Galatasaray Şampiyonluğu, Göztepe maçıyla aldı...

Spor Toto Süper Lig'in son haftasına lider giren Galatasaray deplasmanda Göztepe'yi 1-0 yenerek, 75 puana yükseldi ve 21. şampiyonluğunu ilan etti.

19 Mayıs 2018 Cumartesi 21:44
Galatasaray Şampiyonluğu, Göztepe maçıyla aldı...






Galatasaray Şampiyonluğu, Göztepe maçıyla aldı...


Galatasaray, Fatih Terim'in göreve gelmesiyle yeniden Süper Lig Şampiyonu oldu.

SON MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

GOL: Dk. 66 Gomis (Penaltıdan) (Galatasaray)
 

SARI KARTLAR: Dk. 10 Tayfur Bingöl (Göztepe), Dk. 74 Rodrigues (Galatasaray)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
12. dakikada sol çapraz pozisyonda kazanılan serbest vuruşu kullanan Rodrigues'in şutunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
15. dakikada Selçuk Şahin'in pasıyla topla buluşan Gouffran'ın ceza alanı dışında attığı sert şutta top yandan auta gitti.
20. dakikada sağ kanattan Ghilas'ın ortaladığı top oluşan karambolde ceza alanı önündeki Selçuk Şahin'in önüne geldi. Selçuk'un şutunda kaleci Muslera topu kontrol etti.
23. dakikada orta alanda aldığı topla bir süre ilerleyen Demba Ba'nın ceza alanına girmeden attığı şutta meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.
36. dakikada ceza alanı içinde sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Gomis'in sert şutunda kaleci Beto meşin yuvarlağı kontrol etti.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
65. dakikada Kosanovic'in ceza alanı içinde Gomis'e yaptığı müdahalenin ardından hakem Cüneyt Çakır penaltı kararı verdi. 66. dakikada atışı kullanan Gomis, takımını 1-0 öne geçiren gole imza attı.
81. dakikada ceza alanı hemen önünden kazanılan serbest vuruşu kullanan Demba Ba'nın şutunda top üstten dışarı çıktı.


Galatasaray, Süper Lig'in son haftasında deplasmanda Göztepe'yi Gomis'in penaltıdan attığı golle 1-0 yendi ve 75 puana yükselerek şampiyonluğunu ilan etti. Galatasaray son haftasına lider girdiği tüm sezonlarda olduğu gibi ipi göğüsleyerek 21. kez Türkiye'nin en büyüğü oldu. İkinci yarıda takımın başına geçen Fatih Terim, Galatasaray’ın başında 17. kupasını kaldırdı.


GALATASARAY 17. KEZ KUPASINI KALDIRDI

Spor Toto Süper Lig'in son haftasına lider giren Galatasaray deplasmanda Göztepe'yi 1-0 yenerek, 75 puana yükseldi ve 21. şampiyonluğunu ilan etti.

Sarı-Kırmızılı ekibin galibiyet golünü 66. dakikada penaltıdan Gomis kaydetti. Fransız golcü attığı golle, Süper Lig tarihinde bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu.

İkinci yarıda 'Nerede kalmıştık?' diyerek takımın başına geçen Fatih Terim, Galatasaray’ın başında 17. kupasını kaldırdı. Sarı-kırmızılı teknik adamın, Galatasaray'ın başında 1 UEFA Kupası, 7 lig, 3 TSYD Kupası, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 TFF Süper Kupa şampiyonluğu bulunuyor.

Öte yandan Galatasaray lider girdiği son haftalarda hiç kayıp yaşamadı ve 5’te 5 yaptı.

Cimbom, Süper Lig'de yıl aradan sonra mutlu sona ulaştı.


MUHTEŞEM BİR ŞAMPİYONLUK YAŞADIK


Galatasaray'ın Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis, Türk futbol tarihinde ligde bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu! Fransız yıldız şampiyonluğun arından şunları söyledi: "Çok gol atmaktan çok şampiyonluk önemli. Daha önce şampiyon olmamıştım. Galatasaray ve Türk halkına teşekkür ediyorum, güzel bir şampiyonluk yaşadık."

