Galatasaray Liv Hospital: 71 - Real Madrid: 107

İSTANBUL, () - GALATASARAY Liv Hospital, Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 9. maçında Real Madrid ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı İspanyol temsilcisi Real Madrid 107-71 kazandı. Galatasaray...

06 Mart 2015 Cuma 22:15
Galatasaray Liv Hospital: 71 - Real Madrid: 107






İSTANBUL, () - GALATASARAY Liv Hospital, Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 9. maçında Real Madrid ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı İspanyol temsilcisi Real Madrid 107-71 kazandı.

Galatasaray Liv Hospital karşılaşmaya Justin Carter - Sinan Güler - Vladimir Micov - Zoran Erceg - Patric Young ilk beşiyle çıkarken, Real Madrid Sergio Llull - Rudy Fernandez - KC Rivers - Felipe Reyes - Gustavo Ayon beşiyle başladı. Maçın başlangıcıyla birlikte Real Madrid'in dominant oyunu kendini gösterdi. Yüksek tempoyla hücum eden İspanyol ekibi, savunmada da yüksek konsantrasyonla başladı. Galatasaray Liv Hospital hücumda istikrar sağlamakta zorlandı. Televizyon molasına girilirken skor 12-4 Real Madrid lehineydi. Mola dönüşünde daha cesur ve yüzdeli hücum eden Sarı - Kırmızılılar savunmada zorlanmaya devam etti. Rudy Fernandez ve Felipe Reyes'in yüksek isabet yüzdesiyle oynaması ilk çeyrekte farkı yaratan unsur oldu. Sarı - Kırmızılılar Patric Young'ın rakip pota altındaki etkili oyunuyla maça tutundu. Çeyrek 24-20 Real Madrid üstünlüğüyle geçildi.


İkinci çeyrek Real Madrid, dış şutlarda etkili olarak 8-0'lık seriyi yakaladı. Bunun üzerine Ergin Ataman molasına başvurdu. Çeyreğin bitimine 7.42 kala 32-20'lik Real Madrid üstünlüğü bulunuyordu. Mola dönüşü seriyi 10-0'a çıkaran skor yükünü bu bölümde çeken Jaycee Carroll'dan geldi. Galatasaray Liv Hospital ilk sayısını çeyreğin bitimine yedi dakika kala Vladimir Micov'dan geldi. Real Madrid kısa oyuncuları üzerinden skor üretmeye devam etti. Özellikle Jaycee Carroll ve Arjantinli forvet Andres Nocioni üzerinden bulunan sayılar farkı açmaya devam etti. Çeyreğin bitimine 15 saniye kala Pablo Laso son hücum için molasına başvurdu. Skor 54-34 Real Madrid lehineydi. Son hücumdan Sergio Rodriguez'in üçlüğüyle istediğini alan Laso'nun ekibi devreyi 57-34 önde kapadı.

Üçüncü çeyrek Rudy Fernandez'in etkili oyunuyla başladı. Fernandez'in oyununa Gustavo Ayon da ayak uydurunca farkın kapanması zorlaştı. Galatasaray Liv Hospital'da pota altında Kerem Gönlüm ve Patric Young etkili hücum etti. Televizyon molası için kenara gelindiğinde skor 72-43 Real Madrid lehineydi. Mola dönüşü Young Sarı - Kırmızılılar adına etkili bir oyun oynamaya devam etti. Young'ı bu kez destekleyen isimse üst üste üçlükler bulan Ender Arslan oldu. Savunmada daha sert durmayı da başaran Galatasaray Liv Hospital farkı bir nebze olsun eritti. Çeyrek 77-59 Real Madrid lehine sonuçlandı.

Son çeyrek Galatasaray Liv Hospital'ın üst üste sayılarıyla başladı. Taraftarın desteğini de alarak farkı eritmeye devam eden Sarı - Kırmızılılar, Real Madrid'in kısalarından gelen sayılara bir türlü engel olamadı. Özellikle Sergio Rodriguez ve Rudy Fernandez bu dakikalarda etkili oldu. Televizyon molası için kenara gelinirken skor 89-66 Real Madrid lehineydi. Mola dönüşü karşılıklı basketlerle geçildi. Son dakikalara girilirken Sergio Rodriguez kontrolü eline aldı. Bulduğu sayılar ve yaptığı asistlerle son dakikalara damga vurdu. Maçın son saniyelerinde üst üste gelen üçlükler de skoru tayin etti. Real Madrid karşılaşmayı 107-71 kazandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.