Şampiyon ilk maçına çıkıyor

 Son Şampiyon Fenerbahçe Doğuş Euroleague’de İlk Maçına Çıkıyor.

12 Ekim 2017 Perşembe 08:29
Şampiyon ilk maçına çıkıyor






Şampiyon ilk maçına çıkıyor

   Son Şampiyon Fenerbahçe Doğuş Euroleague’de İlk Maçına Çıkıyor. Son şampiyon Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı, 2017-2018 Turkish Airlines Euroleague sezonu ilk hafta maçında Unicaja Malaga’ya konuk oluyor.Bu akşam TSİ 22:00’de Jose Maria Martin Carpena’da oynanacak mücadele, beIN Sports3 kanalından canlı yayınlanacak.

    Sakatlıkları nedeniyle Avrupa Şampiyonası’nda forma giyemeyen Nikola Kalinic ve Ali Muhammed’in tedavileri devam ediyor.  Fenerbahçe Doğuş, son resmi maçında Banvit ile Tahinciooğlu Basketbol Süper Ligi ilk hafta mücadelesinde karşılaştı. Ekibimiz, rakibini rahat bir oyunun ardından 80-63 yenerek lige galibiyetle başladı. Bu mücadelede Jan Vesely ve James Nunnally, yabancı oyuncu sınırlaması nedeniyle maç kadrosunda yer almadı. Fenerbahçe Doğuş’ta Jason Thompson 16 sayı ve 9 ribaund, Luigi Datome 12 sayı, Kostas Sloukas ise 11 sayı ve 4 asist üretti. Fenerbahçemiz, 4 Ekim Çarşamba günü rakibini, Ankara’da oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında da 75-64 ile mağlup etmiş ve sezonun ilk kupasını kazanmıştı.

  Unicaja Malaga hakkında

   Güney İspanya temsilcisi, 2016-2017 Eurocup sezonuna C Grubu’nda başladı. Beş takımlı grupta ilk maçını Buducnost deplasmanında kazanan Malaga, inişli çıkışlı bir performansın ardından grubunu Zenit, Bayern Münih ve Murcia’nın ardından dört galibiyetle dördüncü sırada bitirdi ve üst tura yükseldi. Son 16 turuna daha iyi bir başlangıç yapan ve ilk iki maçını Alba Berlin ile Cedevita Zagreb’e karşı kazanan Malaga, Valencia’ya karşı iki maçını da kaybetse de toplamda 3 galibiyet ile çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Bayern Münih’i 2-1 ile geçen İspanyollar, yarı finalde ise Lokomotiv Kuban’ı iki maçta da mağlup ederek finale çıktı. Üç maç üzerinden oynanan final serisinde Valencia’ya karşı ilk mücadeleyi 68-62 kaybeden Malaga, evindeki karşılaşmayı 79-71, deplasmanda oynanan serinin son maçını ise 63-58 kazanarak kupanın sahibi oldu. Unicaja’da genç oyun kurucu Alberto Diaz, finallerin MVP’si seçildi. Sırp pivot Dejan Musli de Eurocup’ın en iyi beşinde yer aldı.

Malaga, geçtiğimiz yıl İspanya Ligi ACB’de 32 maç sonunda 22 galibiyet elde etti ve normal sezonu 4. sırada tamamladı. Yeşil beyazlılar, Play-off ilk turunda Tenerife’yi 2-1 ile geçse de yarı finalde Real Madrid’e 3-0 ile elenmekten kurtulamadı.

Anahtar Kelimeler:
Fenerbahçe Doğuş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.