Galatasaray, UEFA Kupası'ndan elendi, Lazio 3 - Galatasaray 1

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda 1-1'in rövanşında İtalyan ekibi Lazio'ya konuk oldu. Maç ev sahibi ekibin 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. Bu skorla Cimbom, UEFA'ya veda etti.

25 Şubat 2016 Perşembe 22:29
Galatasaray, UEFA Kupası'ndan elendi,  Lazio 3 -  Galatasaray 1






Galatasaray, UEFA Kupası'ndan elendi! Lazio 3 - 1 Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ikinci maçında temsilcimiz Galatasaray, deplasmanda İtalyan ekibi Lazio ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma Lazio'nun 3-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı. Böylelikle temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Kupası'ndan elenmiş oldu.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda 1-1'in rövanşında İtalyan ekibi Lazio'ya konuk oldu. Maç ev sahibi ekibin 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. Bu skorla Cimbom, UEFA'ya veda etti.

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelede sarı-kırmızılılar rakibine 3-1 mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Maçın ilk devresi 0-0 sona ererken, Lazio'da oyuna 58'de giren Candreva adeta maçın kaderini değiştirdi. Lazio'nun gollerini 59'da Parolo, 61'de Anderson ile 73'te Klose kaydetti. Galatasaray'ın tek golünü 62. dakikada Yasin Öztekin attı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar takımlarına büyük destek verirken son bölümde ise teknik direktör Mustafa Denizli ile yönetimi istifaya davet etti.

DENİZLİ'DEN İKİ DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda İtalyan ekibi Lazio ile yaptığı rövanş mücadelesine, ligdeki Trabzonspor maçı kadrosuna göre iki değişiklikle çıktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Spor Toto Süper Lig’deki son Trabzonspor maçında ilk 11’de şans verdiği Koray Günter’in yerine Yasin Öztekin’e, Umut Bulut’un yerine de Hollandalı yıldız Wesley Sneijder’e şans verdi.

Maçtan önceki son antrenmanda elinden hafif sakatlık geçiren Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera da takımdaki yerini aldı.

LAZIO'DAN 5 FARKLI İSİM

Ev sahibi Lazio’da teknik direktör Stefano Pioli, Serie A’da son oynanan Frosinone maçının ilk 11’inden 5 farklı isimle Galatasaray karşısına çıktı. Teknik direktör Pioli; Hoedt, Mauri, Djordjevic, Candreva, Cataldi’nin yerlerine Mauricio, Matri, Milinkovic, Radu, Anderson’a ilk 11’de şans verdi.

MAÇTA KİMLER VARDI?

Karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve kulübün eski başkanlarından Duygun Yarsuvat da tribünden takip etti.

Bu arada, Dursun Özbek, bir araya geldiği Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin’e Galatasaray forması hediye etti.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Karşılaşma iki takım için de büyük önem arz etse de 80 bin seyirci kapasiteli Roma Olimpiyat Stadı tribünlerinde büyük boşluklar dikkati çekti.

Ev sahibi Lazio taraftarlar, gerek bu sezon tribünlerde İtalyan makamlarının aldığı güvenlik tedbirleri gerekse takımlarının istikrarsız gidişatı sebebiyle bu önemli maçta takımlarını yalnız bıraktı.

Lazio taraftarların aksine konuk sarı-kırmızılı takım taraftarları ise maça büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmayı 2 bin kadar sarı-kırmızılı taraftar, kendilerine ayrılan bölümde takip etti. Tribündeki Galatasaraylı taraftarlar, dışarıda kalan sarı-kırmızılı taraftarlar için tezahüratta bulundu.

Bu arada, maç öncesi Lazio, kulübün arması olan ayağına mavi-beyaz kurdele bağlanmış kartalı saha içinde gezdirerek, geleneksel maç öncesi şovunu gerçekleştirdi.

YASİN ÖZTEKİN CEVAP VERDİ

Yoğun bir yağmurun başladığı ikinci yarıda bir an bile susmayan taraftarının desteğiyle oynayan Galatasaray, golün şokunu atlattı. 62'de Yasin Öztekin farkı 1'e indirdi. Sabri savumanın arkasına gönderdi, kaleciyle karşı karşıya kalan Yasin Öztekin vücut hareketiyle kaleciyi terse yatırdı ve topu ağlara gönderdi.

Golden sonra Mustafa Denizli, Sabri'nin yerine Umut'u oyuna aldı.

Lazio'da ise 70. dakikada Matri 'nin yerine Alman golcü Klose oyuna dahil oldu.

KLOSE UMUTLARI BİTİRDİ

Lazio'nun yıldızı ceza sahasında topla buluştu, Hakan önünü kesti. Alman yıldız girer girmez etkili olmaya başladı. 73'te de golünü attı... Sol kanattan çevrilen topta bomboş kalan Klose, kariyerinin en kolay gollerinden birini kaydetti. Bu sezon 20. maçına çıkan 37 yaşındaki Klose ilk golünü Galatasaray'a attı

Gol sonrası Mustafa Denizli, Yasin'in yerine Olcan'ı aldı.  85'te ise son hamlesi Donk - Bilal oldu.

Sarı-kırmızılı taraftarlar Roma'da takımlarına yoğun destek verirken 87. dakikada Mustafa Denizli ve yönetim aleyhine tezahürat yaparak istifaya davet etti.


Son Güncelleme: 25.02.2016 22:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.