Kuşak Güreşi Şampiyonasi Başladı

TÜRKİYE'nin çeşitli illerinden yaklaşık 170 sporcunun katıldığı Türkiye Kuşak Güreşi Şampiyonası, Kemer Kapalı Spor Salonu'nda yapılıyor. Şampiyonada kadınlar ve erkeklerde minik, yıldız ve büyükler kategorilerinde müsabakaların...

26 Ekim 2014 Pazar 10:44
Kuşak Güreşi Şampiyonasi Başladı






TÜRKİYE'nin çeşitli illerinden yaklaşık 170 sporcunun katıldığı Türkiye Kuşak Güreşi Şampiyonası, Kemer Kapalı Spor Salonu'nda yapılıyor.
Şampiyonada kadınlar ve erkeklerde minik, yıldız ve büyükler kategorilerinde müsabakaların yapıldığını belirten Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Fahrettin Şolpan, kuşak güreşinin olimpiyatlarda yer almasını istediklerini söyledi. Kuşak güreşinin dünyanın en eski sporlarından biri olduğunu aktaran Asbaşkan Şolpan, şöyle dedi:
"Kuşak güreşinin kökeni Sümerlere kadar dayanıyor. Dortmund Müzesi'nde bulunan bir spor heykelciği, dünyanın en eski spor objesi olarak kabul ediliyor. Bu heykelcikte Gılgamış Destanı'nda da bahsedilen Gılgamış ile Enkidu'nun güreşi tasvir ediliyor. Sümerlerin Türk olduğu kabul edildiği için Türklerin yaşadığı bölgelerde yaygın olarak yapılan bir spor."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.