Galatasaray tur için Benfica karşısında

Galatasaray kendi evinde 2-1 yenildiği Benfica'yı deplasmanda yenerek turu geçme amacında

21 Şubat 2019 Perşembe 07:33
Galatasaray tur için Benfica karşısında






Galatasaray tur için Benfica karşısında

   Galatasaray kendi evinde 2-1 yenildiği Benfica'yı deplasmanda yenerek turu geçme amacında.Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ikinci maçında SL Benfica ile karşı karşıya gelecek. Estadio da Luz’da 21 Şubat bu akşam saat 23:00’de başlayacak.Müsabakayı Romanya Futbol Federasyonu'ndan Ovidiu Hategan yönetecek. Hategan’ın yardımcılıklarını Octavian Sovre ve Sebastian Gheorghe yaparken ilave yardımcı hakemleri ise Radu Petrescu ve Sebastian Coltescu olacak. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak Radu Ghinguleac görev alacak.

      İki takım arasında oynanan eşleşmenin ilk ayağı SL Benfica’nın 2-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı. Rövanş mücadelesinin takımımızın 2-1’lik üstünlüğüyle bitmesi durumunda karşılaşma uzatmaya gidecek. Uzatma devrelerinde de eşitlik bozulmazsa tur atlayan taraf seri penaltı atışlarıyla belli olacak. Takımımızın tur atlayabilmesi için, deplasman golü kuralı sebebiyle en az 2 gollü bir galibiyete ihtiyacı var. 

   SL Benfica karşılaşmasıyla birlikte UEFA Avrupa Ligi’ndeki 77. maçına çıkacak Galatasaray, bu karşılaşmalarda 29 galibiyet, 24 beraberlik, 23 mağlubiyet elde etti. Ayrıca Galatasaray, bu akşam oynanacak maçı kazandığı takdirde Avrupa Kupaları’ndaki 100. galibiyetine ulaşacak. Bengica ise, 121 kez maç yaptığı UEFA Avrupa Ligi’nde 62 galibiyet, 27 beraberlik ve 32 mağlubiyet aldı. 

   Galatasaray ile SL Benfica, bugüne kadar dört resmi maçta karşı karşıya geldi. İlk olarak 2008 – 2009 sezonunda UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinden Galatasaray 1-2’lik galibiyetle ayrıldı. İki takım 2015-2016 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta yer aldı. Oynanan iki karşılaşmada da ev sahibi ekipler rakibine 2-1’lik üstünlük kurdu. Portekiz temsilcisi SL Benfica’nın teknik direktörlüğünü Ocak 2019’da göreve gelen Portekizli teknik direktör Bruno Lage üstleniyor.

Mücadele öncesi OPTA tarafından hazırlanan maç önü notları şu şekilde:

   Portekiz takımları ile deplasmanda oynadığı son iki maçı kaybeden Galatasaray, önceki iki maçı kazanmıştı.

   Benfica, UEFA Avrupa Ligi'nde son dört sezonda da bu turu geçmeyi başardı; son iki sezonda final oynadılar.

   Christian Luyindama, Galatasaray formasıyla çıktığı ilk UEFA Avrupa Ligi maçında gol attı; Standart Liege formasıyla çıktığı altı Avrupa Ligi maçında gol atmayı başaramamıştı.

   Yuto Nagatomo, Galatasaray forması giydiği ilk UEFA Avrupa Ligi maçında asist yaptı; Inter kariyerindeki 10 UEFA Avrupa Ligi maçında aynı sayıda asist yapmıştı.

    Haris Seferovic, 2019 senesinde Benfica formasıyla ilk 11'de başladığı toplam yedi lig ve Avrupa kupası maçında 13 gole doğrudan katkı sağladı (10 gol & 3 asist)

(Galatasaray)

Son Güncelleme: 21.02.2019 07:43
Anahtar Kelimeler:
GalatasarayBenfica
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.