Pele'den sonra tarihe geçti

 Fransa'nın başarılı on numarası Mbappe Pele'nin ardından Dünya Kupası finalinde gol atan en genç oyuncu oldu.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 08:47
Pele'den sonra tarihe geçti






Pele'den sonra tarihe geçti

   Fransa'nın başarılı on numarası Mbappe Pele'nin ardından Dünya Kupası finalinde gol atan en genç oyuncu oldu.Dünya Kupası’nın ‘En İyi Genç Oyuncusu’ ödülünün sahibi ise Fransa'nın 19 yaşındaki yıldızı Kylian Mbappe seçildi.Mbappe turnuvayı 4 golle tamamladı.

   Başarılı futbolcu finalde de Hırvatistan ağlarını 1 kez havalandırdı.Hırvatistan ağlarını sarsan Kylian Mbappe, Brezilyalı futbol efsanesi Pele'den sonra ilki başardı.19 yaşındaki Fransız yıldız, 1958'de Pele'nin ardından Dünya Kupası finalinde gol atan en genç oyuncu oldu.

   En iyi kalecisi de Belçika'nın file bekçisi Thibaut Courtois oldu. Courtois, oynadığı 7 mücadelede kalesini 6 kez gol kapatamadı. 26 yaşındaki file bekçisi 3 kez de gol yemeden maçı tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.