Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı: Hakem atamasının doğru olmadığını düşünüyorum

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı, "UEFA tarafından yapılan bu atamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Hakem, yediğimiz golün başlangıcında, oyuncumuza yapılan harekette faulü vermedi." dedi.

03 Kasım 2017 Cuma 00:58
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı: Hakem atamasının doğru olmadığını düşünüyorum






İSTANBUL (AA) - Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi C Grubu 4. haftasında Hoffenheim ile 1-1 berabere kaldıkları mücadeleyi yöneten Avusturyalı hakem Harald Lechner'i kararlarından dolayı eleştirdi.

Avcı, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, bir Alman takımıyla yaptıkları maçta UEFA'nın bu ülkeye komşu olan Avusturya'dan bir hakemi müsabakaya atamasının yanlış bir karar olduğunu dile getirdi.

"46. dakikada başlangıcı faul olan pozisyondan golü yedik"

Kararlarından dolayı Lechner'e tepki gösteren Avcı, "46. dakikada başlangıcı faul olan pozisyondan golü yedik. Kendi ülkemizde oynarken hakemlerimizi yerden yere vuruyoruz, her maç hedef tahtası yapıyoruz. Bir Alman takımıyla oynuyoruz, sahada komşu ülkesi olan Avusturya'dan bir hakem var. Sahada ve soyunma odası koridorlarında Almanca konuşuyorlar. UEFA tarafından yapılan bu atamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Hakem, yediğimiz golün başlangıcında, oyuncumuza yapılan harekette faulü vermedi. Bu maçtaki hakem yönetimi, kendi hakemlerimizin değerini bilmemiz gerektiğini gösterdi." ifadelerini kullandı.

"İki maçı da kazanırsak gruptan çıkıyoruz"

Gruptaki şanslarını da değerlendiren Avcı, "Grupta oynanan diğer mücadele berabere bitmiş. İki maçı da kazanırsak gruptan çıkıyoruz. Şu anda 23 kişilik oyuncu grubumuz var. Üç kulvarda da mücadele edeceğimizi hesapladık ve bu doğrultuda planlarımızı yaptık. Her kulvardaki şansımızı sonuna kadar zorlamak istiyoruz." diye konuştu.

"Oyun içinde hep arayış içindeydik"

Abdullah Avcı, Hoffenheim ile Almanya'da oynadıkları maçtaki oyun planlarına göre ikinci karşılaşmada değişikliğe gittiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Hoffenheim saha içinde sistemini değiştirebilen, yaş ortalaması 24 olan, fizik kalitesi yüksek bir geçiş takımı. İlk maçta 4-4-2 oynadık, bugün ise planda değişiklikler yaptık. Kenar oyuncularımız ile baskı yaptık. Oyun içinde hep arayış içindeydik. Sonuna kadar oyun içinde kaldık."

Hoffenheim Teknik Direktörü Nagelsmann: Maç, hakkı olan beraberlikle sona erdi

Hoffenheim'ın teknik direktörü Julian Nagelsmann, iki takımın da hak ettiği 1 puanı aldığını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan 30 yaşındaki Nagelsmann, ilk 45 dakikanın iki takım adına da iyi geçmediğini belirterek, şunları kaydetti:

"İkinci yarıya golle başladık. 45'inci ve 60. dakikalar arasında çok boş alan bulduk. İkinci golü atmak için fırsatları da yakaladık ama değerlendiremedik. 60'ıncı dakikadan sonra Başakşehir baskılı oynadı ve uzatmalarda da olsa golü buldu. Maç, hakkı olan beraberlikle sona erdi."

İki takımın da gruptan çıkma şansını değerlendiren genç teknik adam, "İki takımın da gruptan çıkma şansı adına, maç öncesine göre pek bir şey değişmedi." ifadesini kullandı.

"Abdullah Avcı'nın yaptığı rotasyona şaşırmadım"

Nagelsmann, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın yaptığı rotasyonla ilgili olarak ise "Abdullah Avcı'nın yaptığı rotasyona şaşırmadım, ilk maçta da bununla karşılaşmıştık. Rakibimizin de sakatlık listesi çok uzun, o yüzden böyle bir kadro ile sahaya çıkması beni şaşırtmadı." değerlendirmesinde bulundu.

Alman çalıştırıcı, Medipol Başakşehir'in sert oynadığı yönündeki yoruma da karşı çıkarak, "Bu görüşe katılmıyorum. Rakibimizin çok sert oynadığını düşünmüyorum, biz de rakibimizden çekinmedik, geri kalmadık, aynı sertlikte cevap verdik. Futbolun içinde olan bir sertlik vardı." diye konuştu.

Nagelsmann, ilk yarıda sakatlanarak oyundan çıkan Kevin Vogt'un durumunun ise ciddi gözüktüğünü sözlerine ekledi.

Muhabir: Hilmi Sever

Son Güncelleme: 03.11.2017 09:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.