Kız Kulesi yüzme yarışmasında rekor

26’ıncı Kâtibim Festivali’nin en iyi rekoru 3 dakika 50 saniye ile kırıldı. Yarışmada Fenerbahçeli milli sporcu Nilay Erkal 1’nci olurken, son dakikada yarışa katılan Suriye uyruklu bir genç ise 2’nci oldu.

21 Eylül 2014 Pazar 17:58
Kız Kulesi yüzme yarışmasında rekor






Kız Kulesi yüzme yarışmasında rekor

Üsküdar Belediyesi Kız Kulesi yüzme yarışması renkli görüntülere sahne oldu

Üsküdar’da düzenlenen Kız Kulesi Yüzme Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. 26’ıncı Kâtibim Festivali’nin en iyi rekoru 3 dakika 50 saniye ile kırıldı. Yarışmada Fenerbahçeli milli sporcu Nilay Erkal 1’nci olurken, son dakikada yarışa katılan Suriye uyruklu bir genç ise 2’nci oldu.
Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği, 26. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali’nde rekorlar ardı ardına geldi. Şenliklerin ikinci gününde, dünyanın en büyük Boşnak Böreği yapıldı. Festivalin son günü gerçekleştirilen Kız Kulesi Yüzme Yarışı’nda ise 26 yılın en iyi derecesi yapılarak rekor kırıldı.
Milli yüzücülerin de katıldığı Kız Kulesi Yüzme Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. 366 kişinin katıldığı yarışma, 13- 40 yaş arası ile 41- 60 ve üzeri yaş olmak üzere iki farklı kategoride düzenlendi.
Yarışmanın startını, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve Belediye Başkanı Hilmi Türkmen verdi. Startın ardından, tarihi yarımada manzaralı Boğaz’da kıyasıya bir yarış başladı. Yarışmayı tamamlayamayan bazı yüzücülerin yardımına ise denizde hazır bekleyen Deniz Polisi yetişti.
SURİYELİ GENÇ İKİNCİ OLDU
İkinci kategoride ise 41-60 yaş ve üzeri yarışmacılar yer aldı. Bu kategoride de kıyasıya yarışılırken, yarışmacıları sahilde Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler karşıladı. Son dakika yarışa katılan Suriye uyruklu bir genç ise herkesi şaşırtarak 2’nci oldu. Kaymakam Güler, yarışmada dereceye girenlere madalya ve ödüllerini verdi.
KIZ KULESİ YÜZME YARIŞI REKORU KIRILDI
Erkekler kategorisinde yarışan 22 yaşındaki Hasan Emre Musluoğlu, 3 dakika 50 saniye ile Kız Kulesi Yüzme Yarışları’nın en iyi zaman derecesini yaptı. Rekoru kıran genç yüzücü  ‘Boğazın İmparatoru’ ilan edildi. Musluoğlu’nu tebrik eden Başkan Türkmen; “Bu kadar kıran kırana yarış olur mu? Genç yüzücümüzü tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.
AVRUPA’DAN SONRA BOĞAZIN’DA KIRALİÇESİ OLDU
Bayanlarda ise Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Milli yüzücüsü Nilay Erkal birinci oldu. İtalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 6’ıncı olan Erkal, 4 dakika 63 saniye ile parkuru birinci tamamladı.
“BÜTÜN BELEDİYELERE ÖRNEK OLSUN”
Nilay Erkal ve Hasan Emre Usluoğlu’na madalya ve para ödüllerini Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler verdi. Dereceye giren diğer sporculara ödüllerini Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Yüzme Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Gönül Kocaman, yüzme yarışına katılarak parkuru en son bitiren Prof. Dr Ümit Meriç verdi. Ödül töreninde konuşan Ahmet Bozdoğan, “Bu tür yarışmaların diğer belediyelere de örnek olmasını istiyoruz. Bu ve benzeri yarışlar sayesinde Olimpiyatlarda da başarılı olacağımıza inanıyorum” diyerek Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e teşekkür etti.

Son Güncelleme: 21.09.2014 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.