'Organizasyondan memnun olmayan ülke yok'

İşitme Engelliler Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Kürkçü, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatlarına ilişkin, "Organizasyon çok büyük. Dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu. Bence organizasyondan memnun olmayan ülke yok." dedi.

22 Temmuz 2017 Cumartesi 15:06
'Organizasyondan memnun olmayan ülke yok'






SAMSUN (AA) - 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele eden Milli Erkek Voleybol Takımı'nın başantrenörü Osman Kürkçü, Türkiye'nin olimpiyatlar için gereken her şeyi düşündüğünü belirterek, organizasyondan memnun olmayan ülke olmadığını düşündüğünü söyledi.
Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda, AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kürkçü, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nı Türkiye'ye kazandırmanın çok önemli olduğunu aktararak, "Emeği geçen herkese, özellikle de Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür etmek istiyorum. Organizasyon çok büyük. Dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu. Türk misafirperverliğinin en ince noktasına kadar herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bence organizasyondan memnun olmayan ülke yok. Tüm imkanlar çok güzel düşünülmüş." diye konuştu.
Organizasyonun harika bir açılışa sahne olduğunu da kaydeden Kürkçü, Türkiye'de yapılan bu olimpiyatta, Türk bayrağını dalgalandırmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.
"Bizler baba onlar evlat"

Osman Kürkçü, sporcuların özel hayatları da dahil olmak üzere her şeyi kendisiyle paylaştığını belirterek, "Bizler baba onlar evlat. Sürekli konuşuyoruz. İşsiz olan sporcu sayımız çok fazla. Hayatları voleybola bağlanmış, voleyboldan gelecek bir ödüle, bir maaş bağlantısına ihtiyaçları var. İş arıyorsunuz, iş bulamıyorsunuz çünkü duymuyorsunuz. Duymayan insanlarla çalışmamak, toplumumuzun önemli bir sorunu." ifadelerini kullandı.
"Engelli vatandaşlarımızı sporla bir araya getirmeye çalışıyoruz"
Osman Kürkçü, işitme engelli vatandaşları topluma kazandırmaya ve sosyal bir sorumluluk projesi adı altında sporla bir araya getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.
İşitme engellilerin, voleybolda önemli başarılar elde ettiğine değinen Kürkçü, "Tüm maçlar önemli ama benim için dünkü maçın ayrı bir yeri vardı. Tribüne baktığımda çok fazla işitme engelli seyircimiz vardı. Onları bir bayrak altında toplamak, bizim için en büyük mutluluklardan bir tanesi." diye konuştu.
Muhabir: Süha Gür

Son Güncelleme: 22.07.2017 20:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.