Kupada dev derbi bu akşam

 Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında bu akşam saat 20.30’da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Beşiktaş ile karşılaşacak.

19 Nisan 2018 Perşembe 09:47
Kupada dev derbi bu akşam






Kupada dev derbi bu akşam

   Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında bu akşam saat 20.30’da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Beşiktaş ile karşılaşacak. Mücadele ATV'den canlı yayınlanacak. Maçı hakem Mete Kalkavan yönetecek.Mete Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar'ın yapacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Suat Arslanboğa olacak.

   Fenerbahçe her türlü galibiyetin yanı sıra, 0-0 ve 1-1'lik sonuçlarda da tur atlayacak. 2-2'lik eşitlik durumunda uzatmaya gidecek maçta 3-3 ve daha gollü beraberliklerle Beşiktaş galibiyetlerinde sarılacivertliler kupaya veda edecek.

  Fenerbahçe kupada kimleri eledi 

  Fenerbahçe bu sezon kupa yolculuğuna 5. turdan başladı. Bu turda Adana Demirspor'u 6-0 ve 4-1'lik sonuçlarla eleyen sarılaciverliler, son 16 turunda eşleştiği İstanbulspor'u da 2-0 ve 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek Finalde Akın Çorap Giresunspor'u 2 maçta da 2-1 yenen Fenerbahçe adını yarı finale yazdırdı.

   Beşiktaş kupada kimleri eledi

   Beşiktaş ise sırasıyla Grandmedical Manisaspor, Osmanlıspor ve Gençlerbirliği'ni eleyerek yarı finale yükseldi. 6 defa kazandığı kupada 17. kez finale kalabilmek için saha çıkacak Fenerbahçe, kupada son 17 maçında mağlubiyet yaşamadı ve 12 galibiyet, 5 beraberlik elde etti.

   Bu sezon 4. kez karşı karşıya geliyorlar

   Fenerbahçe bu sezon Beşiktaş ile 4. kez karşılaşacak. Kupada 2-2 sona eren yarı final ilk maçının yanı sıra sarılacivertliler, ligde ezeli rakibiyle sahasında oynadığı maçı 2-1 kazanmış, deplasmandaki mücadeleden ise 3-1 mağlup ayrılmıştı.

   İki takım geçen sezon Türkiye Kupası Son 16 Turunda eşleşmiş, Fenerbahçe tek maç eleme usulüne göre oynanan turda rakibini deplasmanda 1-0 yenerek çeyrek finale kalmıştı.

   346. randevu

   Fenerbahçe, Beşiktaş ile daha önce 346 kez karşı karşıya geldi. 131 galibiyet, 91 beraberlik, 124 mağlubiyet alan sarılacivertliler 475 gol atıp, kalesinde 436 gol gördü. Fenerbahçe, Beşiktaş'a karşı Kadıköy'de 15 maçtır mağlup olmuyor. Bu maçlarda 9 galibiyet, 6 beraberlik alan takımımız, 24 gol atıp, 11 gol yedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.