Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli: "savaşarak Bu Maçtan Galip Ayrılmak İstiyoruz"

 SERHAN TÜRK - DORTMUND / UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda yarın Borussia Dortmund ile karşılaşacak olan Galatasaray'ın teknik direktörü Cesare Prandelli ve takım kaptanı Selçuk İnan, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cesare...

03 Kasım 2014 Pazartesi 22:00
Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli:






 SERHAN TÜRK - DORTMUND /

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda yarın Borussia Dortmund ile karşılaşacak olan Galatasaray'ın teknik direktörü Cesare Prandelli ve takım kaptanı Selçuk İnan, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Cesare Prandelli, sözlerine "Şampiyonlar Ligi'nde en büyük takımlara karşı oynuyoruz. Dortmund da Avrupa'nın büyük takımlarından. Taksiksel anlamda da üst seviyedeler. Uzun yıllardır aynı şekilde devam eden bir düzenleri var. Aynı teknik adamla uzun yıllardır çalışıyorlar. Biz de yarın elimizden gelenin en iyisini yaparak, savaşarak bu maçtan galip ayrılmak istiyoruz" diyerek başladı.

Galatasaray'ın yarınki maça çıkacağı taktikle ilgili konuşan İtalyan teknik adam, "Maça hazırlanırken her zaman rakibi nasıl zorlayabiliriz ve nasıl gol atabiliriz sorularını soruyorum. Dortmund derinliği iyi kapatabilen bir rakip. Bizim hedefimiz agresif oynayıp derinliği daha iyi görebilmek. Bu maçta hedefimiz bu olacak" diye konuştu.

Takım üzerinde yaptığı değişikliklerle ilgili Prandelli, "Benim için oynayan oyuncunun kim olduğu önemli değil. Asıl olan oynayan oyuncunun iyi oynaması katkı vermesi. Galatasaray'ın bir imajı var. Bizim imajımız rakibe sürekli baskı yapmak ve agresif oynamak. Bunu maça yansıtacağız" dedi.

Dengeli bir sistem benimsemeleri gerektiğini söyleyen teknik direktör, "Bence maç esnasında her daim dengeli olmamız gerekiyor. Hücumu düşünerek defansı unutmaktan ya da tam tersinden kaçınmalıyız. Şampiyonlar Ligi'nin son yıllarında 8 takım öne çıkıyor ve diğerleri bu takımlara karşı zorlanıyor. Bizim 25 milyon taraftarımız var ve onların desteğiyle bu takımlar arasına girebiliriz. Borussia Dortmund'un sistemi Galatasaray'a örnek olmalı. Biz de bu şekilde kendimizi geliştirebilir ve üst seviye takımlardan biri olabiliriz. Bunu yapacak güce ve kaliteye sahibiz" şeklinde konuştu.

Sahada varıyla yoğuyla oynayan bir Galatasaray olacağını kaydeden Prandelli, "Her zaman taraftarlarımız için maça çıkmamız gerekiyor. Bununla ilgili biliyorum ki gurbetçi taraftarlarımız daha hisli ve Galatasaray'a hasretler. Bunu düşünerek oynamamız gerek. Gurbetçi taraftarlarımızın daha rahat yaşayabilmeleri için bizim kazanmamız gerek. Yüreğimizi ortaya koyacağız. Bunu yarın yapmaya çalışacağız. Her şey yolunda gitmeyebilir. Gitmezse de başımız dik bir şekilde sahadan ayrılmanız gerek. Biz de bunu yapacağız" diyerek sözlerini noktaladı.


Kaptan Selçuk İnan ise basın mensuplarının sorularına şu yanıtları verdi:

"Çok önemli bir maça çıkacağız. Dortmund'un gücünün farkındayız ancak biz de büyük ve güçlü bir takımız. Buraya kazanmaya geldik. Bundan iki sene önce de bu gruptan çıkamazlar denilen gruptan çıkarak herkesi mahcup etmiştik. İşimiz zor evet ama zoru başarıp Galatasaray camiasına yakışanı yapmak istiyoruz."

Yeni yönetimin, yeni Başkanımızın gelmesi bizi ekstra motive etti. 'Yalnız bırakıldık' cümlesi yanlış olur aslında ama Abdurrahim Abi ve Ali Abi'nin olması bizim için önemli. Bunun ekstra bir motivasyonu olabilir bizim için. Daha önce Şampiyonlar Ligi'nde gol atmayı başaramadım ama takım olarak kazanacaksak gol atmayı isterim. İnşallah atarım ama dediğim gibi, gol atmanın öncesinde kazanmamız gerek.

Galatasaray'a ilk geldiğimde Şampiyonlar Ligi'nde yoktuk. Herkes benim Avrupa'da olmayan bir takıma neden gittiğimi merak ediyordu. Ben Galatasaray'ın Avrupa geleceği olduğunu bildiğim için buraya geldim. Sonrasında da zaten Avrupa'da iyi mücadeleler çıkardık 3 yıldır. Bu seneye iyi başlamamış olabiliriz ancak hatalarımızdan ders çıkardık. Bundan sonraki Şampiyonlar Ligi maçlarında o özlenen oyunu ve galibiyetleri elde edeceğiz."

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Bu arada Sarı-kırmızılı takım, Borussia Dortmund maçının son taktik çalışmasını teknik direktör Prandelli yönetiminde maçın oynanacağı Signal Iduna Park Stadı'nda gerçekleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.