Pınar Karşıyaka'da hedef Eurocup'ta final

PINAR Karşıyaka, 3 sezondur takımın başında yer alan Antrenör Ufuk Sarıca yönetiminde Ligde ve Avrupa'da fırtına gibi eserken, 2'nci turda 4'te 4 yaparak tarihinde ilk kez son 16'ya kaldığı Eurocup'ta final ve ardından Euroleague'e...

29 Ocak 2015 Perşembe 13:34
Pınar Karşıyaka'da hedef Eurocup'ta final






PINAR Karşıyaka, 3 sezondur takımın başında yer alan Antrenör Ufuk Sarıca yönetiminde Ligde ve Avrupa'da fırtına gibi eserken, 2'nci turda 4'te 4 yaparak tarihinde ilk kez son 16'ya kaldığı Eurocup'ta final ve ardından Euroleague'e göz dikti. İlk kez 1975'te katıldığı Avrupa kupalarında 2010-11 sezonundan itibaren aralıksız boy gösteren ve Eurochallenge'ta aynı sezon çeyrek final gören Pınar Karşıyaka, Sarıca'yla başarı çıtasını sürekli yükseltti. Yeşil kırmızılılar, Ufuk Sarıca döneminde Ligde 2 yarı final, 2012-13'te Eurochallenge'ta final oynadı, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı.
Geçen sezon ilk kez yer aldığı Eurocup'ta 2'nci turda elenen Pınar Karşıyaka, M Grubu'nda dün akşam Paris Levallois'i binlerce taraftarınn önünde yenen Pınar Karşıyaka, Grup maçlarının bitimine 2 hafta kala üst turu garantiledi. Göreve geldiği ilk yıl Pınar Karşıyaka'nın Euroleague'de yer alması gerektiğini söylediğini hatırlatan Ufuk Sarıca, "Şimdi herkes bu hedeften bahsediyor. Bunun yolu ya Ligde final ya da Eurocup'ı kazanmaktan geçiyor. İyi basketbol oynuyoruz, müthiş mücadele ediyoruz. Şu an konuşmak için erken ama aynı inancı gösterirsek ulaşılmayacak hedef yok" dedi.
KUPA HAYAL DEGİL
Pınar Karşıyaka, Eurocup'taki 32 takım arasında Lokomotiv Kuban ve Bayern Münih'le birlikte 4'te 4'le üst turu garantileyen 3 ekipten biri olmanın gururunu yaşıyor. Attığı 375 sayıyla kupanın en skorer takımı olan Pınar Karşıyaka, bu sezon Avrupa'da 14 maçta 10 galibiyet aldı, son 9 karşılaşmayı 7 galibiyetle geçti. Lig ve kupada müthiş bir grafik yakalayan Pınar Karşıyaka'nın bileği toplamda 7 maçtır hiç bükülmedi. Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, "Takım ve Ufuk Sarıca müthiş konsantrasyon yakaladı. Eurocup'ta final hayal değil" dedi.
TARİH SAYFA
Paris Levallois karşılaşmasında Avrupa kupalarındaki 10 bininci sayısını atan Pınar Karşıyaka, tarihi galibiyet serisine bir adım daha yaklaştı. Kupada son 4 maçını kazanan Pınar Karşıyaka, haftaya aynı Grupta yer aldığı Beşiktaş İntigral Forex'i de yenerse Avrupa'da ilk kez üst üste 5 galibiyet almış olacak. Yeşil kırmızılı ekip, rakibini mağlup ederse liderliği de matematiksel olarak garantileyecek. Pınar Karşıyaka çift maçlı eleme usulüne göre oynanacak son 16 turunda L Grubu'ndan PGE Turow (Yolanya), Lietuvos Rytas (Litvanya) veya Telenet Ostend'le (Belçika) eşleşecek.

 

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.