Galatasaray, Porto ile oynuyor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu altıncı maçında bu akşam saat 20.55'te Türk Telekom Stadyumu'nda Portekiz ekibi Porto ile oynuyor.

11 Aralık 2018 Salı 08:45
Galatasaray, Porto ile oynuyor






Galatasaray, Porto ile oynuyor

   Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu altıncı maçında bu akşam saat 20.55'te Türk Telekom Stadyumu'nda Portekiz ekibi Porto ile oynuyor. Daha önce gruptan çıkma şansını kaybeden sarı-kırmızılılar, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme yolunda kritik bir müsabakaya çıkacak. Grupta Porto ile Schalke 04 çıkmayı garantilemişti. Galatasaray ile Lokomotiv Moskova ise son hafta 3. olmak için sahaya çıkacak. Moskova ekibi de bu hafta Schalke 04 ile deplasmanda mücadele edecek. Galatasaray'ın bu zorlu mücadele öndesi 4 puanı bulunurken, Rus ekibi ise 3 puanda.

   Galatasaray, Porto'yu mağlup etmesi durumunda diğer maça bakmaksızın gruptan üçüncü olarak çıkacak. Sarı-kırmızılıların yenilmesi ya da berabere kalması durumunda ise Lokomotiv Moskova'nın Almanya deplasmanında puan kaybetmesini beklenecek.

Terim "Avrupa’da olmayı isteriz"

   Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim karşılaşma öncesi kendisine yöneltilen soruları şöyle yanıtladı:

   “UEFA Kupası’nı aldığımız takımla bugünkü takım aynı mı ona bakmak lazım. Başarabilir miyiz? Neden olmasın? Ümit ederim ama önce Avrupa Ligi’ne kalalım. O da garanti değil. Yarın onu garantilemek için iki maçın sonucunu beklemek gerekiyor. UEFA, önceden Galatasaray’ın kazandığı bir kupa. Galatasaray, sonuna kadar gitmek isteyecektir. Olur olmaz bilmiyorum ama iddiası bu yönde olacaktır. Gruptan çıkanlarla, Şampiyonlar Ligi’nden gelenlerle birlikte dengeli bir yarışma olacak. Öyle görünüyor. Milan maçıyla başlayan o serüvenin sonucunda Kopenhag’ta biten bir şampiyonluk… Ümit ederim tekrarlarız bunu. Eğer kalırsak tabii. Avrupa’da olmayı isteriz. Çünkü Galatasaray oraların takımı. Şampiyonlar Ligi’nde istediğimiz olmadı maalesef. Porto’yla oynadığımız ilk maçı düşündüğümde normal bir lig maçında bile o kadar pozisyona girdiğimizi hatırlamıyorum. İçeri atamadık bir türlü. Burası da öyle bir şey. Atamazsanız öbür takım birinci gidiyor. Sizin devam edip etmeyeceğiniz tehlikeye düşüyor. İlk maçın oyunundan çok memnunduk. Skordan memnun değildik. Umarım bu maç skor lehimize olur. Eğer bu olursa, devre arasını da iyi kullanabilirsek her şey olabilir. Her toplantıda dile getiriyorum. Biz, grubumuzda mücadele eden tüm takımlardan farklı durumdayız. Şampiyonlar Ligi’ne de böyle başladık. UEFA’daki cezamız ve ligde yaşadıklarımız nedeniyle eşit koşullarda yarışmıyoruz. Bazı konular değerlendirilirken bunların dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi grubunuzdan kimin çıkacağı belli değil ama transfer yasağınız var. Herkes 30’a 40’a 100’e kadar alırken siz satmadan alamıyorsunuz. Eskisi gibi değil artık, makas çok açıldı. ‘Her şey para değil’ gibi bir cümleyle üstesinden gelemiyorsunuz. O yüzden bunu her basın toplantısında özellikle hatırlatıyorum. Bu bir bahane değil; bir tespit, bir gerçek."

Son Güncelleme: 11.12.2018 20:01
Anahtar Kelimeler:
GalatasarayPorto
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.