Halkbank Şampiyonlar Ligi'ne Kötü Başladı

 ERCAN ATA - PERUGIA / Halkbank, CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki ilk maçında İtalya ekolünün güçlü temsilcilerinden Sir Safety Perugia takımı ile karşı karşıya geldi. Halkbank, karşılaşmadan 3-1 yenik ayrıldı. Karşılaşmanın...

07 Kasım 2014 Cuma 00:35
Halkbank Şampiyonlar Ligi'ne Kötü Başladı






 ERCAN ATA - PERUGIA /

Halkbank, CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki ilk maçında İtalya ekolünün güçlü temsilcilerinden Sir Safety Perugia takımı ile karşı karşıya geldi. Halkbank, karşılaşmadan 3-1 yenik ayrıldı.

Karşılaşmanın Sırp hakemi verdiği kararlarla ortamı gerdi. Ancak Halkbank hakeme rağmen rakibinden tek set alabildi. CEV yetkililerinin sorumluluğunda olan bayrak konusu Halkbank yetkililerinin uyarısına neden oldu. İtalya ve CEV bayrağı aynı ebatta yaptırıldı. Ancak Türkiye bayrağı görevli tarafından uzun yapılınca 3 bayrak da eşit görülsün diye aynı boya getirildi ancak bu sefer de Türk bayrağı yanlış olmuş gibi gözüktü.

SİR SAFETY PERUGIA: 3 - HALKBANK ANKARA: 1

Maçın ilk setine iyi başlayamayan başkent ekibi servis atamadı, blok ve hücumda rakibinin gerisinde kaldı. İlk teknik moladan sonra rakibine karşılık vermeye başlayan Halkbank, setin sonunu getiremedi ve Perugia 25-23'lük skorla 1-0 öne geçti.

Halkbank, ikinci sette biraz daha toparlandı; servislerde etkili, manşette yüzdeli ve pas dağılımında hızlı olunca, setten 25-23 önde ayrılarak eşitliği sağladı: 1-1.

Üçüncü sette ev sahibi Perugia 25-23'lük set skoruyla öne geçti. Setin başından son sayısına kadar oyunu forse eden Halkbank, son iki sayıda yaptığı hatalarla üstünlüğü rakibine kaptırdı ve 2-1 geriye düştü.

Halkbank, dördüncü sete 3-0'lık seri ile başladı ve ilk teknik molayı 8-4 önde geçti. İkinci teknik molayı da 16-13 önde geçen Halkbank, Perugia bloklarını geçmekte zorlanınca 18-18'de yakalandı ve İtalyan ekip 23-20 üstünlük sağladı.


Sette 25-25'lık eşitlik varken hakem kararları oyuna damga vurdu. Perugia'nın 29-28'deki servisi sayı olunça set 30-28, maç da 3-1 ev sahibinin oldu.

Halkbank, gruptaki ikinci maçında, 19 Kasım'da Belçika'nın Noliko MAASEIK takımı ile Ankara'da karşılaşacak.

Salon: Palasport Evangelisti-Perugia

Hakemler: Vladimir Simonovic (Sırbistan), Avelino Azevedo Portekiz Sir Safety

PERUGIA: Maruotti, Buti, Atanasijevic, Fromm, Beretta, De Cecco, Fanuli (L)

Halkbank ANKARA: Esko, Osmany, Mozdzonek, Sokolov, Kubiak, Emre, Nuri (L), Ulaş, Burutay

Setler: 25-23, 23-25, 25-23, 30-28

Süre: 2.05 (29, 26, 33, 37)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.