Güneş: Ligde de kupada da kendimizi favori görüyoruz

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, "Üç kulvarda başladığımız yarış vardı, şimdi iki kulvara kaldık." diyerek, ligde de kupada da kendini favori gördüklerini söyledi.

22 Şubat 2018 Perşembe 17:01
Güneş: Ligde de kupada da kendimizi favori görüyoruz






İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih karşısında ilk maçta alınan farklı mağlubiyetin kendileri için hayal kırıklığı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Maçın kötü bitmesinden sonra moralsizlik olmuştu. Onu üzerimizden atmak için uğraşacağız. Üç kulvarda başladığımız yarış vardı, şimdi iki kulvara kaldık. Şampiyonlar Ligi bizim için önemli hedefti. Gruptan çıkmak çok önemliydi, üst turlara çıkmak hedefler arasındaydı. İlk maçta aldığımız sonuç hayal kırıklığı oldu. Tur atlamak için şansımızın hiç olmadığını söyleyebiliriz. Oyun olarak daha iyi olmak ve umutları buraya taşımak isterdik, üzgünüz."

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi iyi temsil ettiğini vurgulayan Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güçlü bir rakip karşısında başarılı olamadık. Kötü kaybettiğimiz bir maç oldu. Bu yarışta başından itibaren takımımızı ve ülkemizi iyi temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Bu kötü sonuca rağmen temsilde sorun olduğunu düşünmüyorum. Fair play ruhu içinde oynamaya çalıştık ve iyi bir izlenimle ayrıldık. Daha önce Sporting Lizbon, Dinamo Kiev ve Bayern Münih'e kaybettik. Bunun için herkesten özür diliyoruz. Ülkenin daha büyük başarılara layık olduğunu biliyoruz. Ülke başarılara alışmadığı için bu başarıyı getirdikten sonra aynı başarının size rakip olduğunu görüyorsunuz. Nereden nereye geldiğimizi çok iyi biliyoruz. Nereye gideceğimizi de biliyoruz. Beklentileri büyüttüğümüzü de biliyoruz. O yüzden hayal kırıklıklarının daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Şikayet etmeden, mazeret üretmeden, doğru işler yaparak başardık."

"Beşiktaş'ın şu anki durumu yıkılacak bir şey değildir"

Beşiktaş'ın yıkılacak bir durumda olmadığının altını çizen tecrübeli teknik adam, şöyle devam etti:

"Biz bir serüven yaşadık Şampiyonlar Ligi'nde. Ülkemizin de gurur duyacağı bir yarıştı. Bu yarışı zorlamak istedik ama altında kaldık. Çünkü hazır değiliz. Bayern Münih'i eleseydik de biz onlardan iyi değiliz. Bunun olması için çok daha fazla çalışmak gerekiyor. Başarı yakaladığımız zaman kaybettiğinizde parçalanmanız daha hızlı olur. Bu yarışları öğrenmek için de yapıyoruz. Kendim de öğreniyorum. Yanlış yola saparsak altından kalkamayız. Başarı tehlikelidir, onu taşımak çok daha önemlidir. Beşiktaş'ın şu anki durumu yıkılacak bir şey değildir. Ligde ve kupada iddialı olmazsa da büyük kulüptür. Beşiktaş'ın hedefini sormaya gerek yok. İkinci ve üçüncü olunca da batmamıştır."

İyi futbol oynayarak bütün maçları kazanmak istediklerini vurgulayan Güneş, "Ligde yenemeyeceğimiz hiçbir takım olmadığını düşünüyorum. Benim korkum yok ama benim üstümden kendi korkularını yapmak isteyenleri Allah'a havale ediyorum. Ligde de kupada da kendimizi favori görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Diğer maçlara nasıl çıkıyorsak derbiye öyle çıkacağız"

Bayern Münih karşısında alınan farklı yenilginin Fenerbahçe ile oynanacak derbi maça etkisi olmayacağını söyleyen tecrübeli teknik adam, "Şampiyonlar Ligi'nin Türkiye ligiyle ilgili etkisi yok. Kaybetmiş bir takım olarak moralimiz bozuldu. Direndik ama yeterli olmadı. Diğer maçlara nasıl çıkıyorsak derbiye öyle çıkacağız. Kazanmak için sahaya çıkacağız." diye konuştu.

"Bir maç Beşiktaş'ın kaderini bağlamaz"

Fenerbahçe karşılaşmasının önemli olduğunu vurgulayan Güneş, "Bir maç Beşiktaş'ın kaderini bağlamaz ama önemli bir mücadele olacak. Kazanmak istiyoruz. Kazandığımız zaman avantajın bize geçeceğini biliyoruz. Önümüzdeki dört maçı kazandığımızda en iyi durumda olacağımızı biliyoruz. Kaybettiğimizde de maçlar devam edecek. Derbi, arkasından kupa, sonra yine lig... Kulübün kaderi bir maça bağlı değildir." ifadelerini kullandı.

