İzmir Derbisi, Manisa'da Oyananacak

PTT 1'inci Lig'de İzmir'deki stat sorunu yüzünden cumartesi günü Manisa'da oynanacak Altınordu-Karşıyaka derbisinin sonucu merakla beklenirken, iki takım arasında çeşitli farklıklar ön plana çıkıyor. Altınordu 23 yaş ortalamasıyla...

27 Kasım 2014 Perşembe 15:06
İzmir Derbisi, Manisa'da Oyananacak






PTT 1'inci Lig'de İzmir'deki stat sorunu yüzünden cumartesi günü Manisa'da oynanacak Altınordu-Karşıyaka derbisinin sonucu merakla beklenirken, iki takım arasında çeşitli farklıklar ön plana çıkıyor.
Altınordu 23 yaş ortalamasıyla ligin en genç takımlarından biri olmanın avantajını sahaya yansıtmak isterken, Karşıyaka ise 26 yaş ortalamasının getirdiği tecrübesiyle maça ağırlık koymaya çalışacak. PTT 1'inci Lig'de kadrosunda yabancı bulundurmayan tek ekip olan Altınordu yerli oyuncularla galibiyet kovalayacak, Karşıyaka ise kaleci Loriya, Shukurov, Ofoedu, Kahe, Juninho gibi yabancı yıldızlarla sonuç arayacak.
İlk 10 maçta kazandığı 11 golün 8'ini ikinci yarıda atarken ilk yarılarda sadece 3 golü bulunan Altınordu, galibiyeti sabırla bekleyecek. Rakibinin aksine, geride kalan 10 haftada hanesine yazdırdığı 14 golün 8'ini ilk, 6'sını ikinci devrelerde üreten Karşıyaka derbide de bir an önce sonuca gitmek için acele edecek. Altınordu'da 3'er golü bulunan Göksu ve Taha, takımın en skorer oyuncuları. Kırmızı lacivertli ekibin 11 golünde 6 farklı oyuncunun imzası var. Karşıyaka'nın en golcüleri 3 kez ağları sarsan Ofoedu ile 2'şer golü olan Can, Kahe ve Ramazan. Karşıyaka'da gol sevinci yaşalan futbolcu sayısı ise 9.
YEŞİL: ÜÇ İHTİMALLİ MAÇ
Karşıyaka İkinci Başkanı Azat Yeşil, Bucaspor galibiyetini unuttuklarını belirterek, "Altınordu'nun ciddiye alınması gereken bir takım olduğunu biliyoruz. Maç çok zor geçecek. Oyuncularımız iyi konsantre olmalı. Derbilerin favorisi olmaz. Üç ihtimalli bir müsabaka olacak. Kazanmak istiyoruz" dedi.
DİZDAR: İZMİR'E YAKIŞSIN
Altınordu'da Futbol Direktörü Murat Dizdar, hem kendilerinin hem de Karşıyaka'nın istikrardan yana olduğunu ifade ederek, "Rakibimiz de bizim gibi geçen sezonki yönetimi ve teknik heyetiyle yola devam ediyor. İzmir'e yakışacak bir oyun ve centilmence geçecek bir derbi olmasını umuyoruz" diye konuştu.
69 YILLI REKABET
Altordu ile Karşıyaka arasındaki rekabet 1945 yılında Türkiye Milli Eğitim Kupası ile başladı. 11 Mart 1945'te oynanan ilk maç 1-1 devam ederken, ikinci devrenin ortalarında aleyhlerine verilen penaltıya tepki gösteren Karşıyalı'lılar sahadan çekilince, Altınordu 3-0 galip ilan edildi. 1 Nisan 1945'teki ikinci randevuyu Karşıya 2-1 kazandı.
Profesyonel liglerde iki takım 28 kez karşı karşıya geldi. Karşıyaka 15 galibiyet, Altınordu ise 6 galibiyet elde etti, 7 müsabaka beraberlikle sonuçlandı. Kupada oynanan 4 maçın 3'ünü yeşil kırmızılılar kazandı, 1 maç berabere bitti. İki takım son olarak 3 Mayıs 1992'de karşı karşıya geldi. Karşıyaka son randevuyu 8-2 gibi farklı bir skorla galip bitirdi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.