Galatasaray Liv Hospital-Fenerbahçe Ülker maçının ardından

  Serhan TÜRK-İstanbul- Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Türkiye Basketbol Ligi'nde 92-88 yenildikleri derbide, Galatasaray Liv Hospital'ın hakkettiği bir galibiyet aldığını söyledi. Karşılaşmadan sonra düzenlenen...

09 Mart 2015 Pazartesi 23:34
Galatasaray Liv Hospital-Fenerbahçe Ülker maçının ardından






 



Serhan TÜRK-İstanbul-

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Türkiye Basketbol Ligi'nde 92-88 yenildikleri derbide, Galatasaray Liv Hospital'ın hakkettiği bir galibiyet aldığını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic şunları söyledi:

"İlk olarak Galatasaray Liv Hospital'ı tebrik ediyorum. Daha iyi oynayıp kazanmayı hak ettiler. Bu atmosfer için takımı hazırlamaya çalıştım rakibin de sorunları olduğunu söyledim. Bu şekilde kazanmayı başardılar. Savunmada çok kötüydük. Bu yüzden de maçı kaybettik. Rakibimizde 40 dakika oynayan oyuncular vardı. Altı oyuncuyla oynadılar. Çok istekliydiler. Gerçekten bu maçı hak ettiler. Oyuncularıma sürekli anlatmaya çalıştım. Galatasaray Liv Hospital yaşananlar sebebiyle bize karşı çok güçlü olacaktı. Ne kadar istekli olduklarını da gördük. Hazırlanmak için her zaman yaptığım şeyleri yaptım. Motivasyonsuz olmayı anlamıyorum. Soyunma odasında da bunu söyledim. Ben neden motivasyonumu kaybetmiyorum? Hiçbir şekilde anlamıyorum. Konuşmak ve sözler vermek çok kolay. Gerçek tabloysa sahada. Motivasyonu sağlayamayan olursa takımda kendine yer bulamaz. Bu kadar basit."

"Oyuncu özverisinden ötürü takımdaki herkesi kutluyorum"

Galatasaray Liv Hospital Yardımcı Antrenörü Yağızer Uluğ ise maç sonu yapılan basın toplantısında " Her şeyden önce heyecan verici bir oyun ortaya çıkması için mücadele eden herkesi, centilmence oynayan iki takımı da kutlarım. Maçtan önce hiçbir mazeret yok demiştim. Maç boyunca oyunu iyi kontrol ettik. Kazanma kararlılığını gösterdik. Seyirci desteğiyle önemli bir galibiyet aldık. Oyuncu özverisinden ötürü takımdaki herkesi kutluyorum. Genel olarak tempoyu yükseltme gayretinde değildik. Maçı hızlandırmak istemedik. Hızlı hücum için koşmayı planladık çünkü dar rotasyonla oynuyorduk. Açık alanları kovaladık. Yorgunluk arttıkça hızlı hücum şansı bulmakta zorlandık. Bunu tahmin ediyorduk fakat sürekli sonuna kadar zorlamamız gerektiğini konuştuk. Daha çok oyuncu kullanabilirdik fakat bu seviyeleri taşıyacak tecrübeli oyuncularımız çok yok. Bugün sonraki maçları düşünmedik. Sadece bugünü kazanmak için oynadık. İlerleyen maçlara sonra bakacağız" ifadelerini kullandı.

"Her türlü olumsuzluğa rağmen saha içinde oyuncular doğruları bulabiliyor"

Galatasaray Liv Hospital adına sahanın en iyi ismi olan tecrübeli oyuncu Sinan Güler ise "Yorgunluğu çok yüksek seviyede hissediyorum. Bir taraftan normal lig maçıymış gibi davranmak istiyorum. Diğer taraftan da bu maç kariyerim sonuna kadar benimle kalacak. Yağızer ağabey, takım ve taraftarımız özel bir gece yaşadık. Herkesi tebrik ediyorum. Sahanın içinde doğup büyüdüm ve parke benim için kutsal bir yer. Sahaya çıktığımızda bütün problemleri, sakatlıkları, ağrıları arkada bırakmak gerekiyor. Öyle de yaptım ve yaptık. Sahaya çıkan oyuncular, o formayı sırtına geçiren herkes mücadele gücünü bir şekilde buluyor. Her türlü olumsuzluğa rağmen saha içinde oyuncular doğruları bulabiliyor. Bizim için bu maç olumsuzluklara rağmen bize rüzgar getirecektir. Terk edenlerle, gidenlerle, kalanlarla her şey geçti. İnşallah rüzgar arkamızdan esmeye başlar. Avrupa'nın en iyi antrenörlerinden biri ve kadrodaki herkesin yıldız olduğu ortamda bunu başarabiliyorsak kenetlenmemiz gerekiyor. Taraftar burada adı yazan isimlere bakmalı. Başaracak güçteyiz.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.