Medicana Sivasspor-Beşiktaş Soyunma Odaları

BEŞİKTAŞ teknik direktörü Slaven Biliç çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Bugün şans bizim yanımızdaydı" dedi. Biliç 1-0 kazandıkları maçı değerlendirirken şunları söyledi: "Çok önemli...

08 Mart 2015 Pazar 17:42
Medicana Sivasspor-Beşiktaş Soyunma Odaları






BEŞİKTAŞ teknik direktörü Slaven Biliç çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Bugün şans bizim yanımızdaydı" dedi. Biliç 1-0 kazandıkları maçı değerlendirirken şunları söyledi:
"Çok önemli bir galibiyet aldık, dev bir adım attık. Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Sezon başında da burayı zor deplasman olarak yazıyoruz. Sivasspor iyi bir takım. Taraftarı çok iyi ve hakem üzerinde baskı kurabiliyor. Bu galibiyet sezonun bu döneminde bizim için çok büyük önem taşıyor. İlk yarıda iyiydik. Sivasspor savunmayı geride bıraktı. Uzun toplarla Batuhan'ı kullanarak tehlikeli oldu. Kontra atakları bekledi. Bizim oyun düşüncemiz bazen önde olan rakip savunma arkasına pozisyonlar bulabilmekti. Böyle bir pozisyonda Atiba çok iyi koşu yaptı ve o bize gol getirdi. İkinci yarıda Sivasspor baskılı oynadı. Üstün oynadılar. Biz çok iyi cesur bir savunma yaptık. Bazı pozisyonlarda gol yemediğimiz için şanslıydık. Son bölümde Demba Ba ve Kerim ile oyunu bitirebilecek fırsatları bulduk ama değerlendiremedik. Ben bugün Sivasspor'un başında olsam maç sonu hayal kırıklığı yaşardım. Geçen yıl burada biz çok daha iyi oynamış ama 3-0 kaybetmiştik. Oyunun belirli bölümünde gerçekten çok şanslıydık. Sezonun böyle kiritik bir döneminde hayati olarak nitelendirelebilecek bir galibiyet aldık."
Bilic, takımında bir düşüş olup olmadığı konusundaki soru üzerine şöyle dedi:
"Bir düşüş olduğuna katılmıyorum. Yoğun bir takvimden geçtik ve bu devam ediyor. Liverpool ile 2 maç oynadık. Arada lig maçları da vardı. Rövanş maçında 120 dakika üst düzey oynadık. Bugün tabi ki en iyi performansımızı ortaya koymadık. Balıkesirspor maçında rakip puan almayı hak etti ama biz de şanssızdık. Bugün de biz biraz şanslıydık. Bugün takım adına Olcay çok büyük bir mücadele verdi. Sürekli oyunun içindeydi. Pas düzeyinin yetersizliğinin etkisi büyüktü. Bunda çimin yüksekliği etkili olabilir. Uzun bir aradan sonra hafta arasını maç yapmadan geçirdik. İyi antrenmanlarla geçirdik. Sivas her zaman çok zor bir deplasman. Onun için burada galibiyet almak gerçekten çok önemli. Derbi sonucunu da bekleyip göreceğiz."
Hırvat çalıştırıcı, Necip Uysal'ın performansı konusundaki soruya da, "Necip Uysal'ı medya, bazen eleştirirken de dile getirmiştim. Her oyuncudan her zaman iyi performans bekleyemezsiniz. Necip, nadiren performansının altına düşüyor. Bugün de gerkeçten çok iyiydi. Bugün ofansif oyuncularımız yeteri kadar iyi bir performans ortaya koyamadılar. Onların daha iyi oynamasına ihtiyacımız var. Biz geriye çekildikçe Sivasspor daha fazla üzerimize gelip alanlar buldu. Çok iyi savunduk ve bu galibiyeti getirdi" diye konuştu.
SERGEN YALÇIN: "FAZLASIYLA ÜZÜLDÜK"
Medicana Sivasspor teknik sorumlusu Sergen Yalçın ise fazlasıyla üzün olduklarını belirtirken şunları söyledi:
