Mhk Başkanı Alp: "hakemlerimizi Korumamız Lazım, Futbolculara Yapılan Küfürler İse Tff Temsilcileri İle İlgili Bir Durum"

  Hakan TARHAN, İstanbul- Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Zekeriya Alp, geride kalan haftada hakemleri değerlendirirken, Türkiye...

25 Kasım 2014 Salı 16:37
Mhk Başkanı Alp:






 

Hakan TARHAN, İstanbul-

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi.


Zekeriya Alp, geride kalan haftada hakemleri değerlendirirken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun hakemlere vermiş olduğu 'Soyunma odası koridorlarında bir sıkıntı olursa maç tehir etme yetkisi' konusunu da yorumladı.

Alp, "Hakemlerimizi mutlaka korumamız lazım. Bir hakem en üst seviyeye 20'li yıllar sonrasında uzun emekler sonucunda geliyor. Sonrasında istenilen düzeyde hakemlik yapıyor. Koridorlarda yaşananlarla ilgili hukuk kurulunun bana sunduğu yöneticilerin ifadelerini söylemeye terbiyem müsade etmiyor. Oradaki kelimeleri duysanız hayretler içinde kalırsınız ancak bu ifadeler bizim hakemlerimize söyleniyor." şeklinde konuşurken, bir gazetecinin 'Bursaspor-Fenerbahçe maçında Volkan Demirel'e uzun süre vatan haini denildi. Futbolcular da korunacak mı. Acaba Fırat Aydınus maçı tehir etmeyerek hata mı yaptı?' sorusuna ise şu cevabı verdi:

"O soruya ben cevap veremeyeceğim, bu konu temsilcilerle ilgili bir konu. TFF'nin alanına giriyor. TFF'nin görevlendirdiği kişiler var. Saha içindeki yetki tamamen hakemimize aittir. Koridorlarla ilgili TFF çok yerinde bir karar verdi. Zaten bunu FIFA'nın talimatlarının 5. maddesinde göreceksiniz. Bundan sonra hep birlikte bütünlüğü sağlayacağız. Bu haftaki maçlarda futbolcular da oldukça iyi niyetliydi. Dediğim gibi sorduğunuz soru ile ilgili olarak o alan TFF'nin görevlendirdiğıi temsilcilere ait "

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.