Muharrem Usta'dan hakem Deniz Ateş Bitnel'e 'Fitnes hocalığı yap'

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Galatasaray maçı sonrası hakem Deniz Ateş Bitnel ve Türk futbolu hakkında konuştu.

22 Şubat 2016 Pazartesi 02:07
Muharrem Usta'dan hakem Deniz Ateş Bitnel'e 'Fitnes hocalığı yap'






Muharrem Usta'dan hakem Deniz Ateş Bitnel'e 'Fitnes hocalığı yap'

4 kırmızı kartlı Galatasaray Trabzonspor maçı sonrası Karadeniz'in köklü kulübü adeta isyan etti. Taraftarı Başkan Muharrem Usta güçlükle teskin etti. Galatasaray maçı sonrası sert açıklamalar yaptı. Usta hakem Bitnel'i sert bir dille eleştirdi.


İşte Muharrem Usta'nın açıklamalarının özeti ve sözlerinin tamamı...

1-İnsanın yalnız ekmeğe değil şerefe de ihtiyacı var
2-Bu akşam dünyaya rezil olan Türkiye'nin futboludur.
3-Salih Dursun bu gece Türk futboluna kırmızı kartı göstermiştir
4-Deniz Ateş Bitnel! Sen fitnees hocalığımı yapıyorsun, ne yapıyorsun çekil artık!
5-Siz kimleri kurtarmaya çalışıyorsunuz?
6-İnşallah Salih Dursun bu akşam rüyalarınıza girer.
7-Galatasaray ile bir derdimiz yok.
8-Onur, o penaltıda kaleden çıksın istedim.
9-Türk futbolu değişmek zorunda. Yarın kesinlikle başka bir gün olacaktır.

"DAHA AĞIR KONUŞMAYALIM"

Acaba üzüntülü mü olmalıyız, yoksa Türk futbolunda bir şeyler değişecek diye sevinçli mi olmalıyız? Alnımız dik, Türkiye'de oynanan futbolun değişime ihtiyaç duyduğu süreçten geçiyoruz. Bir şeyler sebep olacaktı, bu akşam çok önemli değişim gecesini yaşıyoruz. Ağır ifadeler kullanılabilir ama Türkiye'de ağır ifadeler bir şeye yaramıyor. Basını biraz takip ettim, en hafif tabirler bu gece utanç gecesi. Daha ağır konuşmayalım, burada kalsın.

"YALNIZ EKMEK DEĞİL ŞEREFE DE İHTİYAÇ VAR"

Okullarda öğretilir ya, onur, gurur. Bunlar önemli kelimeler. Bunlar çocuklara babaları tarafından öğretilmesi gereken kelimeler. Bunları bizler öğreteceğiz değil mi, hakemler. Şerefle bitirilmesi gereken en ağır görev hayattır. İnsanın yalnız ekmeğe değil şerefe de ihtiyacı vardır.

"SEN, MARIN İTİLİRKEN NEREDEYDİN?"

Bu maç Özer'in ikinci sarı kartıyla zaten bitti. Peki ya sonrası? Bize verilen penaltı? İnanılır gibi değil ya da Aykut'a verilen kırmızı kartta yan hakem koştu ve 'Kırmızı kartı ver' dedi. Peki sen Marin itilirken neredeydin? Orada koşma, burada koş? Öyle mi?

"DENİZ ATEŞ BİTNEL FİTNESS MERKEZİNE GİT..."

Trabzonspor'un toplam 7 faulu var, 4 kırmızı çıktı ve 1 penaltı var. Maç 1 dakika uzadı. İlk başta söylediğim kavramlardan nasibini alan biri olsa, bu maç böyle mi olurdu? Deniz Ateş Bitnel! Sen fitnees merkezi mi açıyorsun, ne yapıyorsun çekil artık buradan. Fitness hocası olduğunu biliyorum, git orada hocalık yap. Keşke sorun orta tecrübede bir hakem olmuş olsa. Böyle bir hakemin böyle bir operasyona soyunmasındaki iklimi sorgulamamız lazım. Deniz Ateş Bitnel sorun sen değilsin. Keşke sorun sen olsan.

"KİMİ KURTARMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?"

