Muslere Aslan'ı ipten aldı

Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. maçında Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde Almanya temsilcisi FC Schalke 04le karşılaştı.

25 Ekim 2018 Perşembe 07:38
Muslere Aslan'ı ipten aldı






Muslere Aslan'ı ipten aldı

    Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. maçında Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde Almanya temsilcisi FC Schalke 04le karşılaştı.Sarı kırmızılılar, karşılaşmadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldılar.Bu sonuça Galatasaray  puanını 4’e yükseltti ve grupta 3. sırada yer aldı.

   Galatasaray,  kilidini ilk kez 10. dakikada açtı. Sol kanattan içe kat ederek topu taşıyan Garry’nin şutunda kaleci Nübel, topu kornere zorlukla çeldi. Almanya temsilcisi FC Schalke 04  13. dakikada sarı kırmızılılarda büyük tehlike yarattı. Konoplyanka Galatasaray defansının arkasına sarkarak Muslera’yla karşı karşıya kaldı. Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi’ndeki 30. maçına çıkan Muslera, Konoplyanka’nın şutunu çelse de kaleye yönelmesine engel olamadı ancak topu çizgiden çıkaran Martin Linnes oldu.
    Galatasaray 15. dakikada, Schalke 04 17. dakikada kazandıkları köşe vuruşlarından yararlanamadı. Ağırlıklı olarak orta saha mücadelesiyle geçen bir bölümün ardından sarı kırmızılılar 34. dakikada tehlike yaratabilecek bir yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına gelen Maicon’un ayak içi vuruşu üst direği sıyırarak oyun alanını terk etti. İlk yarının son dakikalarında iki takım da birbirinin kalesinde çok net pozisyonlar yakaladı. Önce Galatasaray, sağ kanattan ceza sahasına giren Garry’nin pasında topla buluşan Eren’in şutunda Nübel’i geçemedi; daha sonra konuk ekibin forvet oyuncusu Konopylanka’nın şutunda Muslera, çevik bir kurtarışla topu kornere gönderdi.

İkinci yarının henüz ilk dakikalarında konuk ekip Galatasaray kalesinde çok büyük bir tehlike yarattı. Embolo, ceza sahamızın solundan girerek Muslera’yla karşı karşıya kaldı. Embolo çektiği şutta Muslera’yı geçemedi ancak topu tekrar önünde buldu, Ozan Kabak çizgideki müdahalesiyle engel oldu.Konoplyanka‘nın ceza sahası dışından çektiği şutta Muslera bir kez daha başarılı oldu. 57. dakikada ceza sahasına giren Caliguiri’nin pasında buluşan Embolo’nun vuruşunda top Galatasaray ağlarına gitti ancak bu top yardımcı hakemin kaldırdığı ofsayt bayrağıyla iptal edildi. Karşılaşmanın 62. dakikasında Ozan Kabak’ı geçerek ceza sahamıza giren Embolo’nun şutu yan ağlarda kaldı. 70. dakikada Muğdat’ın oyuna girmesiyle Galatasaray rakip sahadaki baskısını; taraftarımız tribündeki desteğini arttırdı. Sarı kırmızılılar, kurduğu baskıyla arka arkaya köşe vuruşları kazansa bu fırsatlardan yararlanamadı. Konuk ekip 88. dakikada Skrzybsky’le tehlike yarattı. Savunmamızın arkasına sarkarak Muslera’yla karşı karşıya kalan oyuncu sert bir şutla Muslera’yı geçmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Belhanda’nın uzatma bölümündeki ceza sahasından çektiği şut da direğin üstünden dışarı çıkınca karşılaşma 0-0’lık skorla sona erdi.

Fatih Terim "İkinci yarı maçı kaybedebilirdik"

 Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, FC Schalke 04 ile 0-0 berabere kaldığımız maç sonrasında yayıncı kuruluşun sorularını yanıtladı.

Fatih Terim’in maç hakkındaki değerlendirmeleri şu şekildeydi:

“1 puan bizim için şans. Beklediğimiz bu değildi. Sahanın içerisinde istemediğimiz şeyler de gelişti. Belirli bir müddet sonra doğru eşleşmeler yaptık ama bu kez de hücuma çıkarken çok pas hatası yaptık. Böyle seviyelerde bunu cezalandırabiliyorlar. Birinci yarı topu tutmamızla, bulduğumuz pozisyonlarla iyi başladık belki ama ikinci yarı kaybedebilirdik. Muslera muhteşem oynadı. Ozan Kabak da en büyük teşekkürü hak edenlerden. Schalke’nin agresif bir takım olduğunu, dikkat etmemiz gerektiğini söylemiştik. Bu puan bizi yarışın içinde tuttu. Üst sıralar bize hala açık. Bugün taraftarımızın çok büyük desteği vardı, yanımızda durdular. Boşuna cephane dememişiz onlar için. Hepsine teşekkür ederim. İkinci yarı için sadece direndik diyebilirim. Muhakkak ki bu bizim oyunumuz değil. Henüz 15. Dakikada hamle yapmak isterdim, Selçuk’u alabilirdim ancak kendisi 75 dakikayı kaldırabilecek durumda değil. Eğer bu puan bizi yarışın içinde tutuyorsa, bu taraftarla bu direnci sağlayabiliyorsa; bu taraftarla bu takım üç puanlar da kazanacaktır. Meslektaşıma övgüler göndermek istiyorum. İyi maç oynadılar. Tebrik ediyorum kendisini. Tecrübelendikçe çok daha iyi bir teknik adam olacak. İyi bir takımı var. Üç puanı çok isterdim. Bazı kredilerimiz olabilirdi ama açıkçası bunu hak etmedik. Golü yeseydik fark da olabilirdi. Galatasaraylılar ve Türk futbolseveri şunu bilmeli; yavaş yavaş değişeceğiz, değiştireceğiz. Bunu birdenbire yapma şansımız yok. Galatasaray, buradaki birçok maçı pres yaparak, önde basarak, rakip sahada oynayarak, alan daraltarak seyircisiyle beraber kazandı.”

Galatasaray bir sonraki maçında 28 Ekim Pazar günü deplasmanda Yeni Malatya ile karşılaşacak.

STAT: Ali Sami Yen Spor Kompleksi

HAKEMLER:Beniot Bastien, Hicham Zakrani, Frederic Haquette, Benoit Millot, Jerome Miguelgorry, Cyril Mugnier

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Ozan, Maicon, Nagatomo (Ömer 81’), Donk, Belhanda, Badou, Sinan (Selçuk 61’), Rodrigues, Eren (Muğdat 70’)

FC SCHALKE 04: Nübel, Caliguiri, Sane, Nastasic, Mendyl, Rudy, Stambouli, Serdar, Uth (, Konoplyanka (Skrzybski 77’), Embolo (McKennie 82’)

SARI KARTLAR:Embolo (49’), Nagatomo (52’), Linnes (60’), Belhanda (95’)

Son Güncelleme: 25.10.2018 04:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.