Milli sporcumuz Gülçin, Malta'dan 5 madalya ile dönüyor

Gülçin Güreşçi 39. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları Uluslararası Spor Hekimliği Sempozyumu için Malta'daydı

24 Haziran 2018 Pazar 15:29
Milli sporcumuz Gülçin, Malta'dan 5 madalya ile dönüyor






Milli sporcumuz Gülçin, Malta'dan 5 madalya ile dönüyor


Gülçin Güreşçi 39. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları Uluslararası Spor Hekimliği Sempozyumu için Malta'daydı

AKUT Arama Kurtarma Derneği gönüllüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Dr. Gülçin Güreşçi, 39. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları Uluslararası Spor Hekimliği Sempozyumu için gittiği Malta'da beş madalya kazandı. Gülçin Güreşçi, Sivil Toplum Kuruluşlarının afetlerdeki önemi üzerine çalışmalar yapmakta olup aynı zamanda bir AKUT gönüllüsü, AKUT Spor Kulübü Atletizm ve Bisiklet branşları sporcusu ve milli atlettir.

Başarılı bir akademisyen ve başarılı bir milli sporcu olan Gülçin Güreşçi, Malta'da uzun atlama, 100 m, gülle atma, 200 m, 4x100 m bayrak yarışı ve disk atma yarışları olmak üzere toplam 6 farklı branşta yarıştı. Güreşçi, 39. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları'nda 100 m. ve 200 m. yarışlarında birinci, uzun atlamada ikinci ve gülle atmada ise üçüncü oldu. Türkiye'yi temsilen yer aldığı International Team takımı ile de 4x100 m bayrak yarışında birincilik kazandı. Takımda iki Maltalı ve bir Avusturyalı atlet ile birlikte performans sergiledi.

Güreşçi aynı zamanda 39. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları Uluslararası Spor Hekimliği Sempozyumu'nda sunum yaptı. Kendisi de Çölyak hastası olan Gülçin Güreşçi, Çölyak Hastası Sporcuların Performansının Değerlendirilmesi ve Arama-Kurtarma Operasyonlarında Performanslarının Arttırılması konulu sunumumda ilgiyle takip edildi. Yaşadığı deneyimleri, akademik çalışmalarla harmanladığı sunum dinleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Fazla bilinirliği olmayan bu hastalık hakkında sunum yapan Gülçin Güreşçi, beslenmenin ve Çölyak hastası sporcuların performansının arttırılması konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.