskısını artırsa da skor değişmedi. Galatasaray 2-0'lık skorla 3 puanın sahibi oldu.

Sarı-Kırmızılılar karşılaşmanın ardından 22 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü. Atiker Konyaspor ise 7 puanda kaldı.
MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 8. haftasında Atiker Konyaspor'a konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, son oynanan Kardemir Karabükspor maçının ilk 11'ine göre 2 değişiklik yaptı.

Ligde oynadığı Kardemir Karabükspor maçının 11'inde yer alan oyunculardan Serdar Aziz ile Martin Linnes'in yerine Tudor, Iasmin Latovlevici ve Jason Denayer'e şans verdi.

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise Evkur Yeni Malatyaspor ile ligde oynanan karşılaşmanın ilk 11'inde değişikliğe gitmedi.

KONYASPOR'LA GALATASARAY 33.KEZ KARŞILAŞIYOR
Süper Lig'de 8.hafta mücadelesinde kozlarını paylaşacak olan Konyaspor ile Galatasaray daha önce 32 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda ezici bir üstünlüğü bulunan Galatasaray 25 kez 3 puanı elde ederken, Konyaspor ise yalnızca 2 kez kazanabildi. İki takım arasındaki 5 maç ise eşitlikle sonuçlandı. 32 karşılaşmada 84 gol olurken, bu gollerin 66'sını Galatasaray, 18'ini ise, Konyaspor attı.

Son Güncelleme: 14.10.2017 22:20
Anahtar Kelimeler:
GalatasarayKonyaspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.