Milli atlet Nevin Yanıt'ın iki altın madalyası elinden alındı

İSTANBUL, () - ULUSLARARASI Atletizm Federasyonu (IAAF), doping cezası üç yıla çıkarılan milli atlet Nevin Yanıt'ın derecelerinin sıfırlandığı periyodu açıkladı. Üç önemli derecesi silinen Yanıt, iki altın madalyasını da kaybetti. IAAF...

30 Haziran 2015 Salı 18:39
Milli atlet Nevin Yanıt'ın iki altın madalyası elinden alındı






İSTANBUL, () - ULUSLARARASI Atletizm Federasyonu (IAAF), doping cezası üç yıla çıkarılan milli atlet Nevin Yanıt'ın derecelerinin sıfırlandığı periyodu açıkladı. Üç önemli derecesi silinen Yanıt, iki altın madalyasını da kaybetti.

IAAF tarafından yapılan açıklamaya göre milli atlet Nevin Yanıt'ın 28 Haziran 2012'den bu yana elde ettiği tüm dereceler silindi. Bu kararın ardından Yanıt, 2012 Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra, Olimpiyat finalinde Türkiye rekoruyla elde ettiği beşincilik ve 2013'ün Mart ayında Göteborg'da kazandığı 60 metre engelli salon Avrupa altını unvanlarını kaybetti. Milli atletin Londra'da koştuğu 12.58'lik Türkiye rekoru da silinmiş oldu.

Nevin Yanıt'ın üç yıllık doping cezası 5 Mart 2016 tarihinde sona erecek.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.