Hazerfen'den 385 yıl sonra Galata Kulesi'nden atladı

Tophane'de bulunan tarihi Galata Kulesi'ne çıkan Cengiz Koçak, Hazerfen Ahmet Çelebi'nin rotasını takip etmek için yola çıkmaya hazırlanıyor.

09 Kasım 2017 Perşembe 08:54
Hazerfen'den 385 yıl sonra Galata Kulesi'nden atladı






Hazerfen'den 385 yıl sonra Galata Kulesi'nden atladı


Avrupa yakasından Anadolu yakasına uçarak geçen ve tarihte rotalı uçuşu ilk kez gerçekleştiren bilim insanı olarak bilinen Hazerfen Ahmet Çelebi'nin izinde ikinci uçuş. Basejump sporcusu Cengiz Koçak, hava muhalefeti nedeniyle ertelidiği Tophane Üsküdar uçuşunun ilk denemesini yaptı.

UÇUŞ ÖNCESİ MALZEMELERİ TEST ETTİ

Dün meraklı bakışlar arasında tarihi Galata Kulesi'ne çıkan Basejump sporcusu Cengiz Koçak, Hazerfen Ahmet Çelebi'nin yaptığı gibi Galata Kulesi'nden Üsküdar'a uçmayı denedi. Koçak, o uçuş öncesi ilk denemesini gerçekleştirdi

Basejump Cengiz Koçak, Hazerfen Ahmet Çelebi'nin yaptığı gibi Galata Kulesi'nden Üsküdar'a uçmayı denedi. Koçak, o uçuş öncesi ilk denemesini gerçekleştirdi

European Outdoor Film Tour (EOFT) Turkey tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ekstrem sporcusu Cengiz Koçak, Galata Kulesi'den serbest atlayış olarak bilinen "base jump" atlayışı yaptı.

İlk denemesinde Galata Kulesi önünde bulunan boş alana inen Koçak atlayış denemelerine devam edecek.

28 Ekim'de yapılması planlanan atlayış hava muhalefeti nedeniyle ertelenmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.