Gençlerbirliği İstanbul Başakşehir Maçının Ardından

Ercan ATA, Ankara- Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, 1-0'lık İstanbul Başakşehir maçıyla ilgili, "Gençlerbirliği olarak İstanbul Başakşehir'in namağlup süresini bitiren biz olmak istiyorduk ve biz olduk. Haklı olarak galip...

01 Kasım 2014 Cumartesi 17:07
Gençlerbirliği İstanbul Başakşehir Maçının Ardından






Ercan ATA, Ankara-

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, 1-0'lık İstanbul Başakşehir maçıyla ilgili, "Gençlerbirliği olarak İstanbul Başakşehir'in namağlup süresini bitiren biz olmak istiyorduk ve biz olduk. Haklı olarak galip geldik" dedi.



Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Gençlerbirliği evinde İstanbul Başakşehir'i 90+3. dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, geçen hafta Fenerbahçe'ye karşı defansif oynadıkları gerekçesiyle eleştirildiklerini belirtti. Buz, "Fenerbahçe maçında inanılmaz bir mücadele vermiştik" dedi.



Fenerbahçe maçının ardından Ankara'da İstanbul Başakşehir'e karşı zor bir mücadele oynayacaklarının bilincinde olduklarını dile getiren Buz, "Bu maç, bizim için çok önemliydi. Kesinlikle 3 puan almak istiyorduk. 4-0'lık bir galibiyetle gelen bir Başakşehir, namağlup ve motivasyon açısından üst seviyede bir takım, yukarıları zorlamak isteyen bir takıma karşı oyuncularımız inanılmaz bir mücadele örneği verdi. Birtakım birlikteliğimiz, ileride daha iyi çoğalmamız gerekiyor ama genç arkadaşlarımız var" dedi.



İrfan Buz, takım olarak eksikleri olduğuna dikkat çekerek, bunların üzerinde çalışacaklarını kaydetti. Buz, "Önemli olan sonuç, herkes sonuçlara bakar. Biz de son saniyede 1-0 kazandık. 11 puanla Başakşehir'le aynı puandayız. Bizim için çok önemli müsabakalar var. Futbolcu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Gençlerbirliği olarak İstanbul Başakşehir'in namağlup süresini bitiren biz olmak istiyorduk ve biz olduk. Haklı olarak galip geldik" diye konuştu.

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR TEKNİK DİREKTÖRÜ AVCI: "UNVANI DEVAM ETTİRMEK İSTİYORDUK, BU ŞEKİLDE KAYBETMEK ÜZÜCÜ OLDU"




İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, geçen 7 haftalık süreçte hedef takım olma doğru gittiklerini belirtti.



Avcı, "Bugün oyunu planlarken set oyunu oynamak zorunda kalacaktık. Çünkü rakip bize bugün çok fazla beklerini çıkarmadan daha kontrollü ve dengeli bir oyun oynamayı planlamıştı. Biz bu oyunu da çalışmıştık. Oyun bugün aslında iki takım adına da iyi bir oyun değildi. İlk 30 dakikalık bölümde biz devreye giremedik, ondan sonraki bölüm herhalde sabaha kadar gol olmayacak gibi giderken futbolda detaylar vardır, bu detayları değerlendirirsen kazanırsın, değerlendiremezsen kaybedersin" ifadelerini kullandı.



"Unvanı devam ettirmek istiyorduk, bu şekilde kaybetmek üzücü oldu" diye konuşan Avcı, maçı kazanan Gençlerbirliği'ni tebrik etti.



Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Avcı, "İstanbul Başakşehir, büyük maçlara daha iyi mi konsantre oluyor?" sorusuna, "Hiç alakası yok. İstatistiklere baktığımızda, büyük takımlara karşı oynayıp, kazanıp bunu sonrasında da devam ettiren bir takımız" karşılığını verdi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.