Gençlerbirliği-Trabzonspor maçının ardından

Ercan ATA, Ankara- Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasında Trabzonspor deplasmanda Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Bakkal, "Hücum...

26 Nisan 2015 Pazar 19:19
Gençlerbirliği-Trabzonspor maçının ardından






Ercan ATA, Ankara-

Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasında Trabzonspor deplasmanda Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Bakkal, "Hücum gücü yüksek, Türkiye'nin hemen hemen en iyi takımlarından biri olan Trabzon'a çok fazla pozisyon vermedik. Biraz daha ön bölgede daha üretken olabilirdik" şeklinde konuştu.

Oyunun ilk ve ikinci devresinde oyun olarak öne çıktıklarını belirten Bakkal, "Doğa atıldıktan 10 kişi sonra iyi mücadele ettik, golü de bulduk, çok güzel bir gol bulduk. Son dakika golü bizi biraz üzdü. Özellikle hem kupa maçı ve hem de Karabük mağlubiyetlerinden sonra Trabzon maçı bizim için önemliydi. İyi gidiyoruz, 36 puan ligde gayet iyi puan. İki takımda bugün tempo düşük gibi gözüktü ama son 15 dakika iyi oyun oldu. Bizim için 10 kişi 1 puan gayet iyi. Trabzonspor'a başarıları diliyorum" dedi.

Maçın 66'ncı dakikasında Doğa Kaya'nın kırmızı kart gördüğü pozisyonu değerlendiren Bakkal, "Hem Trabzonsporlu futbolcular hem de Erkan Zengin, 'benim ayağımda bir şey yok, Doğa benim ayağıma girmedi' diyor. Hakem de 'bu seferlik böyle yaptım' diyor. Kaç haftadır oyuncumuz atılıyor. Hiç yoktan 10 kişi tamamlamak zorunda kalıyoruz. Kupa maçını böyle kaybettik, Karabük'te El Kabir atıldı. Rakip oyuncu 'temas yok' demesine rağmen hakem oyuncuyu atıyor. Biraz daha dikkatli olmaları lazım" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakkal, "Ligin en centilmen takımı son yılların en agresif takımı haline geldi. Bunu neye bağlıyorsunuz?" sorusuna, "Kartların biraz yersiz olduğunu düşünüyorum. Özellikle burada Bursa maçında Uğur'un hiçbir şey yokken atılması arkasından Mustafa'nın temas etmediği halde belki olabilir ama bugün Doğa'nın atılmasının ilgisi yok. Umarım bu hatalar en kısa sürede biter" karşılığını verdi.


TRABZONSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ERSUN YANAL: "DEPLASMANDA BİR TÜRLÜ AYNI ŞEYLERİ YAPAMIYORUZ, AYNI COŞKUYU BULAMIYORUZ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Bugün oyun içerisinde iki zorunlu değişiklikle planladığımız bir sonuçtan uzak kaldık. Çünkü Mustafa'nın özellikle sakatlığı bizi üzdü, burnunda bir kırık var. Yatabare de aldığı darbe sonrasında MR'ı çekilecek. Bugün hamle şansımızı da yitirmiş olduk" dedi.

"İkinci yarı 11 maç tamamlandığında 23 puanla ligin en çok puan toplayan 4 takımından biriydik" diyen Yanal, şunları kaydetti: "Ama istatistiğimize baktığımızda arzu etmediğimiz bir deplasman karnemiz var. Kendi sahamızda oldukça iyi ve agresif oynuyoruz, coşkulu oynuyoruz ama aynısını deplasmanda söyleyemeyiz. Bugün de aynı tablo oluştu ama rakip 10 kişi kaldıktan sonra o arzuyu gösterdiler. Yine de bugün yetenekli oyuncu anlamında oyun Erkan Zengin'in üzerinde yoğunlaştı. Tek ondan bir beklentimiz oldu. Bugün oyunu değiştirebilecek yetenekli oyuncu sayımızın da azlığında dolayı bu tempoyu uzun süre tutamıyoruz. Waris uzun zamandır yoktu ondan bunu bekliyoruz, O oyundan düştü. Yusuf Erdoğan'ın da 1-2 haftaya ihtiyacı var. Yatabare ile uzun zamandır birlikte değildik. Bu yaratıcı oyuncuların tempoyu ortaya koyamaması gibi bir çok nedeni sıralayabiliriz ama bugün en üzücü olanı Aytaç, Yusuf, Mustafa Akbaş gibi oyuncularımızı maç içerisinde kaybetmiş olmamız ve onları uzun süre sakat olarak görmemiz bizi oldukça manidar etti. Bu konuda üzüntümü kamuya iletmek istiyorum."

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Yanal, "Galatasaray maçında gördüğümüz kazanma arzusunu bu maçta göremedik. Trabzonspor'un inişli çıkışlı grafiğini buna mı bağlıyorsunuz?" sorusuna, "Yok, bağlamıyorum. Deplasmanda bir türlü aynı şeyleri yapamıyoruz, aynı coşkuyu bulamıyoruz. Art niyet aramıyorum ama bu kadar fazla olunca düşünmüyor değilim" karşılığını verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.