Hollanda'da A Milliler'in işi zor; Terim Hollanda sınavında

A Milli Futbol takımı 5. hafta maçında bu akşam deplasmanda Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

28 Mart 2015 Cumartesi 09:06
Hollanda'da A Milliler'in işi zor; Terim Hollanda sınavında






Hollanda'da A Milliler'in işi zor; Terim Hollanda sınavında

Avrupa Şampiyonası elemeleri için bugün Hollanda ile karşı karşıya gelecek olan A Milli Takım 5. maçında Hollanda'ya konuk oluyor. A Milli Futbol takımı 5. hafta maçında bu akşam deplasmanda Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

A Grubu'nda 4 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlikle 4 puan toplayan ve şampiyonaya gitme hayallerini Kaf Dağı'nın ardına atan ay-yıldızlılar, 6 puanlı Hollanda'yı yenip umutlarını sürdürmek amacında. Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Amsterdam Arena'da TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Alman hakem Felix Brych yönetecek. Hollanda'da Robben ve Van Persie sakatlıkları yüzünden oynayamayacak. Fransa'da düzenlenecek finallere gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar direkt katılacak. Grup maçları sonucunda en iyi 3. olan takım da yine turnuvada doğrudan yer alacak, diğer üçüncüler ise play-off oynayacak.

TÜRKİYE FUTBOL DİREKTÖRÜ FATİH TERİM ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPTI

“Kritik bir maçımız var, biz Ömer'i, Gökhan'ı, Emre'yi konuşuyoruz. Bu bizim hastalığımız. Hollanda'yı yenmek kolay değil ama iyi bir refleks gösterebiliriz”

Euro 2016 elemelerindeki Hollanda maçı öncesinde Teknik Direktör Fatih Terim bir basın toplantısı düzenledi. Terim ilk olarak kampa gelmeyen Ömer Toprak'la ilgili olarak görüşlerini açıklarken, “Böyle şeyler oluyor, olmamasını diliyoruz ama oluyor. Ben Ömer'in de burada olmasını isterdim. Niyetimi de açıkça belirtmiştim. Dünyanın her yerinde herkesin böyle bir tercih hakkı vardır. Hakan da iyi bir çocuk. Gökhan da her zaman özür diledi. Bunun için herkese gerekli anlayışı göstermeye çalıştık” sözlerini kullandı. Emre-Bilic gerginliğiyle ilgili olarak da Terim, “Böyle bir basın toplantısında üzücü olan taktiğimizi konuşmamız gerekirken; Ömer, Hakan ve tabii ki Emre konusunu konuşuyoruz. Bu bizim hastalığımız. Başka yerlerdeyiz. Emre'nin hareketlerini tasvip etmediğimi onun yüzüne de söyledim. Ama bu durum Emre'nin iyi yönlerini görmemize engel değil. Linç etmenin gereği yok” diye konuştu.

“Buranın iki rengi var. Biri kırmızı, biri beyaz. Burada başka renk yok. Burası kulüp fanatizminden uzak olması gereken bir yer” diyen Terim, “Emre'nin, Gökhan'ın kötü günler geçirdiğini söylemek zorundayım. Bu durum diğer arkadaşlarını da etkiliyor. Biz bilerek buraya geldik kamp için. Derbi sonrası sonuç ne olursa olsun kampı ülke dışına aldık. Yanılmadım. Keşke yanılsaydım. Ama uzak kalamıyorsunuz” dedi. Hollanda'nın kolay bir rakip olmadığını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Bir gerçeği ortaya koymak lazım. Dünya üçüncüsünden bahsediyoruz. Önemli ve güçlü bir rakiple oynayacağız. Grupta sadece İzlanda'ya karşı kötü oynadık. Hollanda gibi takımlara karşı en az onlar kadar mücadele etmelisiniz. Biz böyle zamanlarda iyi refleks gösteriyoruz. Umarım o refleksi gösterebiliriz. Bulunduğumuz yer oyunumuzun hakkı değil. Türkiye'nin galibiyete ihtiyacı var ama bu maçtan sonra da çok şeye ihtiyacı var” dedi.

Gökhan Töre: Milli Takım'a zarar veriliyor!

Beşiktaş'ın ve milli takımın yıldızı Gökhan Töre, Ömer Toprak olayıyla ilgili açıklama yaptı. Instagram hesabından bir açıklama yapan Gökhan, “Doğrusunu olayın içindeki kişiler dışında kimsenin bilmediği, yaşanmasından dolayı hiçbir zaman gurur duymayacağım ve parçası olduğumdan dolayı çok üzgün olduğum, her fırsatta hatam olan kısmı için özür dilediğim bu olayın, yine bir maç arifesinde basında çarpıtılarak yer bulması sadece bana ve olayın içindeki oyuncu arkadaşlarıma değil Milli Takım'a ve ülkeme de zarar verdiğini görmekten dolayı çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Hollanda ile  11. randevu

Türkiye, bu akşam Hollanda ile deplasmanda oynayacağı Euro 2016 eleme maçıyla birlikte bu ülke ile tarihindeki 11. maçına çıkacak. Hollanda ile şimdiye kadar 6'sı resmi olmak üzere toplam 10 kez karşı karşıya gelen ay-yıldızlı ekip, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 3 beraberlik alırken, 5 kez de sahadan yenik ayrıldı. Milliler, bu karşılaşmalarda attığı 5 gole karşılık, kalesinde 12 gol gördü.


GUUS HİDDİNK: Kazanmak için kavga edeceğiz!

Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türkiye maçının kolay olmayacağını söyledi. “Türk milli takımını tanıyor olmak bir avantaj. Şu anda oynayanların yarısı benimle çalıştı, onları tanıyorum” diyen Hiddink, “Türk Milli Takımı'nda kaos hakim olduğunu düşünmüyorum. Oradaki yıllarım keyifli geçti. Robben ve Persie gibi iki önemli eksiğimiz var ama onların yerini dolduracağız. Bu maçı kazanmak için sahada kavga edeceğiz. Büyük bir mücadele vereceğiz ve dominant futbolu sergilemek için elimizden geleni yapacağız” dedi. Daha önce “Türkiye büyük ülkelerle yarışmak için yeterli seviyede değil” sözleri hatırlatılan Hiddink, “O söz bir tespitti. Hâlâ aynı şeyi düşünüyorum” dedi. Hollanda'nın yıldızı Sneijder de “Maça hazırız ve almak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 28.03.2015 09:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.