Maçın Ardından: FB oyundan memmun, Beşiktaş zaferle döndü

Beşiktaş Teknik Direktör Şenol Güneş ise zor bir maçtı, lideri yendik lider olduk dedi. FB teknik yönetimi ise takımın yenilgiye rağmen performansından memnun

27 Eylül 2015 Pazar 23:23
Maçın Ardından: FB oyundan memmun, Beşiktaş zaferle döndü






Maçın Ardından: FB oyundan memmun, Beşiktaş zaferle döndü

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 6'ncı haftasındaki derbi maçta Beşiktaş, Fenerbahçe'yi konuk etti. Mücadeleyi 3-2'lik skorla Beşiktaş kazandı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira takımının ortaya koyduğu oyundan dolayı gurur duyduğunu ve hak etmedikleri bir mağlubiyet aldıklarını dile getirdi. Beşiktaş Teknik Direktör Şenol Güneş ise zor bir maçtı, lideri yendik lider olduk dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Zor bir maçtı. Lideri yendik, lider olduk. Lige de renk getirdik. Eğer biz kaybetseydik, Fenerbahçe avantaj yakalayacaktı. Şimdi ise iş dengelendi. Takımlar ortak bir şekilde yarışa devam ediyor dedi.

BU MAÇ BİZİM İÇİN BİR ÖLÇÜYDÜ

Sarı-lacivertli takımın iyi oyunculardan kurulu olduğunu dile getiren Şenol Güneş şu ifadeleri kullandı Biz de iyiyiz. Bu maç bizim için bir ölçüydü. Hatalarımız da oldu. Hem gol yedik hem de gol pozisyonları verdik ama artılarımız da vardı. Bütün futbolcuların emeğine teşekkür ederim. Seyircilerin desteği olağanüstüydü. Motivasyon için başkanımıza ve yöneticimiz Ahmet Nur Çebi'ye teşekkür ediyorum. Oyuncularım bir takım olgusu içinde sahaya çıktı ve kazanmayı istedi. 3 puan aldık, mutluyuz.

Milli maç arasından sonra siyah-beyazlı takımın daha iyi seviyeye geleceğini söyleyen Güneş, Bu dönemi aşabilirsek çok daha güzel sonuçlar alabiliriz. Lider, büyük takım gibi yaşamak zorundayız. Ona uygun olmak durumundayız. Her maça 3 puan için çıkmalıyız ve aynı zamanda iyi futbol oynamamız gerekiyor diye konuştu.

BEŞİKTAŞ HAK ETTİ VE KAZANDI

Güneş, Bizim için maçın hikayesi olmaz, gerçeği olur diyerek, Bu maç bitti. Tarihin sayfalarına yazıldı, o konuşulur ama biz Sporting Lizbon maçına hazırlanacağız. Maçtan önce 'Beşiktaş yenemiyor, Şenol Güneş kazanamıyor' ifadeleri çok kullanıldı. Geçen sene kupada 3-0 yendik, bu sene 3-2 kazandık. Hikaye kısmı çok konuşuluyor, futbolun gerçeğine bakarsak daha güzel. Beşiktaş hak etti ve kazandı diye düşünüyorum.

Şenol Güneş, Fenerbahçe derbisine son dakikalarda giren Cenk Tosun ile ilgili de, Maçın son 5 dakikasında oyuna giren ve uzatmalarla birlikte 10 dakika mücadele eden Cenk'in oyun iştahı ve katkısı 90 dakikaya bedeldi. Bu takımın ne kadar ileriye gidebileceğini gösteriyor dedi.

GÖRÜNTÜYE SONRADAN BAKINCA AUTTU

Halis Özkahya'nın maçın önüne geçip geçmediğin sorulması üzerine Güneş, Ersan'a kart gösterilen faullerin birçok benzeri önümde oldu ama kart gösterilmedi. Yediğimiz golde hata yapan, aut diye bırakan oyuncularımız var. Ne olursa olsun devam etmeleri gerekiyordu. Sonradan görüntüye bakınca auttu. Haklıyız ama bir şeyi geri getirmez. 2-2 yaparken hakem Fenerbahçe'yi engellemedi, niye ondan sonra engellesin. Öyle olsaydı, daha önceden başka bir oyuncuyu kırmızı kartla oyun dışına gönderebilirdi ifadelerini kullandı.