Gomis, 21. şampiyonluk sonrası şunları söyledi:

"Çok gol atmaktan çok şampiyonluk önemli. Daha önce şampiyon olmamıştım. Galatasaray ve Türk halkına teşekkür ediyorum, güzel bir şampiyonluk yaşadık.

Fatih Hoca'yla çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Onunla birlikte ben de gelişim gösterdim. İlk geldiği günden bu yana bana çok güvendi, onunla birlikte gelişim gösterdim. Forvet olarak bazı görevleri yerine getirmeniz lazım. En üzgün olduğum anda bile taraftarlar destek mesajı gönderdi. 

Bugün gözyaşlarımı mutluluktan dolayı tutamayacağım. Tüm camiaya teşekkür ediyorum."

FATİH TERİM GALATASARAY TARİHİNDE YENİ BİR SAYFA AÇTI

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Göztepe'yle karşı karşıya geldi. Galatasaray, şampiyonluk için 1 puanın yettiği mücadelede hata yapmadı ve maçı 1-0 kazanarak şampiyonluğu elde etmeyi başardı. Galatasaray, toplamdaki 21. şampiyonluğunu kazanırken Fatih Terim'le ise 7. şampiyonluğunu kazandı. Fatih Terim, 'Nerede kalmıştık?' tweet'i atarak Göztepe maçıyla döndü, yine Göztepe maçıyla tarihe geçti!


Spor Toto Süper Lig'de Göztepe'yi devirerek şampiyon olan Galatasaray, iki yıl aradan sonra sezonu zirvede tamamlamayı başardı. Sarı-kırmızılılar, bu zaferle birlikte Fatih Terim'le 7, toplamda ise 21. şampiyonluğunu elde etti!


Sezona Hırvat çalıştırıcı IgorTudor yönetiminde başlayan Galatasaray, devre arasından bir hafta önce Fatih Terim’i göreve getirmişti. Bu hamle, sadece Galatasaray’da değil, Spor Toto Süper Lig’de de dönüm noktası oldu!


4 yıl aradan sonra 4. kez göreve gelen Fatih Terim, sarı-kırmızılı kulüpteki 17. Kupasını kaldırdı. Galatasaray’da üçüncü döneminde kulübü ayağa kaldıran Terim, idari anlaşmazlıklar nedeniyle görevini bırakmak zorunda kalmıştı. İmparator lakaplı çalıştırıcı, üçüncü dönemine benzer bir şekilde ligin ortasında göreve geldiği Galatasaray’ı yeniden “ayağa kaldırdı”

MİLLİ TAKIM’IN SON DÖNEMİ HAREKETLİ GEÇTİ

İzlanda maçında Selçuk İnan’ın golüyle mucizevi şekilde gelen 2016 Avrupa Şampiyonası bileti, yerini hüsrana bıraktı. Fatih Terim yönetimindeki Milli Takım, Fransa’da düzenlenen EURO 2016’da tek galibiyet elde etti. Gündeme ise saha içinden çok saha dışı olayları damga vurdu! Patlak veren “prim skandalı” Türk futbolunda bir çığır açtı, Arda Turan, Burak Yılmaz, Caner Erkin gibi futbolcular, Fatih Terim’in kararıyla Milli Takım kadrosuna dahil edilmedi. 

Fatih Terim ile Arda Turan arasındaki gerginlik birkaç ay sonra boyut değiştirdi, Terim, Arda başta olmak üzere yıldızları Milli Takım kadrosuna dahil etti. Ancak “Kadroya almam, gönlüme almak değil” ifadelerini kullandı. Kosova maçı öncesinde yaşananlar ise olayları başka bir boyuta taşıdı.


Arda Turan, Milli Takım uçağında gazeteci Bilal Meşe’ye saldırdı, ertesi gün düzenlediği basın toplantısıyla Milli Takım’ı bırakma kararı aldığını duyurdu. Fatih Terim, bu olay sonrasında "Çok üzgünüm gerçekten olmamasını dilerdim. Arda için de sizin içinde çok üzgünüm. Keşke olmasaydı. Yaşanan olay 12. sıradaydı, ben 1. sıradaydım, görmedim" dedi.


