Kadınlar Kumite Milli Takımı, Bronz Madalya Maçına Çikacak

 BREMEN / 2014 Avrupa Şampiyonu ve son dünya üçüncüsü Kadınlar Kumite Milli Takımı, Dünya Karate Şampiyonası'nda üçüncü turda Mısır engeline takıldı. Güçlü rakibi karşısında seriyi puan averajıyla kaybeden Ay-Yıldızlı...

07 Kasım 2014 Cuma 22:25
Kadınlar Kumite Milli Takımı, Bronz Madalya Maçına Çikacak






 BREMEN /

2014 Avrupa Şampiyonu ve son dünya üçüncüsü Kadınlar Kumite Milli Takımı, Dünya Karate Şampiyonası'nda üçüncü turda Mısır engeline takıldı. Güçlü rakibi karşısında seriyi puan averajıyla kaybeden Ay-Yıldızlı ekip repesaj maçlarını kazanarak üçüncülük maçı yapma şansını elde etti. Kadın Kumite Takımı Pazar günü İspanya ile bronz madalya mücadelesi yapacak.

Dünya üçüncüsü olarak Bremen'e gelen ve bu nedenle ilk turu maç yapmadan geçen Türk takımı ikinci turda Peru'yu, Tuba Yakan'ın 5-0 ve Merve Çoban'ın 6-0'lık galibiyetleriyle geçti. Üçüncü turda Mısır karşısına çıkan Milli Takım'da Serap Özçelik maçını berabere tamamladı. Meltem Hocaoğlu'nun ikinci maçı 4-0 mağlup bitirmesi avantajın Mısır'a geçmesini sağladı. Tuba Yakan baştan sona heyecan fırtınası şeklinde geçen mücadeleyi -bitime 32 saniye kala teknik heyetin itirazı sonucu kazanılan puanla- 4-3 galip bitirmesine rağmen serinin galibi Mısır oldu. Mısır takımı sonraki maçlarını kazanarak finale yükselince, Kadın Kumite Takımı repesaj maçlarına çıktı. Repesajın ilk turunda Merve Çoban'ın 2-0 ve Serap Özçelik'in kendisinden 20 kilo daha ağır ve 15 cm daha uzun Alisa Buchinger karşısındaki 2-1'lik galibiyetleri Ay-Yıldızlı ekibi bir üst tura taşıdı. Repesajın son turunda Ukrayna ile karşılaşan Kadın Kumite Takımımızda Tuba Yakan ilk maçını 2-2'lik beraberlikle bitirdi. Merve Çoban'ın rakibinin bitime üç saniye kala diskalifiye edilmesi son maç öncesi Türkiye'ye büyük avantaj kazandırdı. Son maça çıkan Serap Özçelik rakibi karşısında baştan sona müthiş bir mücadele örneği sergiledi. Özçelik maçı bitime 4 saniye kala verdiği bir puanla kaybetmesine rağmen, puan averajıyla serinin galibi olan Kadın Kumite Takımımız bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı. Türkiye, Pazar günü yapılacak üçüncülük maçında İspanya ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan maç sonunda tribünden inerek Kadın Kumite Milli Takımı sporcuları ile teknik direktör İbrahim Ercin ve antrenör Levent Aydemir'i kutladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.