HALKBANK'IN BİLEĞİ AVRUPA'DA DA BÜKÜLMÜYOR

Ercan ATA/ANKARA, () - CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi G Grubu 4. maçında Halkbank, sahasında konuk ettiği Fransa'nın Tours VB takımını 3-1 yenerek puanını 9'a çıkardı. Karşılaşma öncesinde, Pakistan'ın Peşaver kentinde yapılan...

17 Aralık 2014 Çarşamba 21:28
HALKBANK'IN BİLEĞİ AVRUPA'DA DA BÜKÜLMÜYOR






Ercan ATA/ANKARA, () - CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi G Grubu 4. maçında Halkbank, sahasında konuk ettiği Fransa'nın Tours VB takımını 3-1 yenerek puanını 9'a çıkardı.

Karşılaşma öncesinde, Pakistan'ın Peşaver kentinde yapılan saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Karşılıklı sayılarla başlayan ilk sette arka alandan hücuma manşet çıkarmayan, istediği ritmi yakalayamayan Halkbank, savunma bloklarında hazlı hücumlar yapan Tours takımı karşısında zorlandı. İlk teknik molayı 8-7 geride tamamlayan ev sahibi ekip, Sokolov ile sayılar bularak ikinci teknik molayı 16-14 önde tamamladı. Setin son bölümünde bloklarda etkili olamayan Halkbank hücumlarda etkili Tours bloklarını aşamadı. Etkili servisler atan Fransız ekibi seti 25-23 kazanarak durumu 1-0 yaptı.

İkinci sete kötü başlayan ve maça konsantre olmakta zorlanan Halkbank karşısında kolay sayılar bulan konuk ekip etkili servislerine bu sette de devam etti. Setin teknik molalarını 8-5 ve 16-13 önde geçen Tours savunmasında özellikle blok dibine düşen topları yeniden hücuma çevirerek sayılar kazandı. Orta hücumlarda Resul ile sete yeniden ortak olan Halkbank, Osmany ile servislerde yüksek yüzdeyi oynayınca 19-18'de öne geçti. yaptı. Büyük bir çekişmeye sahne olan setin son bölümünde temsilcimiz üst üste set sayıları kullandı. Osmany ile servis kullanan Halkbank Kubiak ile blok yaparak seti 28-26 kazandı.

Üçüncü sete temsilcimiz iyi başladı. Etkili servislerle rakibin hücum direncini kıran ev sahibi ekip ilk teknik molayı 8-3 ikinci molayı ise 16-10 önde geçen başkent ekibi Resul ile etkili servis Sokolov-Emre ikilisiyle de bloklarda sayılar topladı. Setin son bölümünü rahat tempoda oynayan Halkbank seti 25-19 kazanarak durumu 2-1 yaptı.

Son sette rakibinin çözülmesinden yararlanan Halkbank, kolay sayılar buldu ve 21 dakika süren seti 25-12 kazanarak maçtan üç puanla ayrıldı.

G Grubu'nda 3 galibiyet ve 1 yenilgiyle 9 puana ulaşan Türk temsilcisi, 5. maçını 20 Ocak 2015 tarihinde deplasmanda Belçika'nın Nooliko Maaseik takımıyla yapacak.

SALON: TVF Başkent

HAKEMLER: Wojciech Maraszek (Polonya), Maria S.J. Rodriguez (İspanya)

HALKBANK ANKARA: Emre, Esko, Osmany, Mozdzonek, Sokolov, Michal Kubiak, Nuri (L), Resul, Turgay

TOURS VB: Konecny , Klınkenberg, MC Donnell, Pinheiro, Antonov, Smith, Exiga (L), Bazin, Gardien

SETLER: 23-25, 28-26, 25-19, 25-12

SÜRE: 108 dakika (28,31, 28, 21)

KIRMIZI KART: Araujo Pinheiro (Tours VB)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.