Olimpiyat şampiyonu İsmet Atlı anıldı

SERBEST stilde Dünya ve Olimpiyat şampiyonu merhum güreşci İsmet Atlı, Adana Hipodromu'nda yapılan törenlerle anıldı.  İsmet Atlı Kupası Koşusu'nu İlker Akdeniz'e ait, Coffee Bean isimli at jokeyi Akın Sözen ile kazandı. 1960...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 14:43
Olimpiyat şampiyonu İsmet Atlı anıldı






SERBEST stilde Dünya ve Olimpiyat şampiyonu merhum güreşci İsmet Atlı, Adana Hipodromu'nda yapılan törenlerle anıldı. 
İsmet Atlı Kupası Koşusu'nu İlker Akdeniz'e ait, Coffee Bean isimli at jokeyi Akın Sözen ile kazandı. 1960 yılında Roma Olimpiyat Oyunları'nın birincisi, güreşi bıraktıktan sonra antrenörlük, idarecilik, at sahipliği yaptıktan sonra geçen sene vefat eden İsmet Atlı adına düzenlenen koşuyu kazanan atın sahibi adına antrenörü Turgut İbiş'e kupasını, merhum İsmet Atlı'nın yeğeni Mustafa Atlı verdi. Jokey Akın Sözen'e de günün anısına ve uğur getirmesi adına süslenmiş bir at nalını Ankara Güreş Federasyonu Karakucak Kurulu Asbaşkanı Mehmet Sırkıntı verdi.
İSMET ATLI ÖDÜLLERİ
İsmet Atlı Ödülleri Düzenleme Komitesi Başkanı Abdullah Doğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"İlkini başlattığımız ve geneleksel hale getirerek her yıl düzenleyeceğimiz bir törenle her yıl İsmet Atlı Ödülleri'ni vereceğiz. Bu yıl için komitemiz yılın İngiliz atlarında Yıldırım Gelgin'e ait Blaze To Win, Hulusi Çil'e ait Suzi Gold, Dicle Cemiloğlu'na ait Bici Bici, Yılın Arap Atlarında Deniz Kurtel'e ait Uçan ve Menderes Karagül'e ait Bakibey, Yılın Jokeyi olarak Halis Karataş, aprantileri olarak Vahdettin Kaplan ve Furkan Yüksel, yılın yetiştiricisi olarak da Serdal Kemal Özçolak seçildi."

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.