Mersin İdmanyurdu:"istikrar Yakalamalıyız"

KARDEMİR KARABÜKSPOR deplasmanında elde ettiği 2-0'lık galibiyetle puan cetvelinde 4'ncü sıraya çıkan Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Rıza Çalımbay, "İstikrar yakalamalıyız" dedi. Ligde üst üste 2 maç...

01 Ekim 2014 Çarşamba 15:21
Mersin İdmanyurdu:






KARDEMİR KARABÜKSPOR deplasmanında elde ettiği 2-0'lık galibiyetle puan cetvelinde 4'ncü sıraya çıkan Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Rıza Çalımbay, "İstikrar yakalamalıyız" dedi.
Ligde üst üste 2 maç kazanmalarının çok önemli olduğunu ifade eden Rıza Çalımbay, "İlk 4 maçta iyi oyun ortaya koyduk. Yeni bir takım olmamıza rağmen ileriye yönelik iyi sinyaller verdik" diye konuştu. Zorlu bir fikstüre sahip olduklarını ve bu nedenle iç sahada oynayacakları maçların çok önem taşıdığını, ayrıca havaya girmemeleri gerektiğine dikkati çeken Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:
"Lig çok uzun bir maraton. Puanlara, galibiyetlere çok ihtiyacımız var. İki maçı aldık diye her şey tamam değil. Bana göre daha da iyi olmalıyız. Önemli olan iyi bir istikrar yakalamak. Önemli olan takımı oturtmak. Bunları da yapmak istiyorsak herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Teknik heyetten, futbolcusuna, yönetiminden tüm personele herkesin sorumluluğunu bilip, görevini yerine getirmesi gerekiyor. Eğer herkes sorumluluğunu yaparsa biz başarılı oluruz. Ben çok iyi bir takımla çalışıyorum. Arkadaşlık üst seviyede. Bunu yavaş yavaş sahaya da yansıtıyoruz."  
Cuma günü kendi sahalarında oynayacakları Bursaspor karşılaşmasına ilk maç gibi baktıklarını da vurgulayan Çalımbay, uzun bir aranın ardından taraftarlarla buluşacaklarını, onlardan büyük destek beklediklerini de ifade etti. Rıza Çalımbay, Bursaspor maçının oynanacağı Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda incelemeler yaptığını ve zeminin "fena sayılmadığını" dile getirerek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendilerine yardımcı olmadığı için üzüldüğünü söyledi. Çalımbay, 4'üncü haftanın son gün karşılaşmasını oynadıklarını, 5'inci haftanın da açılış maçını yapacaklarını vurgulayarak şöyle devam etti:
"Arada 2 gün var. Benim sakatım var, darbe alan oyuncularım var. Benim bu oyuncularım 2 gün içinde yetişme şansı yok. Bu maçları ayarlarken coğrafyaya bakmak gerekiyor. Karabük bizler için ulaşım açısından zor deplasmanlardan bir tanesi. Biz dün buraya geldik. Bir gün dinleniyorsun öteki gün kampa girip maça çıkıyorsun. Biz rica ettik federasyondan. Bu sahanın 2 güne bile ihtiyacı var. Bursaspor maçını daha ileriye alabilirlerdi. Bu yapılabilirdi. Bunu bize çok gördüler. Herkes anlayış gösterebilirdi." Serkan Balcı 'nın sakatlığının sürdüğünü ve maça yetişemeyebileceğini belirten Rıza Çalımbay, Bursaspor karşısında işlerinin zor olacağını bildiklerini, herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.
MAÇ TEVFİK SIRRI GÜR'DE 
Öte yandan Mersin İdman Yurdu'nun stadyum krizi sonunda çözüldü. Kulüpten yapılan açıklamada konuyla ilgili şu görüşlere yer verildi:
"03.10.2014 Cuma günü 20.00′de oynanacak olan Mersin İdmanyurdu Bursaspor Spor Toto Süper Lig müsabakası da dahil olmak üzere Mersin İdmanyurdu Spor Kulübü’nün , Süleyman Seba Sezonu ilk yarı sonuna kadar açıklanan program dahilinde oynayacağı tüm iç saha müsabakaları Tevfik Sırrı Gür Stadı‘nda oynanacaktır. Ayrıca Mersin Stadı için kombineler hangi tribünden alınmışsa Tevfik Sırrı Gür Stadı içinde aynı tribün geçerli olacaktır."    FOTOĞRAF            

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.