Genç Milli Kolot Almanya'da Piste Çıkıyor

 Bu yıl TOSFED desteğinde National Team Turkey sporcusu olarak ülkemizi ‘Belçika Rotax Max Challenge’ serisinde temsil eden 12 yaşındaki milli karting sporcumuz Ömer Asaf Kolot, serinin üçüncü yarışı için 19-20 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın Kerpen pistinde olacak.

18 Mayıs 2018 Cuma 08:29
Genç Milli Kolot Almanya'da Piste Çıkıyor






Genç Milli Kolot Almanya'da Piste Çıkıyor

   Bu yıl TOSFED desteğinde National Team Turkey sporcusu olarak ülkemizi ‘Belçika Rotax Max Challenge’ serisinde temsil eden 12 yaşındaki milli karting sporcumuz Ömer Asaf Kolot, serinin üçüncü yarışı için 19-20 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın Kerpen pistinde olacak. Seride 7 farklı ülkeden, 16 sporcuyla mücadele eden genç sporcu, özellikle ikinci yarışta elde ettiği hızlı tur zamanlarıyla dikkat çekmiş ve Belçika Mariembourg pistinden 3. olarak ayrılmayı başarmıştı.

Ömer Asaf Kolot kimdir?

   2006 yılında dünyaya gelen Karting sporcusu Ömer Asaf Kolot Bahçeşehir Bahçeşehir Bilfen İlkokulu’nda eğitimini sürdürmektedir. Üç kardeştir. 2013 yılında başladığı karting sporunda bir çok başarıya imza atan Ömer Asaf Kolot’un babası Süleyman Kolot’ta otomobil ve motor sporları ile uğraşmakta ve aktif olarak pistlerde yarışmaktadır. Futbol, Tenis ve lego ilede içli dışlı olan Ömer Asaf Kolot’un babası aynı zamanda Kolot Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan İş Adamı’dır.

Katıldığı yarışlar

lk Katıldığı Yarış: 2013 Türkiye Karting Şampiyonası 4.Ayak
İlk Önemli Derecesi: 2013 Türkiye Karting Şampiyonası Mini Kategori Üçüncülüğü
Bugüne Kadar Yarıştığı Araçlar: Tonykart – Rotax engine
BAŞARILARI
2013 Türkiye Karting Şampiyonası Mini Kategori 3.

2014 Türkiye Karting Şampiyonası Mini Kategori 4.
2015 Türkiye Karting Şampiyonası Mini Kategori 3.
2015 Orta Avrupa Şampiyonası 16.lik (Avrupa’da ilk sezon ve bir yarış eksik olarak 31 sporcu arasında)
2016 Türkiye Karting Şampiyonası Mini Kategori 2.
2016 Belçika Rotax Max Challenge (6 yarış) ve Belçika BNL Karting Serisi (4 yarış)
 

Son Güncelleme: 18.05.2018 05:40
Anahtar Kelimeler:
Ömer Asaf Kolot
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.