Galatasaray Prandelli'ye ne kadar ödeyecek?

Tarihinin en zon günlerini yaşayan Galatasaray'da İtalyan teknik direktör dönemi resmen kapandı. İtalyan teknik diröktere mali kriz yaşayan takım 3.4 Milyon Avro ödeyecek

28 Kasım 2014 Cuma 12:22
Galatasaray Prandelli'ye ne kadar ödeyecek?






Galatasaray Prandelli'ye ne kadar ödeyecek?

Tarihinin en zon günlerini yaşayan Galatasaray'da İtalyan teknik direktör dönemi resmen kapandı. Dün gece 4 saat süren toplantıda Prandelli'nin ücreti krize neden oldu. Telefonla bağlanan Başkan Yarsuvat, "Parayı bulun ve gönderin" deyince, 2. İtalyan dönemi resmen kapandı.

Galatasaray yönetiminin dün yaptığı ve yaklaşık 4 saat süren toplantının ana maddesi Prandelli idi... Mali açıdan zor günler geçiren Galatasaray'ın İtalyan hocanın göndermesindeki maliyeti hararetli tartışmalara neden oldu. Bazı yöneticiler, "Operasyonu Ocak ayına kadar erteleyelim" görüşünü ortaya atarken, İtalyan çalıştırıcının hemen gönderilmesini isteyen Abdürrahim Albayrak ile Ali Dürüst, "Daha fazla beklersek kulüp hem mali hem de prestij açısından büyük kayıplar verecek" dedi. Toplantıya telefonla katılan Başkan Yarsuvat da bu fikre katılınca, yöneticilere talimatı verdi: "Parayı bulun hemen görevine son verin." Böylece Cimbom'da ikinci İtalyan dönemi de fiyaskoyla son buldu. Toplantının ardından resmi açıklamayı, "Prandelli ile yollarımızı ayırdık" diyen Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak yaptı.

FATURA: 3.4 MİLYON AVRO
Teknik direktör Prandelli'nin gönderilmesinin faturası Galatasaray için oldukça kabarık oldu. 2.3 milyon Euro üzerinden 2 yıllık sözleşme imzalayan İtalyan teknik adam, sarı-kırmızılı kulübün görevine son vermesinin ardından her iki seneyi de kapsayacak ve 2 yıl boyunca da takım çalıştırmayacak şekilde toplam 3.4 milyon Euro alacak.

İKİ FARKLI GÖRÜŞ

LEVENT TÜZEMEN: İLK ADAY FATİH TERİM

Bu operasyonunun milli maç arasında yapılmasını bekliyordum. Yönetim yeni teknik direktörün yıpranmaması adına Anderlecht maçını bekledi. Albayrak ve Dürüst'ün olduğu yerde ilk aday Fatih Terim görünüyor. Nasıl Terim milli takıma izin alıp gitmişse bu izni federasyondan Galatasaray için özellikle de yakın dostları Dürüst ve Albayrak için alacaktır diye düşünüyorum. Çünkü Terim için konu Galatasaray ise gerisi teferruattır.

MURAT ÖZBOSTAN: KURUMSALLIK MI? 1.5 SEZONDA 3 HOCA

Bir gerçek var ki Galatasaray bu krizi yönetemedi. Hem Prandelli kaybetti hem de mevcut yönetim. Türkiye'ye büyük umutlarla gelen bir çok ünlü teknik adam cebini doldurup gidiyor. Bu sanki bir gelenek oldu. Yazık bu kulüplerin paralarına.. Prandelli de işte son örnek.. İtalyan hocanın gelişi de hataydı. Galatasaray gibi bir kulüp 1.5 sezonda 3 tane hoca gönderdi. Sonra da kurumsallıktan bahsediliyor. İnsan artık gülüyor!
Son Güncelleme: 28.11.2014 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.