"Öyle oldu, böyle oldu dan ziyade sonuçta kaybettik. Ancak oyun genelinde çok daha iyi olan, güçlü duran pozisyona giren taraf olduğumuzu ve mağlubiyeti hak etmediğimizi düşünüyorum. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Futbol sonuç oyunu. Sonuçta bugün bizim puanımız yok. Ligde zor bir yerdeyiz. Bunun için maç kazanmamız gerekiyor. Bugün top bizi sevmedi. Ligin bitmesine daha çok maç var. Bu maçlarda puanlar alıp bir an evvel yukarı çıkıp rahatlamak istiyoruz."
Hakemlerin bu maçta da hatalı kararları olduğunu belirten Sergen Yalçın, "Bugün hakem acayip fauller çaldı, anlamak mümkan değil. Sahada benim oyuncularım güçlü, ayakta kaldı. Öyle enteresan, öyle alakasız fauller çaldı. Oysa her pozisyona faul çalınmaması, hakemlerin daha mücadeleye yönelik yönetmeleri lazım. Kimseyi korumayacaksın, kim güçlü ise bırak o ayakta kalsın, Bülent Yıldırım'ın yönetiminden hiç memnun değilim." dedi. Maçta son pozisyonlarda beceriksiz olduklarını belirten Sergen Yalçın, şöyle devam etti:
"İnanılır gibi olmayan net pozisyonlarımız vardı. İlk yarı 0-0 iken yan toplardan pozisyonlarımız vardı. Golü yapabilirdik. Eneramo'yu kaybetmesek, belki daha farkı olabilir miydi. Utaka da oyuna girdikten sonra fena oynamadı. Performans konusunda konuşacak bir şey yok. Atacaksın golü, atamazsan kaybedersin. Çok komik bir gol yedik. Benim en üzgün olduğum konu çalışıyoruz, maça göre oyun planı hazırlıyoruz. Düşündüğümüz her şeyin sahada gerçekleşmesine rağmen kaybettiğimiz için üzgünüz. Biz oynadığımız maçlarda iyi oynuyoruz. Geçen hafaki Gençlerbirliği maçında kötü oynadık derken biz kendi performansımız kötüydü. Bizim bireysel perormansımız kötüydü. İyi mücadele ediyor, iyi oynuyoruz pozisyonlar buluyoruz ama kaybediyoruz."
Dışarıdan antrenör olarak maçı izlemenin zor olduğunu belirten Sergen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ceza alanında öyle pozisyonlar oldu ki nasıl gol olmaz diye düşünüyorsunuz. Olmadığı zaman kenarda durmak çok zor. Yapacak bir şey yok, bundan sonrasına bakacağız. Bugünü hemen unutmamız lazım."
Sergen Yalçın, maçta İbrahim Akın hamlesinde geç kaldığı yönündeki soru üzerine ise, "İbrahim Akın hamlesinde geç kalmak için takımın kötü oynaması lazım. Zaten sürekli pozisyona giren takım bizdik. Son 5 dakikada stoperi bile forvete göndermiştim. Aydın'ı da zamanı geldiği zaman kullanacağız. Her şeyin bir zamanı var. Ağır bir ameliyat geçirdi. Biz onu oynatmaktan ziyade tekrar futbola kazandırmaya çalışıyoruz. Bir an önce iyileşip tekrar futbolculuk kimliğini kazanması lazım. Onun içine yavaş yavaş kendisini hazırlamasını bekliyoruz" dedi.
BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ MEMNUN
Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, maç sonunda değerlendirmelerde bulundu. Galip geldikleri için mutlu olduklarını belirten Albayrak, "Bundan sonra maçlar çok daha zorlu geçecek artık. Sahada da onu gösterdi. Sivasspor'a da başarlar diliyoruz. İyi bir oyun oynadılar. Bizim arkadaşlarımız da bugün çok moral motivasyonla çıktı. Artık alınacak 3 puan çok önemli. Çünkü şampiyonluk yolunda giderken alacağınız puanlar çok önemli. O yüzden 3 puanı aldığımız için çok mutluyuz. Oyuncularımızı tebrik ediyorum" dedi.
İlk yarıda oyundan çıkan Sosa'nın adalesinde çekme olduğu için dinlendirilme amaçlı oyundan alındığını belirten Albayrak, Brugge maçı için Brüksel'e gideceklerini hatırlatarak, "Tüm camiamız ile birlikte tüm Türkiye'nin dualarıyla oraya gidiyoruz. Galip olarak döneceğiz inşallah. Herkes bizi desteklesin" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.