Makedon ve Türk takımları arasında 'Trabzonspor' dostluğu

Makedonya 4. Futbol Ligi takımlarından Yukarı Banisa Trabzonspor, İstanbul 1. Amatör Küme 10. Grup takımlarından İstanbul Trabzonspor ile Halkalı Etap Stadı'nda karşılaştı.

20 Şubat 2018 Salı 22:56
Makedon ve Türk takımları arasında 'Trabzonspor' dostluğu






İSTANBUL (AA) - Makedonya'nın Gostivar kentinden Yukarı Banisa Trabzonspor futbol takımı ile İstanbul Trabzonspor, dostluk maçında 3-3 berabere kaldı.

Küçükçekmece Belediyesinin misafiri olarak İstanbul'da kamp yapan Makedonya 4. Futbol Ligi takımlarından Yukarı Banisa Trabzonspor, İstanbul 1. Amatör Küme 10. Grup takımlarından İstanbul Trabzonspor ile Halkalı Etap Stadı'nda karşılaştı. Mücadele 3-3 tamamlandı.

Müsabakayı Makedonyalı milletvekili Gülay Dalyan, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Trabzonspor Kulübü Futbol AŞ Yöneticisi Veysel Taşkın izledi.

Mücadele öncesi seremoniye İstanbul Trabzonspor takımı "Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz", Yukarı Banisa Trabzonspor takımı ise "Amacımız kazanmak değil, dost kalmaktır" yazılı pankartla çıktı. Konuk takımın pankartında Türkiye ve Makedonya bayrakları ile birbirini sıkıca kavrayan iki el resmi yer aldı.

Karşılaşma otuzar dakikalık iki devre halinde oynanırken bitiş düdüğü, Trabzon'un plaka kodu olan 61'de çaldı.

Mücadelede, Yukarı Banisa Trabzonspor'un attığı ilk golün ardından futbolcular asker selamı verdi. Konuk takım oyuncularına İstanbul Trabzonsporlu futbolcular da eşlik etti.

Müsabaka öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Temel Karadeniz, "Makedonya'nın Gostivar şehrine bağlı Yukarı Banisa köyünden Trabzonspor'umuzu ağırlıyoruz. Makedonya'da da bir Trabzonspor'umuz var. Makedonya ile Türkiye arasında gönül köprüleri oluşturabilecek bir takımın varlığını duyunca onları Küçükçekmece'ye davet ettik. Hem Türkiye hem de Trabzonspor sevgisinin pekişmesi için güzel bir dostluk müsabakası olacak." diye konuştu.

Yukarı Banisa Trabzonspor'dan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Makedonya temsilcisi Yukarı Banisa Trabzonspor Kulübünün başkanı Muhammed Şaban, Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Şaban, şunları söyledi:

"Belediye başkanımız Sayın Temel Karadeniz'e, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut'a ve organizasyonu gerçekleştiren Fatih Taşkın'a teşekkür ederim. Allah razı olsun. Osmanlı İmparatorluğu, 500 yıl önce bizi Makedonya'ya götürdü. Reisimiz, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan isterse Afrin'e de gideriz, hazırız."

Dostluk maçını organize eden Trabzonspor Kulübü Kongre Üyesi Fatih Taşkın ise Yukarı Banisa'da yaklaşık 2 bin Türk'ün yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, ortaya koyduğu politikalarla, Türklüğün Türkiye sınırları içinde olmadığını gözlemliyoruz. Bunun en basit ispatlarından biri de Yukarı Banisa köyü. İki bine yakın Türk'ün yaşadığı, yüzde 90'ı Müslüman olan bir köy. Bizim bayrağımızı, dilimizi ve dinimizi yaşıyorlar. Bordo-maviyi de yanlarına koydukları için kendilerine bir hassasiyetimiz oluştu. Kendilerini 1 haftadır ilçemizde misafir ediyoruz."

Taşkın, Yukarı Banisa köyünde Türkiye'ye olan sevgiye değinerek, "Makedonya'nın Gostivar kentine bağlı Yukarı Banisa köyünde takımımızın stadının adı Recep Tayyip Erdoğan Stadı." şeklinde konuştu.

Muhabir: Emrah Oktay

Son Güncelleme: 20.02.2018 20:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.