Koeman "Takım çalışması ortaya koyduk"

 Fenerbahçe teknik sorumlusu Erwin Koeman, UEFA Avrupa Ligi'nde D Grubu'nda  Anderlecht maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

09 Kasım 2018 Cuma 07:36
Koeman "Takım çalışması ortaya koyduk"






Koeman "Takım çalışması ortaya koyduk"

   Fenerbahçe teknik sorumlusu Erwin Koeman, UEFA Avrupa Ligi'nde D Grubu'nda  Anderlecht maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.Fenerbahçe teknik sorumlusu Erwin Koeman, “Bizim için zor bir maç oldu. Anderlecht iyi bir başlangıç yaptı. Maçın başında iyi işler ortaya koydular. Dün Alper’in sakatlığı oluştu. Aslında Alper böyle bir sakatlık olmasaydı bugün oynayacaktı. Bir değişiklik yapmak ve farklı bir yol izlemek zorunda kaldık. Maçın ilk başlarında sorun yaşadık ama Anderlecht’in net bir pozisyonu olmadı. Maç içinde iyi bir savunma yaptığımızı düşünüyorum. Alanları daraltarak savunma yapmayı başardık. Bakkali’nin - iyi ve tehlikeli bir oyuncu- pozisyon üretmesini engelledik. 90 dakika boyunca takım halinde mücadele ettik ve iyi bir şekilde alanları kapttığımızı gördük. Ama maçın ilk yarısında da pozisyonlar üreten taraf bizdik. Birkaç pozisyonumuz vardı ama bunları golle sonuçlandırmayı başaramadık. İkinci yarıda da iyi bir başlangıç yaptık. Özgüvenli bir oyun sergiledik. Aslında şunu konuşmuştuk ve bir oyuncuyu orta sahada sürekli geride bırakmaya çalıştık. İlerleyen dakikalarda iki gol attık ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Takım çalışmasından dolayı mutluyum. Cuma günü olduğu gibi yine bir takım çalışması ortaya koyduk. Eğer bunu yaparsanız zaten maçlar kazanabiliyorsunuz" dedi.

      Fenerbahçe teknik sorumlusu Erwin Koeman, derbi maçı sonrası hakem tartışmalarıyla ilgili olarak, "Belki Galatasaray için öyledir. Ben kendi takımıma ve futbola konsantre olmak istiyorum. Çünkü ben futbolu seviyorum. Ama bazen 4. hakemle tartışmalarınız oluyor. Normal bir şekilde, çünkü ben onlara saygı duyuyorum. Hakemler olmazsa futbol olmaz. Hatalar yapıyorlar, .ok iyi şeyler de yapıyorlar. Hakemlerinin işinin zor bir iş olduğunu bilmeliyiz. Özellikle Fenerbhaçe-Galatasaray maçı yönetiyorsanız. Ben Fenerbahçe’nin hocasıyım. Bir hoca olarak, gençler sizi sizliyor.  Siz rol modelsiniz. Eğer ben 4. hakemle kavga edersem veya rakiple kavga edersem o zaman ben oyuncularımdan ne bekleyebilirim. Oyuncularım benimle ilgili ne düşünür. Onlarda aynı yola doğru gider.  Ben futbola konsantre olmak istiyorum. Duygular vardır, özelikle böyle karşılaşmalarda duyguların yaşanması son derece normaldir ama yumruk atmak, birbirine vurmak; veya o karşılaşmadan sonra gördüğümüz şeyler gibi değil. Futbola konsantre olmalıyız. Duygular tabii yaşanacak. Ama duyguları artık bir kenara bırakabilmek gerekiyor. Tabii günümüzde zor. Artık herkes çıldırmış vaziyette. Ama az önce de dediğim gibi rol model olmalıyız. Kendi oyuncularımıza, Kulübümüze; çünkü milyonlarca insan bu karşılaşmaları izliyor. Evet, herkes hatalar yapabilir. Ama hata 2-3-4-5-6 defa olmaz. Ama 2-0 kazandığımız için mutluyum" ifadelerini kullandı.

   Koeman, cezaların Anderlecht maçı öncesi açıklanmasıyla ilgili soru üzerine "Hiçbir şekilde etkilemedi, biz futbola konsantre olduk" diye konuştu.Fenerbahçe teknik sorumlusu Erwin Koeman, sözlerini şu şekilde sürdürdü:“Eğer teknik ekibin bir üyeyseniz, bir parçasıysanız her gün konuşursunuz; oyuncularınızla, kulüple, sistemlerle ve kimin oynayıp kimin oynamayacağıyla ilgili her gün konuşursunuz. Bu son derece normal bir durumdur zaten. Biz bunu sürekli yaptık, her gün yaptık. Şu anda herhangi bir isim belirtmeyeceğim, herhangi bir isimle ilgili konuşmayacağım. Ama her gün konuşuyorduk, dediğim gibi işimiz bu. Kulüp için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. O yüzden sıklıkla aramızda bu konuda konuşmalar geçiyordu.”

   Fenerbahçe

Anahtar Kelimeler:
Erwin Koeman
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.