Rana, Alman Milli Ritmik Jimnastik Takımı'nın kaptanlığına seçildi

  Hakan AYTAŞ- KÖLN/ Almanya'da ritmik jimnastikte başarılarıyla adından söz ettiren 18 yaşındaki Rana Tokmak, Alman Milli Ritmik Jimnastik Takımı'nın kaptanlığına seçildi. TV Wattenscheid 01 kulübünde yetişen ve 2013 yılının...

09 Mart 2015 Pazartesi 23:25
Rana, Alman Milli Ritmik Jimnastik Takımı'nın kaptanlığına seçildi






 

Hakan AYTAŞ- KÖLN/

Almanya'da ritmik jimnastikte başarılarıyla adından söz ettiren 18 yaşındaki Rana Tokmak, Alman Milli Ritmik Jimnastik Takımı'nın kaptanlığına seçildi. TV Wattenscheid 01 kulübünde yetişen ve 2013 yılının Şubat ayından beri Stuttgart yakınlarındaki Fellbach Schmieden Olimpiyat Merkezi'nde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan Rana, kaptanlığa layık görülmekten büyük sevinç duyduğunu söyledi.

"HEDEFİMİZ RİO"

Alman Jimnastik Federasyonu, antrenörleri ve takım arkadaşlarının destekleriyle bu görevin üstesinden geleceğine inandığını belirten Rana, "Çok çalışarak, Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmak istiyoruz. Bu yıl için en büyük hedefimiz, eylül ayında Stuttgart'ta yapılacak ikinci elemeleri de kazanarak Rio biletini almak" dedi.

Rana ve takım arkadaşları geçen yaz İzmir'de yapılan ilk olimpiyat elemelerini kazanmıştı. Bireysel dalda 9 kez Almanya Gençler Şampiyonu olan Rana, 2012 yılında da yine bireysel dalda yetişkinlerde Almanya ikincisi olmuştu. Eylül'de yapılacak ikinci olimpiyat elemeleri öncesinde bu ilkbaharda ve yazın Rana'yı yoğun bir çalışma programı bekliyor.

BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞTU

Bu yoğun antrenman ortamında lise bitirme sınavlarına da hazırlanan Rana Tokmak, mart ayı sonundan itibaren Portekiz, İtalya, Azerbaycan, Berlin, Bulgaristan, Macaristan ve Rusya'da uluslararası yarışmalara katılacak. Geçen hafta sonunda İtalya'da yapılan ikili yarışmada Rana ve takım arkadaşları, İtalya'nın gerisinde kalmakla birlikte başarılı bir yarışma sergiledi. Rana, "Takıma iki yeni arkadaşımızın katılması ve iki yeni gösteri programına rağmen iyi yarıştığımızı söyleyebilirim. Küçük hatalarımızı düzeltip daha iyi olacağımıza inanıyorum" dedi.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.