Hatırlıyorsanız bizim Galatasaray ile Trabzon'da da bir maçımız vardı. Siz kimleri kurtarmaya çalışıyorsunuz? Hayır olsun! Siz Trabzonspor'a karşı bu cesareti nereden buluyorsunuz? Bir takım ilişkiler, bir takım ağalar olabilir ama bu değişmeli. Sorunlu TFF ve MHK. Bizim ilişki ağımız orada olan biteni anlayacak güçte.

"DÜNYAYA REZİL OLAN TÜRK FUTBOLUDUR"

Bu akşam dünyaya rezil olan Türkiye'nin futboludur. BBC, L'Equipe, The Sun, Daily Mail ve daha sayamayacağım neler neler... Salih Dursun bu gece Türk futboluna kırmızı kartı göstermiştir. Dönüşümün sembolüdür. Dünya bunu konuşuyor. Türk futbolunu nasıl bu kadar rezil ediyorsunuz? Dünyaya Türkiye'yi rezil ettirmeye doğru giden bu yapıyı görmüyor musunuz yıllardır? Özel bir gayret içerisinde misiniz?

"SALİH DURSUN İNŞALLAH RÜYALARINA GİRER"

Türk futbolunu yönetenler, Salih Dursun'u sembol edinin. İnşallah Salih Dursun bu akşam rüyalarınıza girer.

TRABZONSPOR TARAFTARLARINA MESAJ

Değerli Trabzonspor taraftarları, en ufak bir taşkınlık yapmayın. Değişimin fitilini ateşleyen kulüp olmak zorundayız.

"GALATASARAY İLE DERDİMİZ YOK"

Galatasaray taraftarı da çok pişman. Onlara da teşekkür ediyorum. Bizim Galatasaray ile bir derdimiz yoktu. Dursun Bey ile oturduk, konuştuk. İddiası olmayan iki takımla ilgili sahada olmayan tiyatro neyi ifade ediyor? Bizim açımızdan açıklaması mümkün de anlamak istemeyenlere söylüyorum. Salih Dursun haksızlığa isyanın sembolüdür. Sadece Trabzonspor için değil Türk futbolunda yaşanan haksızlıkların sembolüdür. Değişmek zorundayız. Bugün son gündür. Bundan daha ileri gitme şansımız yok. Yarın kesinlikle başka bir gün olacaktır. Trabzonspor için de Türk futbolu için de başka bir gün olmak zorundadır. Bu akşam bir tiyarto seyrettik ama kötü bir tiyatroydu. Ben zekası olan insanların zekasıyla oynamaya cüret eden bu insanlara gülüyorum.

"ONUR, O PENALTIDA KALEDEN ÇIKSIN İSTEDİM"

Bu akşamın kazananı Trabzonspor olmuştur, Türk futbolu olmuştur. Penaltı olduğunda Hami'ye haber göndermeye çalıştım ama ulaştıramadım. Onur kaleden çıksın, olmayan penaltı ne olacaksa olsun. Bu haberi ulaştıramadım. Sonradan sordum, onların da aklına gelmedi.

"KAPKARA BİR TARİH YAZILDI"

Trabzonspor Başkanı Maharrem Usta, maç bitiminde ise sıcağı sıcağına şu açıklamaları yapmıştı...

"Gerçekten Türkiye'de geriye dönüp baktığımızda büyük bir markadan bahsediyoruz. Yine büyük bir marka olan Galatasaray ile maç oynamak için, sayın başkan Dursun Özbek'in daveti ile yemek yedik. Güzel ve centilmence sonuçlanması adına dostluk sergiledik. Bugün burada bir tarih yazıldı. Ama maalesef kapkara bir tarih. Bunu yazanları, milyonlarca Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan sporseverlere havale ediyorum. İnşallah bu büyük tarihi yazan Anadolu'nun devasa kulübü, bundan sonra yeni sayfaların yazılmasına vesile olur. Dayanılmaz bir acı. Keşke bunları konuşmasaydık, ama bunları aşmasını bileceğiz. Dimdik olun, alnınız bütün herkese açık olsun. Galatasaraylılar bana mesaj yolladı. "Sakın üzülmeyin, biz Galatasaraylılar olarak üzüldük" dedi. 11'de görüşmek üzere" Sporx
Son Güncelleme: 22.02.2016 02:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.