Olimpiyatların Son Eleme Turnuvasına Yoğun İlgi

6-8 Mayıs tarihlerinde İstanbul Bağcılar Olimpik Spor kompleksinde yapılacak olan 2. Dünya Eleme Turnuvası’na 93 ülkeden yaklaşık 600 sporcu İstanbul’a vize almak için geldi. Grekoromen stilde ilk müsabakalar başlıyor. Turnuvada ilk ikiye giren sporcular Ağustos ayında Rio Olimpiyatlarına katılma hakkı elde edecek.

05 Mayıs 2016 Perşembe 15:47
Olimpiyatların Son Eleme Turnuvasına Yoğun İlgi






Rio Olimpiyatları için güreşte son vizeler belli oluyor. 6-8 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan 2. Dünya Eleme Turnuvası’na 93 ülkeden yaklaşık 600 sporcu İstanbul’a vize almak için geldi. Turnuva ile ilgili tüm hazırlıklar sürerken turnuvaya gelen misafirler organizasyona ilişkin memnuniyetini dile getirdi.
İstanbul Bağcılar Olimpik Spor kompleksinde yapılan hazırlıklar tamamlandı. Sporcular bugün tartıya çıkarken yarın da grekoromen stilde ilk müsabakalar başlıyor. Turnuvada ilk ikiye giren sporcular Ağustos ayında Rio Olimpiyatlarına katılma hakkı elde edecek.
 
93 ÜLKEDEN 600 SPORCU İSTANBUL’A GELDİ
Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı ve 3 gün sürecek olan turnuvaya 93 ülkeden yaklaşık 600’e yakın sporcu güreşecek. Büyük mücadelelere sahne olacak olan müsabakalarda Türkiye adına güreşecek sporcularımız kendi evinde olma avantajını da kullanarak 8 kotayı daha almak için mindere çıkacak.
 
MİLLİ TAKIM SPORCULARINA JEST
Türkiye Güreş Federasyonundan milli takım sporcularına eleme maçları öncesi büyük jest geldi. Turnuvada milli kafileyi taşıyacak otobüs milli sporcularımızın fotoğraflarıyla donatıldı. Federasyon Genel Sekreteri Adem Varlık tarafından yaptırılan tasarım çok beğenildi. Varlık; “Millilerimiz çok daha büyük değerleri hak ediyorlar” dedi.
 
MİLLİ TAKIMDAN 8 SPORCU KATILIYOR
Turnuvada maçlar Serbest Stil, Grekoromen ve Kadınlar Serbest Stil branşlarında yapılacak. Müsabakaların ilk günü Grekoromen stilde başlarken ikinci gün Kadınlar Serbest ve son gün Serbest Stil ile son bulacak. Türkiye adına ilk gün 5 güreşçimiz grekoromende güreşecek. Daha sonra kadınlar serbestte 2 güreşçimiz mindere çıkarken son gün ise serbestte bir sporcumuz güreşecek. Toplamda Milli takımımızdan 8 sporcumuz turnuvaya katıldı.
 
İSTANBUL’DA MİNDERE ÇIKACAK SPORCULARIMIZ
Turnuvaya katılacak olan sporcularımızın isimleri ve sıkletleri şöyle:
 
GREKOROMEN (GR)
59 kiloda Rahman Bilici
66 kiloda Yunus Özel
75 kiloda Selçuk Çebi
85 kiloda Metehan Başar
98 kiloda Cenk İldem
 
KADINLAR (FW)
48 kiloda Evin Demirhan
63 kiloda Bediha Gün
 
SERBEST STİL (FS)
57 kiloda Süleyman Atlı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.