Güreşe aile desteği

Başakşehir Güreş Derneğinin düzenlediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir Güreş altyapısında eğitim gören güreşçilerin ve ailelerinin tanışıp kaynaşması amacıyla düzenlediği tanıtım ve ödül töreni sporcular ve ailelerinin katılımlarıyla Başakşehir M.Emin Saraç Kültür Merkezinde yapıldı. 2014 yılında Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında dereceye girerek madalya alan sporcular tam altın, çeyrek altın, sertifika ve kitap ile ödüllendirdi. Ödülleri davete katılan yöneticiler verdi.

04 Kasım 2014 Salı 20:41
Güreşe aile desteği






Güreşe aile desteği


Başakşehir Güreş Derneğinin düzenlediği tanıtım ve ödül töreni Başakşehir M.Emin Saraç Kültür Merkezinde yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir Güreş altyapısında eğitim gören güreşçilerin ve ailelerinin tanışıp kaynaşması amacıyla Başakşehir Güreş Derneğinin düzenlediği tanıtım ve ödül töreni sabah saat 09:45’te kahvaltı programı ile başladı.

Başakşehir Güreş Derneğinin düzenlediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir Güreş altyapısında eğitim gören güreşçilerin 2014 yılında Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalya kazanan güreşçilerin ödüllendirildiği törene Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Başakşehir İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Güreş Şube Başkanı İzzet Paksoy, Güreş Federasyonu genel sekreteri Yusuf Açıkalın, Güreş Milli takım koordinatörü Ata Karataş, Milli takım hocaları, Dernek yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve ailelerinin katılımlarıyla Başakşehir M.Emin Saraç Kültür Merkezinde yapıldı.

Çocuklarımızın ahlaklı nesiller olarak yetişmesi için çalışıyoruz.

Törenin açılış konuşması Başakşehir Güreş Derneği Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım yaptı. Yıldırım, “Başakşehir Güreş Derneği’nin kuruluş amacının güreş hocalarımızla ve ailelerle birlik ve beraberlik içinde eğitimi gören çocuklarımızın her türlü sıkıntılarına yardımcı olmak, vatanına, milletine bağlı, boş zamanlarını kafe köşelerinde geçirmeyen, eğitimli, ahlaklı birer sporcu yetiştirmek olduğunu” söyledi. Yıldırım, “Bizler çocuklarımızın sadece büyük başarılar almış sporcular değil yarınlarda topluma örnek olacak birer insan, birer aile babası olmasını arzu ediyoruz, burada bizimle birlikte olan bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. Kahvaltı ve ödül programına iştirak eden ailelere “sizler bu çocuklara sahip çıktığınız sürece bu başarılar her alanda artarak devam edecektir, diyen Başkan Fatih Mehmet Yıldırım, özellikle bu çalışmalarda çocukların her zaman büyük özveri ile yanlarında olan hocaları Cemal Bakır, M.Fatih Bakır ve Sadin Bakır’a, Başakşehir Belediyesine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüne ve Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya’ya katılımlarından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Merhum Muhittin Yeşilçiçek Slaytı ve Mektup solanda herkesi ağlattı.

Törene yakın bir zamanda ani bir kalp krizi sonucu hakkın rahmetine kavuşan Başakşehir Güreş Derneği Başkanı Muhittin Yeşilçiçek anısına hazılanan slayt gösterisi yapıldı, Üniversite sınavlarında olduğu için programa katılamayan güreşçilerden Hasan Basri Yıldırım’ın Muhittin beye yazmış olduğu “Amcama mektup” sunucu Nur Haktan tarafından seslendirilirken solanda bulunan herkesi gözyaşına boğdu. Daha sonra dernek faaliyetleri ve güreşçilerin katıldıkları turnuvalardan hazırlanan slayt gösterileri beğeniyle izlendi. Dernek yönetiminde görev alan yöneticiler sahneye çağırılarak izleyicilere kendilerini tek tek tanıttı.

Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız

Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, yaptığı konuşmada Merhum Muhittin Yeşilçiçek beyin nasıl bir özveri ile çalıştığına ben bizzat şahit oldum. Allah’tan kendisine rahmet diliyorum, dedi. Haluk Dikbaş, Başakşehir’de yeni spor alanları yapmaya başladıklarını proje kapsamında spor kompleksi, futbol sahaları, yürüş yolu yapacaklarını, Başakşehir Güreş Derneği Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım’ında talebi olan bir güreş salonunuda bu proje kapsamına almayı düşündüklerini, Başakşehir Belediyesi olarak sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını vurgularken Güreş Derneğinin çalışmalarına her zaman destek olacaklarının sözünü veren Haluk Dikbaş, güreşçilere başarılar diledi.

Altyapıya çok önem veriyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Güreş şubesi başkanı İzzet Paksoy’da Başakşehir altyapımızın bu kadar başarılı olmasında bu aile desteğinin varlığı yatıyor, sizler destek oldukça bu başarılar artarak devam edecektir, altyapıya önem verdiklerini Kayaşehir’dede serbest stil’de bir altyapı açmayı düşündüklerini söyledi.

Babam gece yarısı kaldırır bana ballı süt içirirdi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’da törende yaptığı konuşmada göreve geldiğinden bugüne kadar güreşteki sıkıntıları çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Yerlikaya, Türkiye Güreş Federasyonu olarak bütün sporcuların vatanına, milletine bağlı, ahlaklı ve muhafazakar bir birey olmaları için çalıştıkları söyledi. Muhittin Yeşilçiçek ten övgü ile bahsederken, mevcut yönetim ve burada bulunan tüm kurumların güreşe sahip çıkması başarının birinci şartıdır dedi. Yerlikaya, Sporcu ailesi olmak kolay değildir, sadece antrenmanla değil antrenman sonrası yediklerine içtiklerine dikkat etmeli, gerekli beslenmeleri noktasında azami gayret göstermeli, burada ailenin önemine dikkat çekmek için babasınında güreşçi olduğunu kendisi daha küçük yaşta iken babam gece yarısı 2-3 gibi süt ısıtarak ve içine bal koyarak karıştırıp ılık ballı süt içirdiğini anlattı. Yerlikaya, güreşçi ailelerinin çocuklarının destek olmalarını, bu yaşta özgüvenlerini kazanmaları açısından katıldıkları güreş turnuvalarında yanlarında olmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

 

Altın’la ödüllendirildiler


2014 yılında Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında dereceye girerek madalya alan sporcular tam altın, çeyrek altın, sertifika ve kitap ile ödüllendirdi. Ödülleri davete katılan yöneticiler verdi.

2014 yılında sporcuların yaptıkları dereceler şöyle.

2014 yılı Türkiye 3.sü, 2014 yılı Yıldızlar Uluslar arası Zafer Turnuvası ve 3.sü, 2014 yılı Yıldızlar Uluslar arası Sırbistan Turnuvası ve 3.sü, 2014 yılı Yıldızlar Dünya 3.sü, Doğukan Kuru

2014 yılı Türkiye Şampiyonu, Uluslar arası Cumhuriyet Turnuvası 2.si , Azerbeycan ve Sırbistan Uluslar arası Turnuva 3.sü Avrupa ve Dünya şampiyonası milli takım sporcusu Enes Bilal Yeşilçiçek

2014 Gençler Türkiye Bölge 2.si ve Türkiye Şampiyonası 5.si Hasan Basri Yıldırım

2014 Minikler Türkiye Şampiyonu Burak Dursun Akkoç

2014 Minikler Türkiye Şampiyonu Uğur Erdoğan

2014 Gençler Türkiye 2.si Muhammed Raşit Dalkıran

2014 Yıldızlar Türkiye 2.si Tayfun Şenyürek

2014 Minikler Türkiye 2.si Muhammed Furkan Dursun

2014 Minikler Türkiye 2.si Mustafa Safa Yıldırım

2014 Minikler Türkiye 2.si Cafer Özkan Çolak

2014 Yıldızlar Türkiye 3.sü Burak Tuncel

2014 Minikler Türkiye 3.sü Hamza Bakır

2014 Minikler Türkiye 3.sü Ahmet Ocakçı

 
Son Güncelleme: 04.11.2014 20:45
Anahtar Kelimeler:
Güreşe Aile Desteği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.