Karşıyaka Stadı'nda yıkıma doğru

KARŞIYAKA'nın 15 bin kapasiteyle yenilecek İlçe Stadı'nın ihalesini alan Ali Acar İnşaat, kulübe yazı göndererek yıkım işlemleri için tesislerin 1 hafta içinde boşaltılmasını istedi. İhaleyi 1 yıl önce almasına rağmen ruhsat sorunu...

21 Nisan 2015 Salı 15:25
Karşıyaka Stadı'nda yıkıma doğru






KARŞIYAKA'nın 15 bin kapasiteyle yenilecek İlçe Stadı'nın ihalesini alan Ali Acar İnşaat, kulübe yazı göndererek yıkım işlemleri için tesislerin 1 hafta içinde boşaltılmasını istedi.
İhaleyi 1 yıl önce almasına rağmen ruhsat sorunu nedeniyle henüz inşaata başlayamayan firma yetkilileri, yıkıma tribünler, kapalı voleybol ve tenis salonları ile kortlardan başlayacak, bu süreçte altyapı ve zemin iyileştirme çalışmaları yapılacak. Stadın inşaat ruhsatını almak için kamulaştırma çalışması ise sürüyor.
Stat arazisindeki parsel birleştirmeleri için Karşıyaka Belediyesi'ne müracaatta bulunan firma, konuyla ilgili encümen kararını bekliyor. Belediyeden 30 gün içinde cevap gelmezse parsel birleştirmeleri de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararıyla yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, statta yol hakkı bulunan belediyeye 9 milyon TL kamulaştırma bedeli de ödeyecek.
Karşıyaka Kulübü Başkanı Fatih Diniz, "Şu an için kulüp binası boşaltılmayacak. Çalışmalar stat kısmından başlayacak" dedi.
YILLARDIR BEKLİYOR
Karşıyaka'da siyasi tartışma malzemesi haline gelen yeni statla ilgili sorunlar yıllardır bitmedi. Belediyenin işaret ettiği Örnekköy'deki arazi için ülkemizin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı sürecinde 40 bin kişilik stat projesi çizildi. Şampiyona kaçınca proje rafa kalktı. Örnekköy ve Çiğli'de belirlenen araziler için onay alınamadı. Toplu Konut İdaresi, son olarak belirlenen İlçe Stadı'nın 15 bin kapasiteyle yenilenmesi için 28 Ocak 2014'te ihale yaptı. İhaleyi 54 milyon 88 bin TL bedelle kazanan Ali Acar İnşaat, yer teslimini Nisan 2014'te aldı ama ruhsat sorunu nedeniyle henüz adım atamadı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.