Konyasporlu taraftarlara, Alanyaspor yöneticisinden ağır itham

Alanyaspor Konyaspor maçı sonrası Alanya'da Konyalı taraftarların bindiği otobüslerin taşlanmasının ardından Alanyaspor yöneticilerinden ilginç savunma

06 Aralık 2016 Salı 14:06
Konyasporlu taraftarlara, Alanyaspor yöneticisinden ağır itham






Konyasporlu taraftarlara, Alanyaspor yöneticisinden ağır itham

Aytemiz Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Atiker Konyaspor maçına ilişkin açıklama yaparak, Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, yöneticiler ve Teknik Direktör Aykut Kocaman’a tepki gösterdi.

Aytemiz Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, pazar günü oynanan Atiker Konyaspor maçında yaşanan olaylarla ilgili basına açıklama yaptı.



Konyasporlu taraftarların geldiği otobüslerin camlarının kırılması konusunda Alanyaspor kulüp yönetimi ve taraftarlar olarak üzüldüklerini, bunu yapanların Alanyaspor taraftarı olduğunu düşünmediklerini belirten Çavuşoğlu, “Hem kamu, hem vatandaşların malına zarar vermeyi, hem de futbolda böyle şeylerin olmasını tasvip etmediğimizi belirtmek isterim. Futbolda 3 türlü sonuç vardır. Şartlar ne olursa olsun, daha önce sahamızda böyle şeyler olmamıştı. Patlayıcı maddelerin sahaya girdiği, taşlı sopalı taraftarları bu maçta gördük. Gerçekten otobüslerin camının kırılması bizi derinden üzdü. Ahlaka sığan durum değil. Şartlar ne olursa olsun, otobüs camlarının kırılması doğru değildi. Bu anlamda Konya halkından özür diliyorum” dedi.

'KONYASPOR YÖNETİCİSİ UZMAN ÇAVUŞU TARTAKLADI'

Otobüs camlarının kırılmasının dışında olayların ikinci bir boyutu olduğunu anlatan Çavuşoğlu, “İşin ikinci tarafına baktığınızda her ne hikmetse Konyaspor taraftarı stada girerken küfretmeye başladı. Burada Konyaspor Kulüp Başkanı ve beraberindekiler İstiklal Marşı okunduktan sonra kendi taraftarlarının arasına girdiler ve gördüm ki kapıları zorla açtırıp, güvenlik kontrolü yaptırmadan taraftarını içeri aldığını ve bir yöneticisinin de bir uzman çavuşu tartakladığını gördük.

Bunlar görüntüde var. Bazı yorumcular oturdukları yerden bakmadan, görmeden yorum yapabiliyor, işin içine girmeden detayına inmeden. Konyaspor başkanı taraftarının içinde izledi ve o taraftar maç boyunca sürekli küfretti. Başkanımız bunu önleyebilirdi. Ben taraftarımız arasında izleseydim o taraftar sözümden çıkmaz, küfrettirmezdim. Alanya Oba Stadı'nda patlayıcı maddelerin patladığını hiç kimse duymadı, ama Konyaspor taraftarının bir kısmının üstünde her türlü maddenin bulunduğu ve hiç kontrol yapılmadan içeriye alındığı, bizzat başkanın da orada durarak baskı yaptığı kameralarda görülüyor. Bir deplasmana gidiyorsun, bir kulüp başkanı ve yönetimi gidip kavga ederek kapıları açtırıyor ve taraftarları içeriye alıyorsa bu olmamalı, bunlar yanlış şeyler. Maç başladıktan sonraki olayları önleyebilirdi ama maalesef yapmadı” diye konuştu.

'GÜVENLİK ZAAFI VAR'

Stadyumun misafir takım bölümündeki koltuklar, tuvaletler ve koridorların Konyaspor taraftarları tarafından kırılmasını da eleştiren Çavuşoğlu, şöyle dedi:

“Burada bizim tek hatamız, gelen takım otobüslerinin taşlanması olayında önlem alınması gerekiyordu. Buradaki en büyük hata ise güvenlik güçlerinindir. Çok büyük bir güvenlik zafiyetinin olduğu da aşikar. Çünkü deplasman taraftarlarının otobüslerinin çıkışta, kapının önünde olmaması gerekiyor. Bizim taraftarımız zaten erken çıkıyor, deplasman taraftarı da onlardan sonra çıktığı için o anda otobüslerin gelip alıp gitmesi gerekiyordu. Bizim taraftarımız çıktığı zaman o otobüslerin orada olmaması gerekiyordu. Bu da bir güvenlik zaafiyetidir. Oradaki camların kırılması da bir güvenlik zaafiyetidir. Stada bir sürü zarar verdiler. Hiç kimse bunları konuşmuyor. Bunları kim yaptı, neden yapıldı? Kimse bundan bahsetmiyor. Zaten bu olaylarda 2 kişi yaralandı, sahaya sokulan yabancı maddelerden dolayı. Herkes otobüslerin camının kırılmasına odaklanmış, ama diğer taraftan da taraftarlarının neler yaptıklarına bir iyice baksınlar. Önce bu kırılanları incelesinler. Bunlar kırılırken Konyaspor başkanı da onların içinde maçı izledi. Bunlara müsaade etmemeliydi.”
'AYKUT KOCAMAN’IN AÇIKLAMASI TALİHSİZLİK'

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın maç sonu yaptığı açıklamaya da değinen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
“Hocanın açıklamalarını talihsizlik olarak görüyorum. Çünkü deplasmanın zor olduğunu ve onun dışında zorluk olduğunu anlar gibi konuşmalar yapması doğru değil. Hocam yürekliysen, delikanlıysan o zaman açık net söyleyeceksin bunu ve herkes de ne söylemek istediğini anlayacak. Kusura bakma seni sever, sayarız ama böyle bir açıklama doğru değil. Çünkü önce sen futbolcuna deplasmanda gol atıldığında taraftarların önüne gidip nasıl hareketle sevinip sevinmeyeceğini, hareket çekmemesini öğret. Bir ikincisi de maç bittikten sonra Ömer Ali’nin tekrar orta sahaya gelip 3’lü çektirmesini önle, bunu yaptırma. Konyaspor başkanımızın da taraftarın içerisindeyken böyle bir hareketi yaptırmaması gerekirdi diye düşünüyorum.”

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.