Samsunspor'un Genç Kalecisi: "2 Penaltıyı Kurtaracağımı Biliyordum"

SAMSUNSPOR'un Yeni Malatyaspor ile oynadığı kupa maçında 2 penaltı kurtararak takımının tur atlamasında önemli rol oynayan 20 yaşındaki kalecisi Hasan Hüseyin Akınay, "Penaltıları kurtaracağımı biliyordum. Bunu başarıp takımımın...

31 Ekim 2014 Cuma 16:09
Samsunspor'un Genç Kalecisi:






SAMSUNSPOR'un Yeni Malatyaspor ile oynadığı kupa maçında 2 penaltı kurtararak takımının tur atlamasında önemli rol oynayan 20 yaşındaki kalecisi Hasan Hüseyin Akınay, "Penaltıları kurtaracağımı biliyordum. Bunu başarıp takımımın tur atlamasında pay sahibi olduğum için çok mutluyum" dedi.
Samsunspor'un geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'den transfer ettiği kaleci Hasan Hüseyin Akınay, forma şansı bulduğu 2'nci maçında yaptığı kurtarışlarla tüm dikkatleri üzerine çekti. Kırmızı beyazlı formayı ilk kez deplasmandaki Ziraat Türkiye Kupası maçında Yeni Diyarbakırspor’a karşı forma giydiğini hatırlatan Hasan Hüseyin, "Kendi taraftarımızın önüne ise ilk kez çarşamba günü Yeni Malatyaspor ile oynadığımız kupa maçında çıktım. Samsunspor’a transfer olduğum günden bu yana hep hayalim taraftarlarımızın önünde kaleyi korumaktı. Teknik direktörüm bana bu şansı Yeni Malatyaspor önünde verdi. Benim için çok büyük bir mutluluk, bir o kadar da heyecandı" dedi.
"RECEP DE KURTARACAĞIMI SÖYLEMİŞTİ"
Yeni Malatyaspor mücadelesinin 120 dakikalık bölümünde maça iyi konsantre olduğunu vurgulayan genç kaleci, şöyle devam etti:
"Maç penaltılara kaldığında kendime güvenim çok yüksekti. Yaptığım 2 kurtarışla takımımızın tur atlamasında pay sahibi oldum. Bu benim mutluluğumu kat kat arttırdı. Penaltı kurtaracağımı biliyordum. Hissetmiştim, diyebilirim. Zaten takım arkadaşım Recep Niyaz'da bana penaltı kurtaracağımı söylemişti. Ben de yaptığım 2’nci kurtarışın ardından direk ona koştum. Benim gibi genç bir kaleci için çok büyük onur ve gururdu. Bende emeği olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Artık tam manasıyla profesyonel oldum. Kendime olan güvenim çok yükseldi. Hocam ne zaman şans verirse elimden gelenin en iyisini yapmak için çabalayacağım. Bunun için de çok çalışıyorum."
"ARKADAŞLIK ÜST SEVİYEDE"
Takımdaki arkadaşlığın üst seviyede olduğunu belirten Hasan Hüseyin, sözlerini söyle sürdürdü:
"Özellikle biz kaleciler kendi aramızda çok iyi anlaşıyoruz. Kaleci Soner ağabey, gerçekten çok tecrübeli. Zaten maç öncesinde bana moral verdi. Rakip takımdan tanıdığı arkadaşlarının özelliklerini anlattı. Benim maça tam manasıyla motive olabilmem için çabaladı. Diğer kalecimiz Furkan’la da aramız çok iyi. Geldiğimden bu yana aramızda çok iyi bir dostluk var. Bu ortamın bana kazandıracağı çok şey var. Ben de bu bilinçle antrenmanlarda elimden geleni yapıyorum."
Kariyerindeki ilk transferini Samsunspor'a gelerek gerçekleştirdiğini söyleyen Hasan Hüseyin, sözlerini şöyle noktaladı:
"Burası benim transfer olduğum ilk kulüp. Personelinden, yönetimine, teknik heyetinden tesisine, takımdaki ortamdan, şehre kadar her şey benim için çok güzel. Bu tesisin Türkiye’deki en güzel tesislerden bir tanesini olduğuna inanıyorum. Takımın ligdeki durumu ile ilgili konuşacak olursak, bulunduğumuz nokta kalitemizle aynı orantıda değil. Çok talihsiz puan kayıpları yaşadık. Kazanabileceğimiz maçları berabere bitirdik. Erhan hocamız bizi çok iyi çalıştırıyor. Bu hafta Karşıyaka’yı yenerek bir galibiyet serisi yakalamak istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.