Güneş, Beşiktaş'ın 3-4 transfere ihtiyacı var gibi gözüküyor. Siz ne düşünüyorsunuz sorusuna ise, 3-4 transfer yapmadan da takım, Fenerbahçe'yi yenebiliyorsa demek ki iyi gidiyoruz. O da güzel bir şey diye cevap verdi.

QUARESMA'YLA BİR SORUN YOK

Derbide yedek soyundurulan Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'yla ilgili bazı sorunlar yaşanıp yaşanmadığı sorulan Güneş, şöyle konuştu Benim bir sorunum olmaz. Kulübün de bir sorunu yok. Quaresma, takımın bir oyuncusudur. Kulübün patronu başkan ve yönetimdir. Biz burada bir iş yapıyoruz. Aziz beyi de tebrik ediyorum. Hafta içinde güzel şeyler söyledi. Ona katılıyorum. Her oyuncu bizim için önemlidir. Zaten 20 tane oyuncum var hepsine ihtiyaç duyuyorum ifadelerini kullandı.

HEM ŞEREFLİ OLALIM HEM BİRİNCİ

Maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı şampiyonluk yolunda şerefli şampiyonluk istiyoruz açıklamasıyla ilgili de konuşan Güneş, Genelde ikinci olunca 'şerefli ikinci' olduk denir. Niye onu söyleyelim. Tam tersine hem şerefli olalım hem birinci. Birinci gibi yaşayalım. Duruşumuzla, davranışımızla, aldığımız sonuçlarla birinciye layık görüntü vermek zorundayız. Kaderine razı takım yerine kaderini oluşturan takım olmak istiyoruz. Söylemeye çalıştığım bu. Teslimiyet yok dedi.

VİTOR PEREİRA HAK ETMEDİĞİMİZ BİR MAĞLUBİYET ALDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ise, sarı-lacivertli takımın ortaya koyduğu oyundan ve dinamikten gurur duyduğunu ifade etti.

Pereira, Takımımın kişilikli oyunundan, kalitesinden, dinamiğinden son derece gurur duyuyorum. Oyuna 1'inci dakikadan 90'ıncı dakikaya kadar hakim olan bizdik. Neden kazanamadık Siz analiz edin. Bu maçın aktörleri oyuncuları ön plana çıkarmak istiyorum. Hakem hakkındaki sorulara cevap vermeyeceğim. Hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldığımızı düşünüyorum dedi.

BENİ ÇOK MUTLU ETTİLER

Pereira, geçen hafta oynanan Bursaspor maçında etkili bir performansa sahip olan Hasan Ali Kaldırım ile Robin van Persie'nin yedek soyunması ile ilgili soruya ise, Elimde çok iyi oyuncular ve iyi bir kadro var. Bugün oyuna dahil olan ve sahaya çıkanlardan memnun oldum. Kaliteli bir kadroya sahip olduğumuzu bir kez daha gördüm. Çok fazla maçımız var. Bu şekilde kadroyu yönetmeye çalışıyoruz. Oyuncularımın geçen hafta oynadığı oyundan da bu maçtan da memnunum. Bu akşam da beni çok mutlu ettiler ifadelerini kullandı.

SAHADAKİ TEK YILDIZLAR OYUNCULARDI

Pereira, maçın yıldızlarını futbolcular olduğunu ifade ederek, Sahada koşanlar çalışanlar oyunculardı her iki taraf adına. Burada hakemin aktör olmasını istemiyorum. Oyuncular aktör olmalı. Sahadaki tek yıldızlar oyunculardı. Ben buraya futbol konuşmaya geldim şeklinde konuştu.

Vitor Pereira, Gökhan Gönül'ün 18 kişilik maç kadrosunda olmaması ve hakem hakkındaki sorulan sorulara ise Hiçbirine cevap vermeyeceğim dedi.

'Devre arası ve maç sonucu son derece sinirli gözüküyordum' diyen Pereira, Futbol eğer tiyatro, opera gibi olsaydı oturarak izlerdik. Futbol duygular oyunu. Futbolda heyecan üst düzeyde olur. Sinirli gözükmem son derece normal. Duygularımı tutkulu yaşıyorum. Burada oturmak (basın toplantısının yapıldığı yerdeki oturduğu yeri göstererek) çok daha kolay, maçtan sonra yazı yazmak ise daha da kolay şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 27.09.2015 23:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.