Pınar Karşıyaka 5 yılda zirveye

BASKETBOLDA 5 yıl öncesine kadar Avrupa arenasında bile yer almayan Pınar Karşıyaka, ligdeki mucize şampiyonluğun ardından kulüp bazındaki en prestijli organizasyon olan Euroleague hedefine de bileğinin hakkıyla ulaştı. ULEB Euroleague yönetiminin...

30 Haziran 2015 Salı 13:28
Pınar Karşıyaka 5 yılda zirveye






BASKETBOLDA 5 yıl öncesine kadar Avrupa arenasında bile yer almayan Pınar Karşıyaka, ligdeki mucize şampiyonluğun ardından kulüp bazındaki en prestijli organizasyon olan Euroleague hedefine de bileğinin hakkıyla ulaştı.
ULEB Euroleague yönetiminin daha önceden Türkiye'den alındığını açıkladığı B lisansla organizasyona dahil ettiği Pınar Karşıyaka, Türkiye Basketbol Ligi'nde kendisinden 10 kat fazla bütçeli rakipler arasında kazandığı şampiyonluğun ardından masa başında da hak ettiği ödülü aldı. A lisans sahibi Anadolu Efes ve Fenerbahçe'nin yanı sıra Karşıyaka ve wildcard alan Darüşşafaka'yı Euroleague'e gönderen Türkiye, organizasyonda ilk kez 4 takımla temsil edilecek.
Ülkemiz İspanya'dan sonra kıtanın en önemli basketbol organizasyonuna 4 takımla katılan ikinci ülke olacak. Tarihinde ilk kez 1975'te Avrupa'ya adım atan Pınar Karşıyaka, 2003'ten sonra 7 yıl boyunca hiçbir kupaya katılmadı. 2010'da sürekli Avrupa'da yer alıp sonunda Euroleague hedefine ulaşmayı misyon belirleyen Pınar Karşıyaka, 3 sezon Eurochallenge, 2 sezon da Eurocup'ta aralıksız mücadele etti.
Eurochallenge'ta 2013'te final, Eurocup'ta da geçen sezon çeyrek final oynayan yeşil kırmızılılar, Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyon olarak Avrupa'daki en büyük hayali de gerçekleştirdi. Euroleague'den B lisans alan Pınar Karşıyaka, herhangibir katılım bedeli de ödemeyecek.
KURALAR 9 TEMMUZ'DA
ULEB Euroleague'de yeni sezon kuraları 9 Temmuz Perşembe günü İspanya'nın Barcelona kentinde çekilecek. Sezonun ekim ayında başlayacağı ligde 24 takım 4 ayrı grupta mücadele edecek. Çift devreli lig usulüne göre oynanan 1'inci turda gruplarını ilk 4 sıra içinde bitiren takımlar Top 16'ya yükselecek, 5'inci takım yoluna Eurocup'ta devam edecek. Top 16 turu 8'er takımlı iki gruptan oluşacak ve gruplarda ilk 4 takım çeyrek finale kalacak. Euroleague'de Real Madrid, Barcelona, Olympiakos, Panathinaikos, CSKA Moskova, Maccabi, Kızılyıldız gibi dev rakipler var.
GELİR KAPISI
Pınar Karşıyaka, ekstra katılım bedeli ödemeyeceği Euroleague'den galibiyet primleri ve naklen yayın gelirleriyle 500 bin euro civarında gelir elde edecek. Pınar Karşıyaka, şampiyonluk ve Euroleague sonrası kombine satışları ile ekstra sponsorluk, reklam gelirlerinde patlama bekliyor. Sponsor Yaşar Holding'in lig yönetiminin şart koştuğu 4 milyon euro oyuncu bütçesi konusunda destek sağlayacağı Pınar Karşıyaka'da şube yönetimi, ek sponsorlar ve gelirler de bulacak.
ARENA'YA İNCELEME
Euroleague heyeti, önümüzdeki günlerde İzmir'e gelerek Karşıyaka Arena'da incelemelerde bulunacak. Yetkililer, 5000 kapasiteli Arena'yı yetersiz bulursa Avrupa maçları Euroleague'e geçen hafta Barcelona'da yapılan sunumda dosyaya dahil edilen Halkapınar Spor Salonu'nda oynanacak. Pınar Karşıyaka, ilk etapta salonundaki eksiklikleri gidermeye çalışacak. Yeşil kırmızılılar, 23 Haziran Salı günü yaptıkları sunumda kulüp ve İzmir'i tanıtıp lig yönetimine sponsor Yaşar Holding ve İzmir Valiliği'nin garanti yazılarını vermişti.
THY'DE DEVREYE GİRDİ
Pınar Karşıyaka'nın Avrupa'daki hedefine ulaşmasında Euroleague'in isim sponsoru Türk Hava Yolları'nın da katkısı olduğu ortaya çıktı. Başkan Ali Erten ve AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, geçen hafta Futbol Federasyonu'nun Ankara'daki genel kurulunun akşamında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'yla görüştü. İlker Aycı, Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu'yu arayarak ligin isim sponsoru olarak Türkiye'de şampiyon olan Pınar Karşıyaka'nın lige mutlaka alınması gerektiğini, aksi kararın hayal kırıklığı yaratacağını bildirdi.
SARICA YİNE TARİH YAZDI
Pınar Karşıyaka'ya 3 yılda çağ atlatan antrenörü Ufuk Sarıca, göreve geldiği ilk gün altını çizdiği hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Takımına Eurochallenge'ta final, Eurocup'ta çeyrek final oynatıp Türkiye'deki 3 büyük kupayı da kazandıran Ufuk Sarıca, 2011-12'de Anadolu Efes'le yer aldığı Euroleague'e 3 yıl aradan sonra dönecek.
İZMİR DEĞERİNİ BİLSİN
Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, "İzmir bu başarının değerini anlayıp yanımızda olsun" dedi. Koydukları tüm hedeflere ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Ustaoğlu, "Euroleague yalnız Pınar Karşıyaka açısından değil, İzmir için de çok önemli. Türkiye'den ilk kez İstanbul temsilcileri dışında bir takım en prestijli organizasyona gidiyor. Kenti her hafta 150 milyon insan izleyecek. Şehir tanıtımına, ekonomiye büyük katkı yapacağız. Burada kalıcı olabilmemiz için tüm İzmir'e görev düşüyor" dedi.
BÜYÜK MUTLULUK
Pınar Karşıyaka camiası, Euroleague'i büyük bir heyecan ve mutlulukla karşıladı. Sosyal medyada gündem yeşil kırmızılıların organizasyona tarihinde ilk kez dahil edilmesi oldu. Twitter'da kararı yorumlayan Karşıyakalılar, ezeli rakip Göztepe'ye göndermelerde bulunmayı da unutmadılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.