"Hakem konusu zaten gündemimizde yok"

Talisca konusunda Türkiye Futbol Federasyonuna başvuruyla ilgili "Kartın iptali konusunda bir beklentim yok, zannetmiyorum. Uygulanacak bir şey olarak düşünmüyorum." ifadelerini kullanan Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatta Caner'in de bir taç pozisyonu vardı, dışarı atmak için bir görüntüsü vardı. Bir şey de söyleyemiyorum, futbol adına üzülüyorum. Hakemin senin oyununu nasıl bozduğunun güzel göstergeleri var. Biz kaybettik, kırmızı kart gördük, her takımda olabilecek bir şey. Başka bir şey anlatıyoruz. Bir maçta iki oyuncu seçilerek kart verildiğini düşünmemek için sebep var mı bu maçta. Konyaspor da kendi haklarını arıyor. Pepe, topa kafayla vurduğu zaman eline çarptığında penaltı verilir mi bilmiyorum. Verilirse verilsin ama saha içinde oyunun başında çift dalmalarla, sertlikle oyunun bozulması için uğraşan takımlara hakem yardımcı oluyorsa, doğru bulmuyorum. Tabii ki zaman geçirmenin normal ölçüsü vardır. Hakem konusu zaten gündemimizde yok, futbol oynamak gündemimizde var. Onu kullanacağız. Diğer konulara girmeden derbiyi bitirmek istiyoruz."

Caner Erkin konusu

Caner Erkin'in Bayern Münih maçında oyundan çıktığı sırada kendisine yönelik el kol hareketlerini değerlendiren Şenol Güneş, şunları aktardı:

"Caner bocalıyordu. Robben girdikten sonra Caner etkisiz olmuştu. Çıkarken kendisinin iyi olduğunu düşünüyordu. Oyuncu düşünebilir. Elini kaldırarak konuşması doğru değil. Bundan 3-4 maç da ceza alabilir. Ben bir ceza vermeyi düşünmüyorum ama federasyon ve ceza kurulu uygun görürse 3 maç ceza verebilir. Genellikle elle kolla konuşunca 6 maç ceza alıyor, başkaları ağzıyla kirli bir şekilde konuşursa ceza almıyor. Ne ben ne Caner, kimse mükemmel değildir. İyi niyetle işimizi yaparak güzel şeyler sunmak istiyoruz. Hepimiz takım için varız, takım bizim için önemlidir. Biz kurumsal kimliği önde tutan karakterde insanlarız. Üretmede, eğitmede ve değer korumada sorun yaşayan bir ülkeyiz."

Vida'nın performansı

Devre arasında transfer edilen Domagoj Vida'nın performansını değerlendiren Güneş, tecrübeli oyuncunun uyum sürecini henüz atlatamadığını bildirdi.

Vida'nın iyi oyuncu olduğunu ancak Matej Mitrovic'te olduğu gibi sorunlar yaşadığını belirten tecrübeli teknik adam, "Oyun anlayışı, oyun yapısı olarak farklı oynuyor. Zaman zaman rakibe uzak kalıyor, pozisyon almalarda farklı uygulamaları var. Bize zarar veriyor. O konuda uyum sağlayamadığını söyleyebiliriz. Medel de ilk geldiğinde fiziksel olarak ve oyun anlayışı bakımından gergindi, mutsuzdu. Şimdi daha iyi durumda. Mitrovic, şu anki Vida'dan daha iyiydi. Bütün suçu Vida'ya atmak doğru değil. Vida'nın çok üzgün olduğunu biliyorum. Bazen oyuncuyu oynatmamak daha iyi." ifadelerini kullandı.

"Şampiyonlar Ligi'nin bedel ödettiğini biliyorum"

Türkiye'nin en iyi takımı oldukları yönündeki yorumlara değinen Şenol Güneş, "Şampiyonlar Ligi'nin bedel ödettiğini biliyorum. Buna değer. Benim için milli takım, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Süper Lig ve kupa sırasıyla gider. Biz Türkiye'nin en iyi takımı olduğumuzu söylemiyoruz, oynadığımız rakipler söylüyor. Bu haftaki rakibimiz de söylüyor. Biz ayak uydurmak durumundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Özdilek'e yaptığı hareket

Şenol Güneş, Beşiktaş'ın Atiker Konyaspor ile yaptığı maçın ardından rakip takımın teknik direktörü Mehmet Özdilek'e yönelik hareketine de açıklık getirdi.

"Maçta ne olduğunu herkes biliyor." diyen Güneş, şunları söyledi:

"Hakemin ne yaptığıyla ilgili, penaltı verdi vermedi ondan çok oyunun başından beri niyette kötü görüntüsü olduğunu söyleyeyim. Sakin olmaya çalıştım. Son bölümde sahaya inerken Mehmet hoca yanıma geldi. Elimi uzattım o da uzattı, devam ettik. İki takım oyuncuları tartışıyordu. O anda bizimkileri alıp, 'Siz gidip tebrik edin.' dedim. 'İtme var.' diyorlar. Öyle kastım, niyetim yok. Bizden bir şey çıkarmaya çalıştılar."

Muhabir: Hüseyin Eroğul, Ercan Doğan

Son Güncelleme: 22.02.2018 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.