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 15 Temmuz 2017'de Adana Demirspor'un eski başkanı Selahattin Aydoğdu ile kavga etti. Terim olaydan 4 gün sonra yaptığı açıklamada "Edepsiz bir teklif aldım. Ben de bu edepsiz teklife icabet ettim. Gereğini yaptım, işim bitince, konu bitince de oradan ayrıldım. Bütün mevzu budur." dedi.


BİRKAÇ GÜN SONRA MİLLİ TAKIM'LA YOLLARI AYRILDI

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFF yönetimi ile 26 Temmuz'da yaptığı görüşmenin ardından görevinden ayrıldı. Fatih Terim, birkaç gün sonra yaptığı açıklamada, "3,5 yıl görev yaptığım Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden istifa etmedim. Daha net yazayım, görevime TFF tarafından son verildi." ifadelerine kullandı.

“HER ŞEY NEREDE KALMIŞTIK?” TWEET’İYLE BAŞLADI!

Fatih Terim, 2013 yılında ayrıldığı Galatasaray'a geri döndüğünü, çok alışık olmayan bir şekilde attığı Tweet'le duyurdu. İmparator, 21 Aralık 2017'de Galatasaray'ın hesabını da etiketleyerek "Nerede kalmıştık?" ifadelerini kullandı. Bu Tweet, birçok şeyin dönüm noktası oldu.


Terim, daha sonra düzenlenen imza töreninde bu paylaşımın sırrını da açıkladı. İmparator, yıllar önce kızlarına bir daha Galatasaray'ın başına geçmesi durumunda haberi böyle duyuracağına dair söz verdiğini dile getirdi.


DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU

Evkur Yeni Malatyaspordeplasmanından yenilgiyle dönen Galatasaray, liderliği MedipolBaşakşehir’e kaptırmıştı. Fatih Terim, 1554 gün sonra Galatasaray'ın başında sahaya çıktı ve sarı-kırmızılılar, 1-0 geriye düştüğü maçta Göztepe'yi 3-1 devirdi. Fatih Terim'in göreve geldiği hafta ligin zirve yarışında bulunan takımlardan Beşiktaş ve Kayserispor 3; Fenerbahçe ve Trabzonspor'da 2'şer puan kaybetti.


018 MODEL ASLAN’I ANLATTI

Tecrübeli çalıştırıcı, 2018 model Galatasaray'ı şu sözlerle anlattı: 

"Galatasaray geride beklemez. Oyunun ve topun kontrolünü elinde tutmalıdır. Kendi yarı alanımızda değil, rakip sahada daha çok pas yapmalıdır. Takım ruhunu aşılayacağız. En kızdığım şey reaksiyon vermemektir. Duran toplardan yediğimiz golleri azaltacağız."

Terim, Göztepe maçı sonunda Taffarel'i müjdelerken Hakan Balta, Nigel de Jong, Sinan Gümüş, Yasin Öztekin ve Selçuk İnan'la ilgili de konuştu. Terim, oynatılmayan bu isimlerin toparlanacağına dair sinyaller verdi.


ANTALYA KAMPI KRİTİK ROL OYNADI

Terim'li Galatasaray, 7 Ocak'ta Antalya'ya giderek 2. yarı hazırlıklarına başladı. Fatih Terim, burada da önemli noktalara işaret ederek açıklamalar yaptı. Kamptaki tüm futbolculara şans geleceğine işaret eden Terim, Tudoryönetiminde şans bulamayan Ryan Donk'u "Meziyetli bir oyuncu. Fernando'yu aratmaması lazım" ifadeleriyle gönlünü aldı.


Galatasaray, Fernando’nun bulunmadığı Antalya kampında sadece fiziksel yükleme yapmadı, Fatih Terim yönetiminde takım ruhunu pekiştirdi, 2018 model Aslan’ın oyun anlayışını ezberledi.

Son Güncelleme: 20.05.2018 14:32
Anahtar Kelimeler:
Fatih TerimGalatasaray
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.