Rıza Kayaalp 'Asrın güreşçisi'ni yakalamaya çalışacak

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 8. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak Hamza Yerlikaya'nın rekoruna ortak olmayı hedefliyor.

29 Nisan 2018 Pazar 11:22
Rıza Kayaalp 'Asrın güreşçisi'ni yakalamaya çalışacak






KASPİYSK (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 8. kez Avrupa şampiyonu olarak Hamza Yerlikaya'nın rekorunu egale etmeye çalışacak.

Olimpiyat ikincisi milli güreşçi Rıza, üst üste 7, toplamda ise 8. kez Avrupa şampiyonu olmak için Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde mindere çıkacak.

Kaspiysk kentinde yarın başlayacak organizasyonda grekoromen stil 130 kiloda Türkiye'yi temsil edecek Rıza, kürsünün zirvesinde yer alması durumunda "Asrın güreşçisi" unvanına sahip Hamza Yerlikaya'nın şampiyonluk sayısını yakalayacak.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevini sürdüren Yerlikaya, 8 birincilikle şampiyona tarihinde en fazla altın madalya kazanan Türk sporcu konumunda bulunuyor.

Rıza: "10 şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyorum"

Rıza Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşin yoğun ilgi gördüğü Dağıstan'da ilk kez bir şampiyonaya katılacağını belirterek, seyirci baskısından çekinmediğini ifade etti.

Sonuçta aynı rakiplerle karşılaşacağına işaret eden milli güreşçi, "Aksine dolu tribünler önünde güreşmeyi seviyorum. Daha iyi motive oluyorum. Zaten grekoromende bütün Avrupa şampiyonaları zorlu geçiyor. Burada da aynı zorluk olacaktır. Büyük bir sıkıntı yaşayacağımı zannetmiyorum." dedi.

Avrupa şampiyonalarında 8 kez final yapan ve bunların 7'sinden şampiyonlukla ayrılan Rıza, "Bu şampiyona benim açımdan ayrı bir önem taşıyor. 8. kez Avrupa şampiyonu olmak için mindere çıkacağım. Şampiyon olursam Hamza ağabeyin rekoruna ortak olacağım. Avrupa şampiyonalarında 10 şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyorum. 2020'ye kadar 10 parmağımın 10'unu da dolduracağıma inanıyorum." diye konuştu.

Milli sporcu, güreş gibi fizik gücüne dayalı bir branşta elde ettiği şampiyonluklarla önemli bir başarı yakaladığını vurgulayarak, "Üst üste 9. finalime çıkacağıma ve şampiyon olacağıma inanıyorum. Finalde bir kez yenildim, onu da hakemlerin yüzünden kaybetmiştim. Bu başarıyı elde etmek için devamlı formda olmanız gerekiyor. Gerçekten önemli bir istatistiğe ulaştım. İnşallah böyle devam eder. Asıl amacım tabii ki 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak. Bunun için de çok çalışıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.